Kies voor excursies naar Turkije en ontdek een buitengewone cultuur

Benieuwd naar Turkije, het land rijk aan culturen en adembenemende landschappen? Ontdek de overblijfselen van Byzantium en treed in de voetsporen van de grote leiders van het Ottomaanse rijk. Turkije is een land dat onverwachte ervaringen biedt van noord naar zuid. Of u Bodrum, Izmir, Antalya of Analya bezoekt, u zult indrukwekkende momenten beleven in een land dat een eeuwenlange geschiedenis heeft.

ANTALYA

Wilt u spanning tijdens uw reis beleven? Ga op een dagtocht naar de ** Ucansu-watervallen ** aan boord van een 4x4 verkent u het ** Taurusgebergte **. U komt langs ** traditionele dorpen op grote hoogte ** om de prachtige ** "Flying Waterfall" ** te bereiken, een ware schat van de natuur. Duik in een ** geurende atmosfeer ** van dennen en bergbloemen in het ** kristalheldere water ** van de Ucansu-watervallen, een ** natuurlijk bassin ** midden in de ongerepte natuur.

Een kleine boottocht in het ** Byzantijnse tijdperk**? Ga naar de ** haven van Kevova **, ook wel bekend als "The Turquoise Coast". Aan boord van een ** boot met glazen bodem **, reist u door de tijd om de ** overblijfselen van de verzonken stad ** van Kevova te ontdekken: gebouwen, trappen en alle plaatsen die nog over zijn onder de zee. Deze ** oude Lycische stad ** is nog steeds onmisbaar op het eiland. U zult de ** ruïnes van de vestingwerken ** ontdekken, evenals enkele poorten met monumenten die een authentieke ** Byzantijnse kerk ** onthullen.

Onze Resorts in Turkije

BODRUM, HET IDEALE VERTREKPUNT NAAR OOSTELIJK TURKIJE

** Bodrum ** is een stad in het ** zuidoosten van Turkije**, ideaal voor een ** boottocht naar de kust**. Treed in de voeten van een piraat tijdens de ** piratenboottocht ** vanuit Bodrum om de schilderachtige plekjes rond ** Black Island ** te verkennen. Op dit beroemde "zwarte eiland" kunt u zich koesteren in de ** warmwaterbronnen ** van de Kara Ada-grot.
 
Na een ** kleine kanotocht ** op de golven of kamelentocht op de stranden van Camel Beach, gaat u naar de ** Aquarium Bay ** om te ** zwemmen met vissen . Het turquoise water is zo helder dat watersportliefhebbers de indruk hebben dat ze in een ** gigantisch aquarium ** zijn. Als u graag ** snorkelt, is het tijd om uw masker, snorkel en vinnen op te zetten en u te laten leiden door de beweging van het ** kristalwater**.

Benieuwd naar andere adembenemende bezienswaardigheden in Turkije? Bezoek het geologische wonder van ** Pamukkale ** met de indrukwekkende naam ** katoenen kasteel**. Deze ** witte bassins ** werden gevormd door de stroom van warmwatercascades die op de rotsen ** lagen kalksteen ** achtergelaten.

Wist u dat...

Marc-Antoine doopte Pamukkale tot "Cleopatra's bad" omdat de koningin in dit bad zou hebben gebaad en beval dat het water uit dit bad naar Rome zou worden gebracht!

Onze reizen in Turkije

EXCURSIES NAAR OUDE STEDEN, VOOR EEN REIS TERUG IN DE TIJD!

Ontdek op 2 uur van Bodrum de oude stad ** Efeze**, in de buurt van Kusadasi. Gedurende deze dag zullen liefhebbers van oude stenen worden verblind door de ** tempel van Artemis**, een van de 7 wonderen van de oude wereld.

Beter dan een geschiedenisles, ervaar een echte terugkeer naar de ** Helleense en Romeinse tijd**: de ** kolommen van Hérakles ** (Hercules), de ** fontein van Traianus**, de latrines (antieke toiletten) en andere academische baden. Zoveel monumenten die u de rijke cultuur van het oude Griekenland laten ontdekken.

Vergeet op de terugweg uit Efeze niet te stoppen bij de Sint-Jansbasiliek, op de top van de Ayasuluk-heuvel, waar Sint-Jan zijn ** evangelie ** schreef. Het graf, daterend uit de vierde eeuw, is nog steeds ter plaatse aanwezig.

Om uw bezoek af te sluiten, gaat u naar de ** Isa Bey Carnii-moskee ** in Ayasoluk, in de buurt van Efeze. Gebouwd in 1375 om te concurreren met de Sint-Jansbasiliek, blijft deze moskee intact met zijn ** roze granieten zuilen ** en zijn prachtige ** deur van Seljuk-inspiratie**.

De plek om te ontdekken

Het huis van de Maagd Maria is de plaats waar de Heilige Maagd de laatste momenten van haar leven doorbracht. Een echte bedevaartplaats, u beklimt de heuvel van Bülbül Dag om daar te verzamelen. Maria koos deze plek verwijderd van het tumult van steden om het christendom te verspreiden en haar laatste dagen in vrede te leven.

U zult ook dit leuk vinden...