Welkom op onze FAQ/veelgestelde vragen pagina. Wij hopen dat u hier alle informatie vindt om uw vraag te beantwoorden. Mocht dit niet het geval zijn, dan helpen wij u vanzelfsprekend graag verder. U kunt ons bellen op 080 038 135.

Verzekeringsinformatie: met een gerust hart vertrekken

Uw reis goed voorbereiden

Controleer uw reisdocumenten en uw vaccins...

Wij raden u ten zeerste aan uw arts te raadplegen en hem te vertellen wat uw bestemming is. Uw arts kan u vertellen of de door u geplande reis- en vakantiebestemming in uw gezondheidstoestand verantwoord is, vooral als u onder behandeling bent, een chronische ziekte heeft, zwanger bent, als uw kinderen heel jong zijn of indien u allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen, insecten of insecticiden (in sommige Resorts wordt met goedgekeurde middelen gesproeid). Neemt u ook, samen met uw arts, de tijd om te controleren of u en uw kinderen de benodigde inentingen hebben gehad. Club Med geeft geen terugbetaling van verblijfsarrangement of extra kosten (vroegtijdig vertrek, repatriëring, hotels, taxi's en dergelijke), indien u niet in staat bent om de vereiste gezondheidsdocumenten (bijvoorbeeld een bewijs van inenting) te tonen. Neemt u, nadat uw arts met uw reis heeft ingestemd, vooral voldoende medicijnen mee voor de kwaal waarvoor u wordt behandeld, uw malariamedicatie voor zover van toepassing en eventueel de betreffende recepten en houdt er rekening mee dat sommige medicijnen gevoelig zijn voor licht. Als u niet gewend bent om aan sport te doen en van plan bent om tijdens uw vakantie intensief te gaan sporten, doet u er goed aan om in de weken voor uw vertrek reeds met trainingen te beginnen en niet meer te doen dan u aankunt.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van het Resort?

Onderstaand treft u de reisinformatie en de aankomst- en vertrektijden van uw bestemming en gekozen formule:

Voor vakanties aan zee en op het platteland: verblijf van één week of weekend:

Voor de wintersportresorts: Verblijf van één week, voornaamste aankomstdag:

Voor skivakanties: Verblijf op vrije data, kort verblijf en weekend:

Indien de uurregeling voor het gekozen Resort gunstiger is, dan is het mogelijk dat u andere tijden worden meegedeeld op uw voucher. Wij attenderen u erop dat G.M® die met eigen vervoer naar het Resort reizen (verblijf zonder vervoer per vliegtuig) de eerste dag in het Resort verwacht worden vanaf 15.00. Indien u vroeger aankomt, dan zal de lunch van de eerste dag worden aangerekend.

De gezondheid van uw kinderen...

In een aantal resorts met een Baby Club Med* is een arts aanwezig. De rol van deze arts beperkt zich tot het signaleren, adviseren, begeleiden en het geven van een eenvoudige verlichtende behandeling of eerste hulp. Deze arts kan echter nooit de plaats innemen van de medici ter plaatse, die als enigen het recht hebben om recepten uit te schrijven. De G.O® mogen geen medicijnen aan kinderen toedienen. Onze voorzieningen voor kinderopvang zijn niet ingericht op de zorg voor kinderen die medische begeleiding (met name bewaking), speciale hulp of verzorging nodig hebben. Voor deze kinderen blijven de ouders of begeleiders zelf verantwoordelijk. Kinderen met een voedselallergie kunnen hun maaltijden alleen van hun ouders of begeleiders krijgen.

Club Med moet kinderen met een infectieziekte of besmettelijke ziekte (tot alle uiterlijke tekenen ervan verdwenen zijn) de toegang tot de kinderclubs ontzeggen en behoudt zich het recht voor te verlangen dat het kind strikt gescheiden blijft (geen toegang tot de gemeenschappelijke ruimten heeft) ofwel naar huis teruggaat. Dit geldt ook voor kinderen met waterpokken, ongeacht het stadium van de ziekte.
De kosten van een consult of visite van een arts zijn voor rekening van de ouders of begeleiders.

*Met toeslag

U gaat met kinderen op vakantie en neemt mee...

Voor uw vakantie bij Club Med met de kinderen geven wij u hierbij een lijstje met dingen die niet in uw koffer mogen ontbreken. Een rugzakje met de naam van het kind erop, een eigen flacon zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, crème voor na het zonnen, petje, zonnehoedje, zonnebril, strandschoenen, sportsokken en sportschoenen (belangrijk voor de sportieve activiteiten), badkleding, antimuggenspray- of olie.Voor baby's bovendien flessen, luierdoekjes, luiers, melkpoeder, liefste knuffel of speeltje, inentingsboekje.

NB: Wij verzoeken u de spullen van uw kinderen te merken of een merkstift mee te nemen.

Het is handig om uw kind tijdens de reis bezig te houden met wat makkelijk te vervoeren speeltjes en verder water en iets te knabbelen bij u te hebben. Neem om oorpijn tijdens de vliegreis te voorkomen wat snoepjes mee of een flesje voor de hele kleintjes.

Stelt Club Med in het Resort materiaal ter beschikking voor de allerkleinsten?

In alle Resorts met of zonder kinderopvang zijn er kleine bedjes, eetstoelen en/of stoelverhogers in het restaurant ter beschikking van de ouders. De resorts met Baby Club Med* en Petit Club Med* bieden een uitleendienst van kinderwagens en in de Club Med boetiek zijn er artikelen verkrijgbaar om ouders uit de nood te helpen (toiletproducten, wegwerpluiers, etc.). Luiers en babymelk zijn niet inbegrepen in de dienstverlening van de Baby Club Med* en Petit Club Med*.

Is een medisch getuigschrift verplicht voor diepzeeduiken?

Om de duiksport te beoefenen dient u een goede lichamelijke conditie en gezondheid te hebben. In overeenstemming met de door Club Med gehanteerde PADI-voorschriften wordt u gevraagd vóór het duiken een medische vragenlijst in te vullen.

Wij raden u aan om de vragenlijst samen met uw behandelend arts in te vullen. Indien u ter plaatse bij het duikcentrum een vraag met ja moet beantwoorden, zou het kunnen dat u niet in staat wordt geacht om de duiksport te beoefenen. U zou dan ter plaatse een arts moeten raadplegen die in laatste instantie moet bepalen of u medisch gezien in staat bent om te duiken.

Voor het behalen van een duikbrevet hoger dan 1-sters-CMAS of gelijkwaardig moet u bovendien beschikken over een medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport. Deze doktersverklaring mag niet ouder dan 1 jaar zijn en moet zijn opgesteld door een sportarts, gespecialiseerd op het gebied van duiken of een door de duikbond erkende arts.

Voor duiken in de plaatselijke duikcentra buiten Clubverband is een doktersverklaring vereist voor het behalen van alle CMAS-duikbrevetten en deze verklaring mag niet ouder dan één week zijn.. De kosten van het medisch onderzoek zijn voor uw eigen rekening.

