Waar te verblijven? Onze Resorts om de charmes van Turkije te ontdekken

Turkije, op de grens van culturen en tijd

Ervaar in Turkije meer dan een all-inclusive verblijf. Grenzen van de werelden, land van Byzantium en de Ottomanen: tussen oost en west biedt Turkije wonderen van culturen en landschappen.

Te ontdekken in de buurt van onze Resorts in Turkije

Op de rand van Azië en Europa, de natuurlijke wonderen van uw verblijf in Turkije

Turkije is een fascinerend land gelegen op het kruispunt van Europa en Azië. Deze unieke geografische positie heeft het in staat gesteld om een rijke geschiedenis te ontwikkelen en vele beschavingen hebben het land door de eeuwen heen doorkruist.

Verken betoverende landschappen tijdens uw all-inclusive vakantie in Turkije

Ontdek tijdens uw all-inclusive verblijf in Turkije, ongelooflijke landschappen.

  • Op 3u45 van uw Club Med Palmiye Resort, maak een stop bij het natuurlijke site van Pamukkale en bewonder zijn versteende watervallen, van een onberispelijk wit. De thermale bronnen die deze kalksteenformaties voeden, trekken bezoekers aan sinds de oudheid vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen en spectaculaire schoonheid.
  • De magie gaat verder met uw rondleiding "Cappadocië: geheime vallei", richting het Nationaal Park van Göreme. Tussen de schoorsteenachtige rotsen, gevormd door erosie, liggen talloze rotskerken, waarvan de prachtige decoraties de schoonheid van de Byzantijnse kunst illustreren.
  • Op 30 minuten afstand, even opmerkelijk, doorkruis de stad Kaymakli en zijn kilometers tunnels. Deze ondergrondse stad van 8 verdiepingen is een van de vele grotsteden die de reputatie van de regio maken.

Ontdek de schatten van Turkije: Natuur, Geschiedenis en Tradities

Voor natuurliefhebbers en wandelaars biedt Turkije een veelheid aan paden om te verkennen, waaronder het beroemde Lycische pad dat langs de Middellandse Zeekust loopt en adembenemende panorama's biedt. Watersportliefhebbers kunnen ook genieten van de fijne zandstranden en kristalheldere wateren van de turquoise kust, waar duiken, zeilen en surfen populaire activiteiten zijn.

Turkije is ook de bakermat van vele oude beschavingen, met archeologische sites zoals Pergamon, Ephesus en Troje, die je in het hart van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van het land brengen. Mis niet de kans om de overblijfselen van deze oude steden te bezoeken om hun invloed op de Turkse architectuur, religie en filosofie beter te begrijpen.

Tot slot, voor een authentieke ervaring, bezoek de traditionele dorpen van het land, waar je de lokale bevolking kunt ontmoeten en hun levensstijl en gewoonten kunt ontdekken. Neem deel aan ambachtelijke workshops, zoals pottenbakken of tapijtmaken, om een uniek souvenir van je verblijf in Turkije mee naar huis te nemen.

Turkije, een mozaïek van beschavingen

Gewiegd door Ottomaanse, Griekse en Romeinse invloeden, is de cultuur in Turkije net zo gevarieerd als de landschappen. De culturele diversiteit van het land wordt ook gemarkeerd door het erfgoed van de Anatolische, Hittitische, Frygische en Lydische volkeren die zijn geschiedenis hebben gevormd.

Door tijd en tradities: een culturele reis door Turkije

  • Ga voor een korte geschiedenisles naar Ankara, in het Museum van Anatolische Beschavingen. De belangrijke verzameling voorwerpen, van het paleolithicum tot het Ottomaanse tijdperk, is een formidabel archeologisch getuigenis.
  • Vervolg uw culturele onderdompeling in het oude Halicarnassus: 30 minuten van Club Med Bodrum Palmiye Resort, uw verblijf in Turkije brengt u naar het Grieks amfitheater van Bodrum, perfect bewaard gebleven sinds de 4e eeuw voor Christus.
  • Een paar meter verderop, ga eindelijk terug in de tijd naar de middeleeuwen door je aan te sluiten bij het Château Saint-Pierre, gebouwd door de Hospitaalridders van Saint-Jean-de-Jerusalem.
  • De Turkse cultuur is ook rijk aan tradities en kunst, zoals volksdansen, Ottomaanse klassieke muziek en kalligrafie.
  • Vergeet ten slotte niet de religieuze sites te bezoeken, getuigen van de spirituele diversiteit van Turkije. Byzantijnse kerken en synagogen leven samen, en bieden een uniek panorama van de Turkse geschiedenis en cultuur.

Tussen paradijselijke stranden en bergavonturen: gegarandeerde ontsnapping

De mooiste stranden van Turkije

Turkije heeft uitzonderlijke stranden, zowel aan de Middellandse Zeekust als aan de Egeïsche kust. De mediterrane stranden bieden kristalhelder water en spectaculaire landschappen, zoals het strand van Ölüdeniz, bekend om zijn blauwe lagune, of dat van Kaputaş, gelegen tussen de kliffen. Aan de Egeïsche kust zijn de stranden van Iztuzu, Altinkum en Çeşme ook uitstekende bestemmingen voor liefhebbers van ontspanning en zwemmen.

Badplaatsen en watersporten zijn volop aanwezig in Turkije. Steden als Antalya, Bodrum of Fethiye bieden een breed scala aan faciliteiten om volop van de zee te genieten. De watersportactiviteiten zijn gevarieerd: duiken, zeilen, windsurfen, jetskiën, of boottochten om de omliggende eilanden en baaien te ontdekken. Ideaal voor een reis als koppel of met het gezin!

Weerbericht in Turkije

Gemiddelde weersvoorspellingen in Turkije

Turkije heeft een ongelooflijk gevarieerd klimaat, dankzij de verschillende landschappen en breedtegraden. De kustgebieden van onze resorts, langs de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, genieten van een warm en droog mediterraan klimaat, met lange en hete zomers.

Juli is zowel de warmste als de zonnigste maand, met maximale temperaturen van 34 °C en 13 uur zonlicht per dag, perfect voor zonliefhebbers. De koudste maand is januari met minimale temperaturen van 6°C, en de natste maand is december met een gemiddelde van 210 mm regen.

Zomerseizoen

Minimale temperatuur

Maximale temperatuur

Zonneschijn

Neerslag

Mei

15°C

26°C

11u

20mm

Juni

18°C

31°C

10u

12mm

Juli

21°C

34°C

13u

10mm

Augustus

21°C

33°C

12u

10mm

September

18°C

31°C

11u

10mm

Oktober

14°C

26°C

9u

90mm

Winterseizoen

Minimale temperatuur

Maximale temperatuur

Zonneschijn

Neerslag

November

9°C

20°C

7u

180mm

December

7°C

16°C

5u

210mm

Januari

5°C

15°C

5u

180mm

Februari

6°C

15°C

7u

130mm

Maart

7°C

18°C

7u

80mm

April

10°C

21°C

9u

80mm

Ook interessant: