We geven u graag een overzichtje van de mooiste bestemmingen voor uw zomervakantie in Portugal!

Het zuiden van Portugal is een bijzonder populaire regio bij liefhebbers van eindeloze zandstranden. Langs de grillige rotskust bevinden zich verschillende badplaatsen waar toeristen van het heerlijke Portugese leven komen genieten. Tijdens een bezoek aan de Algarve mogen Faro en Lagos, twee steden met een rijk cultureel patrimonium, zeker niet ontbreken.

DE ALGARVE, EEN STREEK VAN STRANDEN EN KLIFFEN

De Algarve bevindt zich in het uiterste zuiden en is een van de populairste bestemmingen van Portugal dankzij de prachtige stranden langs de Atlantische Oceaan en het warme water. Dit gedeelte van de kust is bijzonder aantrekkelijk en de vele restaurants en recreatiemogelijkheden in de badplaatsen maken de streek alleen maar interessanter. U vindt hier overigens ook andere plaatsen als Faro en Lagos.

De regio staat ook bekend om de bijzondere geografische ligging, die sublieme uitzichten biedt op de onregelmatige kliffen. Trekt u tijdens uw zomervakantie naar de Portugese Algarve? Breng dan zeker een bezoek aan Kaap Sint-Vincent. Deze rotsige uitloper is het meest zuidwestelijke punt van het land en u hebt er een adembenemend uitzicht over de omliggende kuststreek.

Naast de vuurtoren is ook het nabijgelegen fort van Santo António de Belixe een bezoek waard. Aan de andere kant van de baai bevindt zich overigens het fort van Sagres, dat aan drie kanten omringd werd door kliffen. Beide versterkingen dienden om de Portugese kust te bewaken en te beschermen.

EXCURSIES IN PORTUGAL

Breng uw zomervakantie in Portugal door bij onze all-inclusive Resorts!

KOERS NAAR FARO IN HET UITERSTE ZUIDEN

Faro, in het zuiden van Portugal, is de hoofdstad van de Algarve en de perfecte bestemming voor een strandvakantie. De karmelietenkerk is een belangrijke toeristische trekpleister en een van de interessantste religieuze gebouwen om te bezoeken.

Binnenin vallen het vergulde altaar, de witte en blauwe azulejos (kleine lokale tegeltjes) en de kleurrijke plafondschilderingen op.

Bovendien is een van de kapellen bekleed met de beenderen en schedels van meer dan 1200 monniken. Op verschillende plaatsen in Faro kunt u de resten zien van de Romeinse stadsmuur. Bovendien telt de stad een kathedraal uit de 13e eeuw en verschillende musea.

Even buiten het stadscentrum bevindt zich een mooi zandstrand van enkele kilometers lang, dat tijdens de zomermaanden echter vrij druk kan zijn. Van hieruit hebt u een mooi uitzicht op de Ria Formosa, een labyrint van eilanden, lagunes en zandbanken waar de tientallen soorten schaaldieren en zeevruchten leven die in Portugal bijzonder populair zijn.

Welke specialiteiten van Faro moet u zeker geproefd hebben?

Faro telt tientallen restaurantjes waar u kunt genieten van bekende lokale en Portugese specialiteiten zoals 'cataplana', een gerecht op basis van zeevruchten en gekookte groenten in een speciale schotel, 'caldeirada', een soort vissoep, of 'caracóis à Algarvia' (slakken).

LAGOS, EEN GEZINSVRIENDELIJKE BADPLAATS

Lagos is een Portugese badplaats ten westen van Faro en een ideale bestemming voor uw zomervakantie in Portugal. Deze minder bekende buur van Faro is een uitgelezen plek om heerlijk te genieten van de zon in de Algarve, vooral met kinderen. Bezoek tijdens uw vakantie zeker het barokkasteel van de Gouverneurs, de Santo Antóniokerk en het fort van Ponta da Bandeira, die zich alle drie in het stadscentrum bevinden. Geniet van het mooie uitzicht op de riviermonding en ga gezellig tafelen in een van de vele restaurants rond de kleine jachthaven, waar de sfeer heel gemoedelijk is.

Op enkele kilometers van het centrum bevindt zich de indrukwekkende kaap van Ponta da Piedade, waar de abrupte rotsformaties een buitengewoon mooi uitzicht bieden. Maak zeker ook een wandeling naar het Praia do Camilo. U bereikt deze kreek met het mooie zandstrand via een pittoreske houten trap langs de kliffen. Ook het Praia Dona Ana is het vermelden waard. Het water aan dit schilderachtige kleine zandstrand is bovendien vrij warm. De streek rond Lagos is uitermate geschikt voor een deugddoende daguitstap naar het strand, een mooie wandeling over de rotsen of een boottochtje op zee.

De Algarve is de perfecte bestemming voor een zomervakantie in Portugal. Met de vele kapen en kliffen is dit een verrassend mooie regio, die zowel toeristisch ingerichte stranden biedt als ongerepte kreekjes.

ook interessant