Vergeet uw diploma's en uw duikboekje niet mee te nemen. Voor minderjarigen is, onder andere, een schriftelijke toestemming van de ouders vereist.

Vergeet u vooral niet uw duikbrevetten en logboek mee te nemen. Voor minderjarigen moeten de ouders bovendien schriftelijk toestemming geven en raden wij een voorafgaand medisch onderzoek ten zeerste aan.

Voor duiken of snorkelen buiten de les of zonder begeleiding worden geen maskers, vinnen of snorkels in bruikleen gegeven of verhuurd.

Duikpakken* en duikcomputers* worden in alle duikcentra verhuurd. Flessen, STAB (opblaasbaar veiligheidsvest), vinnen, maskers, ademautomaten en loodgordels worden voor de duur van de arrangementen ter beschikking gesteld. Volgens de veiligheidsvoorschriften van Club Med mag in de door PADI erkende duikcentra 12 uur voor de terugvlucht niet gedoken worden.

In de verschillende arrangementen zijn de examens niet inbegrepen (alleen mogelijk op aanvraag, tegen meerprijs).

Bepaalde vissen die in de duikarrangementen worden beschreven kunnen slechts gedurende bepaalde periodes van het jaar geobserveerd worden.

Hoe kan ik in het Resort bereikt worden?

Op de folder van het Resort en op de website treft u de telefoonnummers. Wanneer u in het Resort aankomt, dan opent u een telefoonlijn in uw kamer bij de receptie.

Welke uitgaven kan ik ter plaatse verwachten?

Wanneer u met Club Med op vakantie gaat, zijn bepaalde services niet inbegrepen in de prijs van het verblijfsarrangement.

Dit geldt onder meer voor:

  • aankopen in de Club Med Boetiek
  • uitstapjes en excursies
  • schoonheidsbehandelingen, zoals de kapper, schoonheidssalons, etc.
  • sportlessen zoals paardrijden, duiken, de green fees en andere golfuitgaven, de huur van skiuitrusting, etc.
  • persoonlijke uitgaven

Raadpleeg het Reismagazine, de website of de informatiefolders in het resort om te weten voor welke activiteiten er een toeslag geldt. Deze worden meestal met een sterretje aangeduid (*). Afhankelijk van de dienst dienen deze activiteiten bij reservering, vooraf of aan het einde van het verblijf te worden betaald.

Kan ik waardevolle voorwerpen, zoals juwelen, meenemen?

Neem geen waardevolle voorwerpen of sieraden mee op vakantie. Laat tijdens uw verblijf geen waardevolle voorwerpen, identiteitspapieren of sieraden onbeheerd achter in uw kamer. Club Med is namelijk niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van waardevolle voorwerpen of sieraden die niet in het kluisje van uw kamer of in de centrale kluis van het resort zijn gedeponeerd en onze verzekeringsmaatschappij vergoedt deze schade dan ook niet, tenzij blijkt dat het om een verwijtbare fout van Club Med gaat. Neem daarom slechts de persoonlijke eigendommen en kledingstukken mee die u nodig heeft voor de door u geboekte reis en de specifieke omstandigheden.

Beschikken bepaalde Resorts over de nodige voorzieningen voor mindervaliden?

Verschillende Resorts zijn geschikt voor mindervaliden, voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen met onze verkoopmedewerkers. Wij wijzen u er met klem op dat wij niet kunnen garanderen dat u op eigen gelegenheid toegang heeft tot alle activiteiten en voorzieningen van het resort.

Het is voor de vliegreis noodzakelijk dat u minimaal 48 uur vóór vertrek aan de luchtvaartmaatschappij laat weten dat u speciale hulp nodig heeft, zodat de noodzakelijke voorzieningen kunnen worden getroffen.

Zijn er bepaalde voorwaarden voor de opvang van de allerkleinsten?

De ouders of begeleiders van het kind worden verzocht zich bij aankomst in het resort te melden bij het team van G.O®, Baby Club Med*, Petit Club Med* of Mini Club Med waar het kind wordt ingeschreven door het hoofd van de kinderopvang. Het is van belang dat u op dat moment melding maakt van eventuele allergieën en gewoonten van het kind. Het is namelijk heel belangrijk om de eetgewoonten (hoeveelheid en soort eten) niet te verstoren, te zorgen voor voldoende rust en de juiste kleding voor de weersomstandigheden. Het verblijf van een kind in een nieuwe omgeving en de verandering in ritme veroorzaken vaak kleine problemen die niet altijd te vermijden zijn en te maken hebben met het verblijf zonder ouders in een groep. De problemen kunnen zich uiten in het gedrag (huilen, irritatie), het eten of het slapen. Jonge kinderen die in een groep verblijven, zijn vanwege hun nog zwakke immuniteit sneller vatbaar voor eenvoudig overdraagbare ziekten als keel-, neus- en oorproblemen, ingewandsto ornissen of bronchitis.

Volgens de geldende regelgeving is voor de toelating van kinderen jonger dan 6 jaar in de Petit Club Med* van Bali, Cherating Beach, Phuket en Ria Bintan, in de Mini Club Med of Petit Club Med* van Opio, La Palmyre Atlantique en Pompadour een doktersverklaring vereist, waaruit blijkt dat het kind in een groep kan verblijven. Voor de toelating van kinderen van 6 t/m 11 jaar in de Mini Club Med van La Palmyre Atlantique moet vooraf een gezondheidsformulier worden ingevuld. De ouder of begeleider van het kind moet voor toelating tot de Baby Club Med* of Petit Club Med* in alle resorts kunnen aantonen dat het kind alle voor zijn leeftijd verplichte inentingen heeft gehad (doktersverklaring of inentingsboekje), waarbij voor toelating tot de Baby Club Med* geldt, dat het kind minimaal de eerste inenting tegen difterie, tetanus en polio moet hebben gehad.

Wij verzoeken u vooraf te controleren of uw kind lichamelijk in staat is mee te doen aan de sportieve activiteiten die in het Resort worden aangeboden. Tot de kindervoorzieningen worden alleen kinderen toegelaten die in een groep kunnen verblijven en niet ziek, koortsig of besmettelijk zijn (tot alle uiterlijke tekenen verdwenen zijn).

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Uw bagage dient bij vliegreizen altijd voorzien te zijn van een label. Wij raden u aan uw bagage tijdens de reis op slot te doen, tenzij u reist naar of op doorreis bent in de Verenigde Staten, omdat de douane uw bagage soms in verband met een veiligheidscontrole opent. De bagagevrijstelling staat vermeld op uw reisdocumenten. Wij verzoeken u niet meer dan de toegestane bagage mee te nemen. Club Med vergoedt de kosten voor eventuele extra bagage niet. NB. Uw golfset of duikmateriaal telt mee voor de maximale hoeveelheid bagage die door de luchtvaartmaatschappij is toegestaan. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen kunnen wij uw golfset of duikmateriaal tijdens bepaalde chartervluchten gratis vervoeren. Vraagt u vooral vóór vertrek om inlichtingen.

