Weet u niet wanneer u het beste naar Turkije kunt gaan of wat u in uw koffer moet doen?

Bezoek dit jaar Klein-Azië. Klimaat, temperaturen en toerisme: wij vertellen u alles zodat u de perfecte datum voor uw vakantie kunt kiezen

HET KLIMAAT IN TURKIJE

Turkije, gelegen in zowel Europa als Azië, is een indrukwekkend gebied met een buitengewoon scala aan landschappen. Het land grenst aan de Zwarte Zee, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee en bevindt zich ook in het midden van twee grote bergketens, Noord en Zuid.

Deze contrasten betekenen dat het klimaat in Turkije sterk kan verschillen van regio tot regio. Als u ervoor kiest om bijvoorbeeld in Antalya of Bodrum aan de Middellandse Zeekust te verblijven, varieert het klimaat gemakkelijk, u zult niet dezelfde temperaturen ervaren als aan de Zwarte Zee of in het hart van Anatolië.

In het noorden van het land is het klimaat redelijk vergelijkbaar met wat we in Zuid-Europa gewend zijn. De temperaturen zijn vrij mild met een warm en vochtig klimaat in de zomer en een meer gematigd klimaat in de winter. In Antalya en Bodrum, de badplaatsen van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, zijn de temperaturen hetzelfde als in andere landen die worden gewaardeerd voor strandvakanties.

Het klimaat is op elk moment van het jaar zeer gunstig, dat wil zeggen dat de temperaturen meestal minimaal 25°C en meer dan 30°C zijn in de zomer en tijdens milde winters daalt de thermometer zelden onder de 10°C. De lente en herfst zijn de ideale seizoenen om naar Turkije te gaan. Het binnenland van het land biedt een continentaal klimaat, met zeer hete en droge zomers gedurende de dag, maar de nachten bieden koelere temperaturen, afhankelijk van de schema's en strenge winters.

Wat is het tijdsverschil in Turkije?

De klok zal een uur vooruit lopen: wanneer het 12:00 uur is in Nederland, is het 13:00 uur in de zomer van Turkije. Omdat Turkije niet meedoet aan de wintertijd, is het tijdsverschil 2 uur van oktober tot maart.

Bezoek Turkije met onze all-inclusive verblijven!

WANNEER NAAR TURKIJE OM TE GENIETEN VAN HET ZWEMMEN?

Of u nu naar Bodrum of Antalya wilt gaan, wij adviseren u om uw vakantie tussen juni en september te boeken. De temperaturen zijn ideaal, zowel in het water als op het strand. Stel uzelf niet te lang bloot aan de zon tijdens de vroege middaguren: de zonnestralen zijn heet.

Er zijn vele activiteiten die u kunt doen, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om cruises te maken om de watervallen van Düden te ontdekken of geweldige adrenalinestoten te ervaren tijdens een raftingtocht door de kloof Köprülü. U kunt ook een wandeling maken in de zon in de oude stad en afkoelen met een heerlijk Turks ijs bij warm weer.

De keerzijde van het bezoeken van Turkije in het midden van de zomer is dat u door de drukte misschien moeite zult hebben met het vinden van een plekje op het strand. Als u bij aangename temperaturen wilt zwemmen, maar wilt genieten van meer rust, geef dan de voorkeur aan de maanden juni of september!

Wanneer skiën in Turkije?

Moeilijk te geloven, maar Turkije heeft ongeveer dertig skigebieden, waaronder een paar kilometer van Antalya! Het skiresort Saklikent is geopend van half december tot begin april, wat betekent dat u op dezelfde dag kunt skiën en genieten van de zee als u een vakantie in het laagseizoen boekt.

WANNEER NAAR TURKIJE VOOR EEN RUSTGEVENDE VAKANTIE?

Houdt u van sightseeing en droomt u van een mooie zonvakantie zonder drukte? Wanneer in het laagseizoen naar Turkije? De regio's rond Antalya en Bodrum zijn al de moeite waard om vanaf maart te ontdekken, zonder dat u hoeft te vechten om een ​​selfie te kunnen maken voor de vlaggenschiplocaties. Een ander gunstig moment buiten de toeristische periode is de herfst. Het is namelijk het ideale seizoen voor diegenen die willen genieten van milde temperaturen. Na november kan het klimaat echter aanzienlijk afkoelen, vooral in het binnenland en kan er zelfs sneeuw op het rendez-vous zijn gevallen.

De stad Antalya bevat veel archeologische vindplaatsen om te bezoeken. De stad lijkt te zijn bevroren in de tijd met zijn zeer pittoreske oude stad en haven. Antalya, ook bekend als de Turkse Rivièra, is gemoderniseerd met behoud van de overblijfselen van Kaleici. Het is ook de plek in Turkije waar u een wandeling door de wildernis kunt maken. Maak ook een reis naar het Taurusgebergte, waar u een prachtig panorama kunt bewonderen. Na deze verkwikkende wandeling bieden veel stranden een paradijselijk landschap aan de stad Antalya.

Bodrum is ook een zeer beroemde stad in Turkije. Als u zich afvraagt ​​waar u kunt feesten in Turkije, bent u hier aan het juiste adres. Bijgenaamd de "Turkse Saint-Tropez", werd Bodrum wakker bij het vallen van de avond. De vele bars, restaurants en discotheken verrassen feestgangers.

Bodrum: museumstad

Bodrum is niet alleen een stad in Turkije om onvergetelijke avonden door te brengen, het is ook een echte plaats van cultuur en geschiedenis. Het Mausoleum van Halicarnassus is een van de Zeven Wereldwonderen, een niet te missen ontdekking! Als u de voorkeur geeft aan musea, kunt u naar het onderwaterarcheologiemuseum gaan, gelegen in het oude kasteel Saint-Pierre.

Dit zal u ook leuk vinden...