Vliegreis

Ter voorkoming van een slechte doorbloeding raden wij u bij een lange vliegreis aan gedurende de vluchte veel water te drinken, regelmatig op te staan om wat te lopen en/of draaibewegingen te maken met uw enkels. Mensen met een verhoogd risico op trombose doen er verstandig aan door een arts voorgeschreven compressiekousen te dragen.

Dieren

Helaas kan Club Med in de Resorts onder geen enkele voorwaarde huisdieren ontvangen. Een blinden-geleidehond is welkom op voorwaarde dat de luchtvaartmaatschappij de hond wil vervoeren en het dier in het gastland niet in quarantaine hoeft.

Omgeving

Onze ervaren G.O beantwoorden al uw vragen en geven uitleg over eventuele voorzorgsmaatrtegelen tijdens een excursie waarbij u in contact met dieren of planten komt en meer in het algemeen over de natuurlijke omgeving. De aanbevelingen van de G.O zijn te beschouwen als voorschriften waaraan u zich dient te houden. Wij raden u aan rechtstreeks contact met dieren ter plaatse te vermijden. Sommigen parasitaire ziekten of virussen (knokkelkoorts, malaria) worden in tropische gebieden door muggen overgebracht. In bepaalde perioden van het jaar en van de dag wordt het gebruik van middelen tegen muggen op huid of kleding aangeraden. Loop in de tropen niet op uw blote voeten, zeker niet als de grond vochtig is en ga niet zwemmen in zoet water. We raden u aan bij koraalriffen en in ondiep water beschermend schoeisel (plastic sandalen of waterschoenen) te dragen. Sommige aandoeningen kunnen overigens overal en altijd voorkomen en doen zich niet alleen tijdens een vakantie voor. Dit geldt met name voor zo nu en dan voorkomende, seizoenbepaalde virusziekten, griep en stoornissen aan de ingewanden. Andere ziekten komen vooral voor in het vakantieland en hebben te maken met het klimaat en de bacteriologische omstandigheden. Club Med neemt alle mogelijke maatregelen om de gevolgen hiervan te verminderen, maar kan geen bescherming tegen alle ziekteverwekkers garanderen. In verband met vogelgriep neemt Club Med in de Resorts alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.

Normen en waarden

Club Med heeft zich vanaf het allereerste begin ingezet om de mensenrechten in elk gastland te eerbiedigen. In dit verband veroordeelt Club Med elke vorm van sekstoerisme, dat een ernstige schending is van de menselijke waardigheid en bovendien strafbaar. Club Med heeft het handvest voor ethisch toerisme ondertekend. Hierin wordt verwezen naar de wereldwijde code voor ethisch toerisme die de Wereldorganisatie voor toerisme in oktober 1999 heeft aangenomen.

Reizen naar Frankrijk

Vanaf 1 juli 2012 moeten alle bestuurders van motorvoertuigen (behalve brommers) twee ongebruikte en direct beschikbare alcoholtests bij zich hebben. Dit staat in een Franse verkeersverordening van 28 februari 2012 die op donderdag 1 maart 2012 bekend is gemaakt. Deze regeling geldt ook voor Nederlandse bestuurders van motorvoertuigen in Frankrijk. De blaastests ("éthylotest") moeten gecertificeerd zijn en de gebruiksdatum mag niet verlopen zijn.

De test-kits zijn in Nederland verkrijgbaar via het internet (bv via thuistesters.nl) en via de apotheek. In Frankrijk zijn de tests in alle grote warenhuizen en supermarkten voor een klein bedrag te koop.

De bestuurder van een voertuig dat is voorzien van een elektronisch alcoholslot (startonderbreker), voldoet aan de regels en hoeft dus geen testkit aan boord te hebben.

Vanaf 1 november 2012 kan men een boete krijgen indien de verplichte twee tests tijdens een verkeerscontrole niet aanwezig zijn (de eerste maanden na inwerkingtreding zal de politie coulance betrachten).

Het is in Frankrijk verboden te rijden met een alcoholconcentratie van meer dan 0,25 mg per liter.

Neem contact met ons op

Waar boek ik mijn Club Med vakantie?

Uw Club Med vakantie boekt u eenvoudig op www.clubmed.be, ons call-center (080 038 135, gebruikelijke belkosten) of bij uw agentschap. Voor vragen verwijzen wij u naar de rubriek "Contact".

De Club Med-formule

Hoe wordt het vervoer van en naar Club Med georganiseerd?

Club Med organiseert vlieg reizen naar de verschillende bestemmingen.

CHARTERVLUCHTEN

Wij wijzen u erop dat aankomst en vertrek van chartervluchten vaak vroeg in de ochtend en laat in de avond plaatsvinden. De vertrek- en aankomsttijden kunnen wij u mededelen zodra we deze van de luchtvaartmaatschappij hebben doorgekregen. In geval van wijzigingen doen wij onze uiterste best u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Het is daarom van belang dat wij over uw meest recente adres- en telefoongegevens beschikken en weten waar u indien nodig, snel, rechtstreeks en persoonlijk bereikbaar bent. Wij streven ernaar om u via de meest directe route naar uw plaats van bestemming te brengen. Gezien de ligging van een aantal van onze Resorts zijn vluchten met tussenstop of overstappen echter niet te vermijden. Bij vliegreizen worden de dagen van aankomst en vertrek als gehele dagen gezien, ongeacht het reisschema.

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN

Onze samenwerking met luchtvaartmaatschappijen komt tot stand op basis van aanbestedingen waarbij de nadruk met name ligt op de veiligheid en de kwaliteit van de geboden service. Club Med werkt verder sinds 1999 samen met één of meer goed bekend staande controlerende instanties die voor Club Med technisch onderzoek doen naar de veiligheidsmaatregelen van de dienstverlenende luchtvaartmaatschappij. Het betreft extra onderzoek naast de controles die door de burgerluchtvaartautoriteiten in de wereld worden verricht. Indien u de voorkeur geeft aan een lijnvlucht, geven wij u daarover graag informatie.

VERVOER VAN EN NAAR DE LUCHTHAVEN

Wij raden u aan ruim de tijd te nemen. Voor overstappen op een andere luchthaven minimaal 3 uur. NB. Het is niet altijd mogelijk om uw bagage in één keer voor het hele traject in te checken. Meer informatie bij de medewerkers van onze boekingskantoren.

TRANSFERS TUSSEN LUCHTHAVEN EN HET RESORT

De transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen in het verblijfs- en vervoersarrangement. De transfertijd die bij de Resorts wordt aangegeven is de tijd die nodig is voor het vervoer zonder de eventuele formaliteiten (douane, politie, bagage).

Vertrouw op ons voor de begeleiding en opvang van uw kinderen...

Club Med geeft u sinds jaar en dag de zekerheid van een onbezorgde vakantie. Uw kinderen leren er op een veilige manier met hun vrijheid omgaan en u kunt zich heerlijk ontspannen omdat u zich even niet om de dagelijkse dingen hoeft te bekommeren. In de dagelijkse praktijk komt het erop neer dat de G.O® altijd een luisterend oor bieden, zorgen voor een goede verstandhouding en een sfeer van wederzijds vertrouwen en geborgenheid scheppen. Tegelijkertijd zijn de kinderen in de buurt van hun ouders en kunnen zij elkaar elk moment van de dag zien.

De verantwoordelijkheid van de G.O®

De kinderen staan uitsluitend tijdens de openingstijden van de Baby Club Med*, Petit Club Med* of Mini Club Med onder de verantwoordelijkheid van de G.O®, mits de ouders of begeleiders het daarvoor bestemde register hebben ingevuld en naast hun handtekening hebben aangegeven op welk tijdstip zij hun kind brengen en ophalen en waar ze te bereiken zijn.

Club Med Baby Welcome

De voorzieningen van Club Med Baby Welcome hebben, in tegenstelling tot de Baby Club Med*, geen betrekking op de opvang van baby's door een G.O®. Ouders of begeleiders zorgen dus zelf voor hun baby tijdens het verblijf en dragen zelf de volledige verantwoordelijkheid.

Baby Club Med* en Petit Club Med*

Het register fungeert ook als dagboek. Hierin kunnen ouders of begeleiders informatie vinden over hun kind met betrekking tot de genoten maaltijden, luierwisselingen, dutjes enzovoort en zelf eventuele op- of aanmerkingen schrijven.

Mini Club Med

Kinderen van 4 t/m 8 jaar krijgen bij inschrijving in het register een armbandje van de G.O® waaruit blijkt dat ze bij de Mini Club Med horen.

Junior Club Med en Club Med Passworld Teen access

De G.O® zijn uitsluitend verantwoordelijk voor de jongeren wanneer deze deelnemen aan de voor hen naar keuze georganiseerde activiteiten; er is geen constante begeleiding. Bij Club Med doen we onze uiterste best om de veiligheidsmaatregelen ter bescherming van iedereen goed toe te passen. Wij verzoeken u zelf steeds op uw kinderen te letten wanneer ze niet aan een groepsactiviteit onder begeleiding meedoen en extra op te letten op het strand en bij het zwembad, ook als er toezicht is.

Met welke vliegtuigmaatschappij(en) werkt Club Med?

Dit is de lijst met onze belangrijkste vliegpartners (internationale vluchten):

Air France, Alitalia, KLM, LTU, Martinair, Royal Air Maroc, Singapore Airlines, TAP Portugal en transavia.com.

Deze lijst is niet volledig. Wij kunnen u voor lijndienstvluchten of chartervluchten soms andere vliegtuigmaatschappijen voorstellen.

Deze maatschappijen hebben van de bevoegde civiele luchtvaartautoriteiten toestemming om op het nationale grondgebied te vliegen.

Wat betekenen de afkortingen: G.O. en G.M.?

In 1950 werd voor het eerst in het eerste Resort, op de Balearen, de term "G.O" gebruikt, een afkorting van "Gentil Organisateur" (Aardige Organisator). Een oorsprongsbenaming die voortkomt uit de fantasie van de vakantiegangers die voor de eerste keer Club Med ontdekten. En eerlijk is eerlijk, op hun beurt kregen deze pioniers ook een bijnaam: "Gentil Membre" (Aardig Lid), ofwel "G.M".

Is men verplicht aan de aangeboden activiteiten mee te doen?

In onze Resorts hebben vrijheid en respect voorrang. Het staat u 100% vrij al dan niet mee te doen met de verschillende door de G.O.'s georganiseerde activiteiten.

Wat is inbegrepen in de "all-inclusive" formule van de Club Med?

Het arrangement Club Med all-inclusive arrangement omvat: De drankjes (1) van uw keuze de hele dag door en 's avonds. Water, vruchtendranken, frisdranken, koffie, thee, chocolademelk, bier, wijnen, borrels, cocktails, rum, whisky, gin... van plaatselijke en internationale merken. Champagne en VSOP dranken zijn met toeslag. Tussendoortjes naar wens voor de lekkere trek tussendoor! Heerlijke momenten om in uw eigen tempo van de activiteiten van het Resort te genieten: laat ontbijten, late lunchen, een zoet of hartig vieruurtje, snoepen of snacken in de discotheek... de Snacking Club Med omvat verschillende zoete en hartige hapjes, zoals: salades, fruit, melkproducten, cookies, pizza's, hamburgers, hot dog, hartige taarten, nacho's, tapas... (1) Uitsluitend dranken in een glas in de bar. Echter onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de producten en het recht dat Club Med zich voorbehoudt niet te voldoen aan een verzoek van een GM, in verband met diens gezondheidstoestand of kennelijke staat van dronkenschap. Volgens de wet mogen alleen volwassene GM alchoholhoudende dranken nuttigen. Bij gebruikmaking van het arrangement Inclusief Snacks en Drankjes kan om uw legitimatie worden gevraagd om te controleren of u volgens de wet alcohol mag nuttigen.

De hele dag evenementen rond een thema, zoals sport, muziek of de cultuur van het land. Artiesten en atleten met een uitstekend niveau komen soms hun ervaringen met u delen.

Al uw maaltijden tijdens uw verblijf in onze restaurants: rijke buffetten, creatieve koks, gevarieerde gerechten, de tafel van Club Med is iedere dag weer een evenement.

Talrijke sporten, met lessen op 3 niveaus, afhankelijk van het Resort, door toegewijde en bekwame G.O.'s, op het land, op zee, in de lucht of onder water. Kies op uw eigen tempo tussen vrije sportbeoefening, een kennismakingsles, een ontdekking of een les om uw vaardigheden te perfectioneren in één van onze 60 sporttakken. Voor de Resorts in de sneeuw geldt, de skiles- en snowboardles gedurende 7 dagen, hele dagen les.

Voor de FamilieResorts: De begeleiding van uw kinderen vanaf 4 jaar in de Mini Club Med en vanaf 12 jaar in de Junior Club Med. Club Med is het koninkrijk van de kinderen en heeft een ongeëvenaarde ervaring op dit gebied. Er wordt alles aan gedaan om de kleintjes te plezieren, met gevarieerde en bijzondere activiteiten.

Afhankelijk van het Resort, toegang tot hoogwaardige faciliteiten van de extra opties*: cursussen* of begeleiding van de allerkleinsten vanaf 4 maanden* of 2 jaar*... aan u de keuze. Al deze diensten worden verleend onder optimale voorwaarden en de structuren zijn speciaal aan iedere sporttak aangepast. Gediplomeerde G.O's begeleiden u dag na dag.

Het luchttransport en de directe transfers tussen het vliegveld en het Resort (uitsluitend voor de arrangementen vlucht + verblijf).

De toegang tot talrijke services(2) die uw vakantie en het dagelijkse leven eenvoudiger maken: afhankelijk van het Resort: de Club Med* boetiek, internet* kiosk, massages*, Ontdekkingsruimte*, stomerij*, wasserij*, reservering van green fees bij de receptie...

* Met toeslag.

Navigeren binnen de site

Wat doet de Club Méditerranée met de informatie die ik op de site invoer?

De website van Club Med staat geregistreerd bij de CNIL (Commission Informatique et Libertés), het overheidsorgaan dat in Frankrijk instaat voor de bescherming van gegevens uit de persoonlijke levenssfeer. Bovendien waakt Club Méditerranée erover dat de bepalingen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de verwerking van persoonlijke gegevens, zoals op Europees niveau is bepaald door de communautaire richtlijnen 95/46/EG en 2002/58/EG, worden nageleefd. De persoonlijke gegevens die u ons meedeelt met het oog op een documentatie-aanvraag of reeds op de website verstrekte informatie, worden verwerkt door Club Méditerranée, met maatschappelijke zetel te 11, rue de Cambrai, 75957 Parijs, Cedex 19, Frankrijk. Deze gegevens zijn uitsluitend bestemd voor Club Méditerranée, en zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen en om u vervolgens informatie te bezorgen over onze producten aan de hand van om het even welk medium Als gevolg van deze aanvraag is het op elk ogenblik mogelijk dat u, op verzoek van onze distributielijst verwijderd wordt door middel van een uitschrijflink die u aantreft op elk toegezonden bericht. In geen enkel geval zal uw e-mailadres worden doorgespeeld aan derden met het oog op het verzenden van commerciële berichten. Graag wijzen we erop dat bepaalde gevraagde inlichtingen verplicht zijn en als dusdanig worden aangegeven door middel van een sterretje. Indien u deze velden niet invult, dan kunnen we u geen bijkomende informatie verstrekken. De andere, gevraagde inlichtingen, zoals de gegevens die onderaan de inschrijvingspagina op de Newsletter worden gevraagd, zijn louter facultatief. Indien u deze bijkomende inlichtingen invult, weet dan dat deze bestemd zijn om: > u de kans te geven om makkelijker te kiezen uit producten die overeenstemmen met uw wensen, > onze dienstverlening te verbeteren, > om u documentatie te bezorgen die precies overeenstemt met uw voorkeuren. Indien u de ze velden niet invult, dan kan u geen gebruik maken van deze bijkomende dienstverlening. We herinneren u eraan dat u op eenvoudig, schriftelijk verzoek beschikt over het recht op inzage, wijziging, correctie en verwijderen van naamsgegevens die u betreffen, in overeenstemming met de wet inzake de bescherming van gegevens van 28 december 1988, als gewijzigd bij de wet van 6 juli 2000. Om dit recht uit te oefenen, neemt u contact op met: - indien het gegevens betreft die vermeld worden op de in- en uitschrijfpaginavan de Newsletter, of om de brochure te bestellen: Club Méditerranée, Département Club Med On line, 11 rue de Cambrai, 75957, Paris, Cedex19, France - indien het gegevens betreft die werden verstrekt in het kader van een reservatie voor een Club Med-product, aan uw agentschap. Gelieve er rekening mee te houden dat de website een cookie inplant die als doel heeft om het comfort van de inter netgebruiker op te slaan zodat de gebruiker bij een volgend bezoek automatisch naar de website wordt geleid die hij of zij bij het eerste bezoek heeft gekozen. Geniet van uw verblijf op de website van clubmed.be!

Hoe kan ik mij inschrijven en uitschrijven voor uw nieuwsbrief?

Om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief en op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, klik hier. Wij sturen De Club Med nieuwsbrief enkel aan personen die zich hiervoor hebben aangemeld. Indien u onze aanbiedingen niet meer wenst te ontvangen, klikt op de "afmelden" link die in elke nieuwsbrief wordt ingesloten.

Hoe vaak worden de gepresenteerde inlichtingen bijgewerkt?

Het merendeel van de op deze site gepresenteerde informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Het is mogelijk dat sommige inlichtingen niet overeenkomen met één van onze halfjaarlijks uitgegeven brochures. De gepubliceerde informatie wordt vermeld onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Zijn de weerberichten werkelijk betrouwbaar?

Club Med streeft ernaar om u maximaal te informeren over de weersomstandigheden in de verschillend bestemmingen. Deze informatie is gebaseerd op de maandstatistieken voor minimum- en maximumtemperaturen in de verschillende Resorts. Deze gegevens worden verstrekt door 'Météo-France' volgens de technische aanwijzingen van de Wereldorganisatie voor Meteorologie. Hoewel wij de gegevens controleren, kunnen wij niet garanderen dat zij altijd correct en compleet zijn. Een deel van de Resorts bevindt zich in de tropen waar tropische buien in het regenseizoen min of meer veelvuldig voorkomen en heel hevig kunnen zijn. Voor uitgebreidere informatie kunt u vóór uw vertrek op internet kijken bij de sites met gegevens over het weer.

Productie

Verantwoordelijke Publicatie: Sébastien OLSZANSKI Hoofd redactie, illustraties en vormgeving: Anne-Sylvie VACONNET & Grégory LECOUTRE Technisch en functioneel verantwoordelijke: Jean KERBOUL Communicatiebureau: FullSIX Virtuele bezoeken: 2Exvia Computergrafiek: Timetobuy SSII: Micropole-Univers De op deze website gebruikte foto’s en afbeeldingen zijn afkomstig uit de Fototheek van Club Med: Carole BEAL, Karine GERARD, Gérard GOMILA, Christine PAWLAK, Magali BOURRAGUE. Verantwoording foto’s en illustraties: Bruno VAN LOOCKE, Didier MATAL, Luc SELVAIS, Jean-Christophe PRATT, Frédéric BERTHET, Christian ARNAL, Franck HERNANDEZ, Amélie LAURIN, Claire DOUTREMEPUICH, Jean-Louis BELLURGET, Alexis CHEZIERE, Yann Arthus BERTRAND, Jean-Jacques KHELIL, Frédérique DUMOULIN, ISY-SCHWART, Jany FEJOZ, Michel VERDURE, Alain MAUGENS, Fabian CHARAFFI, Jean-Pierre BEGON, Jean-Claude GRELIER, Pasca l LESIRE, Alain SAUVE, Alain DEVOMECOURT, Marie-Jo DROUET, Véronique ALLAIRE-SPITZER, Agnès LOUIS, Anne SAURAT, Patrizia BALESTRINI, Club Med Australië, Club Med Verenigde Staten, Club Med Azië, Toeristische Dienst Singapore, Toeristische Dienst Colorado, Toeristische Dienst Dubai, Toeristische Dienst USA. Hosting: IBM France tour Descartes 2 avenue Gambetta 92066 Paris la Défense tel: 01 49 05 70 00 Club Mediterranée 11 rue de Cambrai 75957 Paris Cedex 19

Reserveren en betalen

Kan ik een arrangement reserveren met een vlucht in Business Class?

Op verzoek kunnen wij u een reis in "Business Class" aanbieden voor bijna al onze bestemmingen. Informeer naar de voorwaarden bij één van onze reisadviseurs.

Waar kan ik de algemene- of voorwaarden van een aanbieding vinden?

De algemene verkoopvoorwaarden van Club Med staan onder aan de homepage vermeld. Klik [hier](https://www.clubmed.be/l/onze-brochures-en-algemene-verkoopsvoorwaarden?locale=nl-BE) om ze te raadplegen. Indien er speciale voorwaarden van toepassing zijn op een speciale aanbieding op de site, staat er een link "Bijzondere voorwaarden" op de desbetreffende aanbiedingspagina.

Kan ik op deze website zonder risico met mijn creditcard betalen?

Teneinde uw veiligheid en vertrouwelijkheid te garanderen, bezit onze Internetsite het coderingsprotocol SSL (Secure Socket Layer). Tijdens de gegevensoverdracht worden uw bankgegevens en alle ingevoerde gegevens van de verschillende formulieren automatisch gecodeerd. Deze worden pas gedecodeerd wanneer zij op onze server aankomen. SSL is op dit moment het meest verbreide protocol en één van de beste systemen om transacties te beveiligen. Om te zorgen dat de site binnen de netwerken van bedrijven werkt, moet u zorgen dat verbinding met een SSL beveiligde site toegestaan wordt door de proxy en de fire-walls van uw bedrijf.

Hoe weet ik of mijn reservatie werkelijk bevestigd is?

Zodra uw reservatie op onze site bevestigd is, ontvangt u een bevestigingsemail op het e-mailadres dat u in de paragraaf "uw adresgegevens" aangegeven heeft, waarop de details van het gekochte arrangement vermeld staan. Dit bericht vermeldt met name: > uw dossiernummer - zorgvuldig te bewaren voor iedere correspondentie met onze diensten > uw lidmaatschapsnummer > uw adresgegevens - deze dienen voor het opsturen van uw voucher en de reispapieren voor het vertrek > de samenvatting van de betaling en de datum van betaling van het resterende bedrag (voor verblijven die langer dan 42 dagen voor de vertrekdatum gereserveerd zijn) > de details van het geboekte arrangement: - de bestemming, uw data van verblijf, de duur van het verblijf en de elementen van uw verblijf: aantal deelnemers, extra bijgeboekte opties, etc.

Waarom moeten sommige services van tevoren gereserveerd worden?

Afhankelijk van het Resort worden er extra services als aanvulling op uw arrangement aangeboden. Deze services kunnen van diverse aard zijn: sport (golf, diepzeeduiken, paardrijden, tennis...), fitness (Club Med Spa, Thalassotherapie...), kinderopvang in de kinderclubs (Baby Club Med, Petit Club Med...), excursies (gecombineerde excursies en rondreizen)... Door deze arrangementen van tevoren te reserveren, bent u verzekerd van deelname wanneer u in het Resort aankomt. Veel van deze activiteiten zijn namelijk gebonden aan een beperkt aantal plaatsen, teneinde de goede kwaliteit van de service te garanderen. Verder bieden sommige een voordeeltarief ten opzichte van de in het Resort geldende prijsvoorwaarden. Verder zijn enkele diensten uitsluitend na reservering toegankelijk en kunnen niet in het Resort gereserveerd worden. Vertrek met een rustig gevoel en plan uw hele vakantie voor vertrek!

Online privacy wetgeving

Wat doet Club Méditerranée met de gegevens die ik op de website ingeef?

De website van Club Med staat geregistreerd bij de CNIL (Commission Informatique et Libertés), het overheidsorgaan dat in Frankrijk instaat voor de bescherming van gegevens uit de persoonlijke levenssfeer. Bovendien waakt Club Méditerranée erover dat de bepalingen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de verwerking van persoonlijke gegevens, zoals op Europees niveau is bepaald door de communautaire richtlijnen 95/46/EG en 2002/58/EG, worden nageleefd. De persoonlijke gegevens die u ons meedeelt met het oog op een documentatie-aanvraag of reeds op de website verstrekte informatie, worden verwerkt door Club Méditerranée, met maatschappelijke zetel te 11, rue de Cambrai, 75957 Parijs, Cedex 19, Frankrijk. Deze gegevens zijn uitsluitend bestemd voor Club Méditerranée, en zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen en om u vervolgens informatie te bezorgen over onze producten aan de hand van om het even welk medium Als gevolg van deze aanvraag is het op elk ogenblik mogelijk dat u, op verzoek van onze distributielijst verwijderd wordt door middel van een uitschrijflink die u aantreft op elk toegezonden bericht. In geen enkel geval zal uw e-mailadres worden doorgespeeld aan derden met het oog op het verzenden van commerciële berichten. Graag wijzen we erop dat bepaalde gevraagde inlichtingen verplicht zijn en als dusdanig worden aangegeven door middel van een sterretje. Indien u deze velden niet invult, dan kunnen we u geen bijkomende informatie verstrekken. De andere, gevraagde inlichtingen, zoals de gegevens die onderaan de inschrijvingspagina op de Newsletter worden gevraagd, zijn louter facultatief. Indien u deze bijkomende inlichtingen invult, weet dan dat deze bestemd zijn om: > u de kans te geven om makkelijker te kiezen uit producten die overeenstemmen met uw wensen, > onze dienstverlening te verbeteren, > om u documentatie te bezorgen die precies overeenstemt met uw voorkeuren. Indien u de ze velden niet invult, dan kan u geen gebruik maken van deze bijkomende dienstverlening. We herinneren u eraan dat u op eenvoudig, schriftelijk verzoek beschikt over het recht op inzage, wijziging, correctie en verwijderen van naamsgegevens die u betreffen, in overeenstemming met de wet inzake de bescherming van gegevens van 28 december 1988, als gewijzigd bij de wet van 6 juli 2000. Om dit recht uit te oefenen, neemt u contact op met: - indien het gegevens betreft die vermeld worden op de in- en uitschrijfpaginavan de Newsletter, of om de brochure te bestellen: Club Méditerranée, Département Club Med On line, 11 rue de Cambrai, 75957, Paris, Cedex19, France - indien het gegevens betreft die werden verstrekt in het kader van een reservering voor een Club Med-product, aan uw agentschap. Gelieve er rekening mee te houden dat de website een cookie inplant die als doel heeft om het comfort van de inter netgebruiker op te slaan zodat de gebruiker bij een volgend bezoek automatisch naar de website wordt geleid die hij of zij bij het eerste bezoek heeft gekozen. Geniet van uw verblijf op de website van clubmed.be!

Inloggen My Club Med

Hoe kan ik inloggen op mijn account?

Op elke pagina van onze website ziet u onder de navigatiebalk een veld om in te loggen. U dient in te loggen met een combinatie van uw GM-nummer of emailadres, en uw wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan via de link "wachtwoord vergeten"

Hoe kan ik een My Club Med account aanmaken?

Heeft u nog geen account, dan krijgt u na het maken van een reservatie een uitnodiging voor het aanmaken van een My Club Med account. Volg de stappen in deze e-mail om uw account te activeren. Bent u nog geen klant van Club Med, dan kunt u via de button MAAK EEN ACCOUNT AAN een My Club Med account aanmaken.

Waar kan ik mijn GM-nummer vinden?

Uw GM-nummer is op verschillende manieren te achterhalen, zo wordt het vermeld op uw opties, offertes en reserveringsbevestigingen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om uw GM-nummer te achterhalen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

U kunt een nieuw wachtwoord toe laten sturen door op de link "wachtwoord vergeten" te klikken. Vul hier de benodigde gegevens in. Let op: deze gegevens dienen exact overeen te komen met de gegevens zoals deze bij Club Med bekend zijn (voorbeeld: uw roepnaam is Els maar bij Club Med is uw officiële naam volgens paspoort bekend --> Elisabeth). In dit geval dient u bij het veld "voornaam" dan ook Elisabeth in te vullen, anders zal er een foutmelding verschijnen. De gegevens zoals deze bij Club Med bekend zijn, zijn o.a. terug te vinden op uw reserveringsbevestiging. Heeft u desondanks problemen met dit formuler, neem dan contact met ons op.

Ik heb problemen met het inloggen op mijn account

Dit kan verschillende oorzaken hebben: 1/ Uw inloggegevens dienen exact overeen te komen met de gegevens zoals deze bij ons bekend zijn (emailadres, naam, klantnummer)... 2/ U probeert in te loggen op een website in het land waar u niet woonachtig bent (My Club Med accounts zijn enkel beschikbaar in het land waar u woonachtig bent, ongeacht in welk land u uw Club Med reservatie heeft gemaakt). 3/ U heeft meerdere klantnummers (neem contact met ons op om dit op te lossen).

Ik heb geen e-mail ontvangen na mijn aanmelding of "wachtwoord vergeten" verzoek

Wellicht is de e-mail terechtgekomen in uw SPAM folder? Zo niet, probeer een nieuw wachtwoord aan te vragen via de link "wachtwoord vergeten". Indien u geen e-mail van ons ontvangt, raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Mijn reservatie is niet terug te vinden in mijn account

U heeft waarschijnlijk meerdere My Club Med accounts. Neem contact met ons op en wij zullen onderzoeken of dit inderdaad het geval. Reservaties voor een Découverte rondreis, een cruise met de Club Med 2, of een Villa of Chalet, verschijnen niet in uw My Club Med account.

Club Med Great Members

Ik ben afgelopen maart voor het eerst met Club Med op vakantie geweest, wanneer krijg ik mijn Club Med Great Members kaart?

Uw Club Med Great Members kaart wordt u begin volgend jaar toegestuurd. U doet wel al mee aan het programma Club Med Great Members en bent al begonnen met het opbouwen van uw status. U wordt bij uw volgende verblijf in een Resort of bezoek aan een reisagent of callcenter herkend aan uw klantnummer. Vergeet u dus vooral niet uw Great Members nummer te vermelden. U kunt de opbouw van uw status en alle details van het programma Club Med Great Members met bijbehorende voordelen vinden in uw eigen account op www.clubmed.be.

Ik heb mijn Club Med Great Members kaart begin dit jaar niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Vraag uw Club Med reisadviseur om informatie of kijk op www.clubmed.be in uw eigen account 'My Club Med' om te zien of en zo ja welke status u heeft.

Ik heb twee Club Med Great Members kaarten met twee verschillende nummers ontvangen. Wat moet ik doen?

Indien u twee verschillende kaarten ontvangen heeft, neemt u dan contact op met uw Club Med reisagent of het callcenter met het verzoek om de twee nummers samen te voegen. De statussen van uw twee kaarten worden dan bij elkaar geteld.

Mijn kaart is gestolen/zoek. Wat moet ik doen?

Maak u geen zorgen, u wordt herkend aan uw Great Members nummer en dat blijft ook bij uw volgende vakanties het geval. Natuurlijk blijft alles wat u heeft opgebouwd voor u behouden. U ontvangt volgend jaar een nieuwe kaart met uw nieuwe status.

Ik wil graag een tweede kaart voor een gezinslid.

Uw Great Members nummer geeft toegang tot uw status en de bijbehorende voordelen. Alle gezinsleden hebben dezelfde status en kunnen van dezelfde voordelen gebruik maken. Een extra kaart is dus niet nodig om gebruik te kunnen maken van alle voordelen.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens wijzigen?

U kunt uw persoonsgegevens (adres- en contactgegevens) rechtstreeks online wijzigen in uw eigen account op www.clubmed.be. U kunt ook aan uw Club Med reisagent of het callcenter vragen om dit te doen.

Mijn naam is verkeerd gespeld. Wat moet ik doen?

Indien uw naam niet juist is gespeld op uw Club Med Great Members kaart of in geval van een naamswijziging, kunt u uw persoonsgegevens bijwerken in uw eigen account op www.clubmed.nl (onder 'Mijn Profiel'). U kunt ook aan uw Club Med reisagent of het callcenter vragen om dit te doen.

Ik ben het wachtwoord van mijn eigen account vergeten?

Ga naar 'Inloggen in My Club Med', klik op 'Wachtwoord vergeten' en u krijgt uw wachtwoord per e-mail toegezonden.

Hoe kom ik aan een gids met alle praktische informatie over het programma Club Med Great Members?

Silver en Gold leden hebben alle details van het programma in het begin van het jaar toegestuurd gekregen met het welkomstpakket. Alle informatie is ook terug te vinden in uw eigen account op www.clubmed.be (onder 'Club Med Great Members').

Hoe krijg ik informatie over alle details van de voordelen waarop mijn Club Med Great Members kaart recht geeft?

Silver en Gold leden hebben alle details van het programma in het begin van het jaar toegestuurd gekregen. Alle informatie is ook terug te vinden in uw eigen account op www.clubmed.be (onder 'Club Med Great Members').

Hoe wordt mijn status bij aanvang van het programma berekend?

Uw status is berekend op basis van het aantal verblijfsdagen van al uw gezinsleden in de afgelopen 3 jaar.

Hoelang duurt het voordat een verblijf wordt meegeteld?

De dag na terugkomst van uw vakantie zijn de verblijfsdagen bij uw status opgeteld. Uw status in uw eigen account wordt op de eerste dag van de maand bijgewerkt. Uw status wordt dus maandelijks bijgewerkt vanaf de dag dat u van vakantie bent teruggekomen.

Wanneer wordt mijn status geactualiseerd?

U ontvangt in het begin van het jaar uw kaart met uw status die 1 jaar geldig is. Deze kaart wordt een keer per jaar geactualiseerd. Indien u dankzij meer verblijfsdagen in de loop van het jaar een hogere status bereikt, gaat deze status meteen in, maar uw nieuwe kaart ontvangt u pas in het begin van het volgende jaar. Uw status wordt dus elke maand geactualiseerd. U kunt de aanpassingen op de eerste dag van de maand op uw eigen account zien. Uw status kan in de loop van een jaar nooit worden verlaagd; wijzigingen in de loop van het jaar hebben alleen betrekking op een verhoging van uw status.

Ik heb de status Turquoise, maar ik ben al meer dan een jaar niet met Club Med op vakantie geweest. Ontvang ik mijn kaart nog 3 jaar?

Uw status Turquoise wordt berekend over de voorafgaande 3 jaar. Uw kaart wordt u dus tot 3 jaar na uw eerste verblijf toegezonden. Als u langer dan 3 jaar geleden met Club Med op vakantie bent geweest, krijgt u geen kaart meer toegestuurd. Elk nieuw verblijf verlengt uw deelname aan het programma met 3 jaar.

Mijn status is sinds mijn laatste vakantie niet veranderd, ik denk dat dit verblijf niet is meegeteld. Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met uw Club Med reisagent of het callcenter of zelf kijken in uw eigen account 'My Club Med' om te zien of uw status is veranderd. Mocht dit niet het geval zijn, stuurt u dan s.v.p. een bericht naar de klantenservice met de gegevens van het niet bijgetelde verblijf. En vergeet u vooral niet bij boeking uw kaartnummer te vermelden.

Wat moet ik doen om zeker te zijn dat elk verblijf van mijn gezin automatisch wordt bijgeteld?

U hoeft alleen uw kaartnummer maar te vermelden bij reservatieen boeking. Voor alle zekerheid kunt het door u uw reisagent of het callcenter laten controleren of zelf kijken in uw eigen account 'My Club Med' of uw status is bijgewerkt.

Kunnen mijn kinderen ook meedoen aan het programma Club Med Great Members?

Uw Club Med Great Members status geldt voor alle gezinsleden. De kinderen die deel uitmaken van uw gezin doen dus ook mee aan het programma. Wanneer ze met u op vakantie gaan, worden hun verblijfsdagen bij uw status opgesteld en kunnen zij van dezelfde voordelen gebruik maken. Voor kinderen tot 6 jaar worden de verblijfsdagen niet opgeteld bij uw status. Elke verblijfsnacht van kinderen van 6-12 jaar telt als een halve verblijfsnacht mee voor uw status. Elke verblijfsnacht van kinderen van 12-17 jaar telt als een hele verblijfsnacht mee voor uw status. Kinderen vanaf 18 jaar krijgen een eigen klantnummer en een eigen status.

Mijn vrouw (man) heeft ook een Club Med Great Members status. Hoe kunnen we deze 2 statussen samenvoegen?

Indien u en uw partner van 2 aparte accounts één account willen maken, kunt u uw Club Med reisagent of het callcenter vragen uw 2 accounts samen te voegen. Uw nieuwe status wordt natuurlijk berekend op basis van het tegoed dat op beide, voorheen aparte accounts is opgebouwd.

Mijn gezinssituatie is gewijzigd en ik wil mijn status daarom aanpassen. Wat moet ik doen?

Indien u 2 Great Members nummers wilt samenvoegen of juist een extra nummer wilt aanvragen, stuurt u dan een bericht naar de klantendienst onder vermelding van de betreffende Great Members nummers, de door u gewenste wijzigingen en het nummer dat u wilt behouden.

Ik ga met vrienden op vakantie, kan ik gebruik maken van hun verblijfsdagen om mijn status te verhogen?

Uw status wordt per gezin berekend, de verblijfsdagen van uw vrienden worden dus niet bij u meegeteld. Uw vrienden krijgen hun eigen status en hun eigen klantnummer.

Hoe kan ik me aanmelden voor het programma Club Med Great Members?

U neemt vanaf uw eerste vakantie automatisch deel aan het programma Club Med Great Members. Zodra u tot het programma bent toegelaten, ontvangt u een bericht per e-mail of post met informatie over uw Great Members status.

Is het programma Club Med Great Members alleen in bepaalde landen van toepassing?

Het programma Club Med Great Members geldt voor de hele wereld en deelname is mogelijk in alle landen waar Club Med aanwezig is. In verband met de tijd die nodig is voor invoering kan het zijn dat deelname niet in alle landen meteen mogelijk is. Vraag in geval van twijfel om informatie bij uw Club Med adviseur. Vakanties die u in een ander land heeft geboekt, worden wel bij uw status geteld.

Hoelang blijft mijn status geldig?

Uw status is één jaar geldig. Elk jaar in het begin van het jaar ontvangt u uw kaart met uw status die geldig blijft tot 31 december van dat jaar. Maar als u op basis van de tijdens het jaar doorgebrachte verblijfsdagen een hogere status heeft bereikt, kunt u meteen in het lopende jaar al gebruik maken van de bijbehorende voordelen.

Telt een aanbieding ook mee als verblijf voor mijn status?

Alle gemaakte boekingen, ongeacht het bedrag, tellen mee voor uw status.

Ik heb mijn Great Members nummer bij boeking vergeten te vermelden. Wat moet ik doen om zeker te zijn dat mijn verblijf wordt meegeteld voor mijn status?

Wanneer u een Great Members nummer heeft, wordt elk verblijf van uzelf of uw gezinsleden op hetzelfde nummer meegeteld voor uw status. Controleert u in geval van twijfel op uw laatste boekingsformulier of het klantnummer identiek is aan het nummer op uw kaart. U kunt het natuurlijk ook aan uw Club Med adviseur vragen of uw status bekijken in uw eigen account 'My Club Med' op www.clubmed.be.

Hoe kan ik mijn Club Med Great Members status wijzigen?

Uw punten worden berekend over uw Club Med vakantie van de afgelopen 3 jaar. Er zijn vier verschillende statussen. Bij elke status mogen wij u laten zien hoe blij wij met u zijn. Uw status is geldig vanaf 1 januari tot 31 december van datzelfde jaar volgend jaar. U kunt uiteraard upgraden naar een hogere status gedurende dit jaar. Elk jaar berekenen wij uw status opnieuw afhankelijk van uw Club Med geschiedenis van de afgelopen 3 jaar. Uw punten zijn geldig tot 3 jaar na de thuis-aankomstdatum van uw vakantie. Waar gaat uw volgende vakantie naartoe?

Hoe kan ik gebruik maken van de voordelen waarop mijn status recht geeft?

Zodra uw status recht geeft op exclusieve voordelen laten we u dat weten en maakt u er automatisch gebruik van. Bij twijfel verzoeken wij u ter controle uw Club Med Great Members kaart met status te laten zien of uw klantnummer te noemen. Vraag bij uw reisagent om meer informatie over de wijze waarop u van de voordelen gebruik kunt maken.