Last-minute vakantie in Europa: waar naartoe?

Wilt u op het laatste moment naar Europa reizen, maar weet u niet waar u heen moet? Er zijn mogelijke bestemmingen in overvloed, variërend van Spanje en Portugal, tot Italië en Frankrijk. Activiteiten die u tijdens deze last-minute vakantie in Europa kunt doen, kunnen draaien om cultuur, zoals een bezoek aan Rome of Madrid. U kunt ook gaan ontspannen aan zee en genieten van watersporten op Sicilië of Portugal. Ten slotte kan een last-minute verblijf in Europa de perfecte gelegenheid zijn om Frankrijk te ontdekken, een land met talloze charmes.

Last-minute vakantie naar Europa om de hoofdsteden te ontdekken

Het idee om op het laatste moment naar Europa te gaan, zorgt voor de perfecte gelegenheid om twee prachtige steden van het Oude Continent te verkennen: Rome en Madrid. De hoofdstad van Italië en die van Spanje hebben veel musea, oude monumenten op elke straathoek en niet te missen culinaire specialiteiten. Als u door de straten van Rome loopt, krijgt u de gelegenheid om de Galleria Borghese en de Galleria Colonna te bezoeken, waarvan de schilderijencollecties tot de belangrijkste van Europa behoren. Rome is een openluchtmuseum. U kunt het dagelijkse leven in het oude Rome ontdekken door over het Forum Romanum te wandelen. Het Colosseum of de Zuil van Trajanus zijn allemaal voorbeelden van wat de hoofdstad van Italië tot pracht maakte. Wie Italië zegt, zegt gastronomie! Om te genieten van pizza's of pasta's ga je naar Via Dei Fori, waar gastronomische restaurants en gezinsvriendelijke brasseries elkaar ontmoeten. Wat musea betreft is Madrid, de hoofdstad van Spanje, geen uitzondering. Kunstliefhebbers zullen versteld staan ​​tegenover de drie grootste musea van Madrid: het Prado, het Reina Sofia Museum en natuurlijk het Thyssen-Bornemisza. Madrid staat ook voor het goede leven. Om dat te voelen, moet u door de hoofdstad van het Spaanse rijk dwalen. U kunt op pad gaan om het Koninklijk Paleis, in het centrum van Madrid, of de Templo de Debod, een architectonisch meesterwerk van het oude Egypte, te verkennen, maar ook om de Puerta del Sol en de Plaza Mayor te bewonderen. Ook ontdekt u de lokale gastronomie, waar u onder andere kunt kiezen uit tapas en paella! Een last-minute reis naar Europa, zelfs voor een weekend, kan u een voorproefje geven van de lokale cultuur, sfeer en tradities.

Ontdek wat Club Med te bieden heeft in Europa en het Middellandse Zeegebied

Ontspan aan zee

Liefhebber van ontspanning en last-minute vakanties in Europa? Waarom kiest u niet voor Zuid-Portugal of Sicilië als bestemming? De kust van de Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal, heeft prachtige stranden die direct naar azuurblauw water leiden. Het strand van Quarteira is uniek in zijn soort. Tussen zonnebaden op een ligstoel en kajakken op zee, is de Algarve een ideale vakantiebestemming voor het gezin. Om even alleen te zijn, kunt u kiezen voor Praia da Falésia, een strand bij Albufeira. Het werd beschermd door twee okerkleurige kliffen die fantastisch zijn om te ontdekken aan het eind van de dag. In de zomer kunt u er beschut tegen de wind zwemmen in water van 25°C. Als u Portugal al kent, kan Sicilië een andere mogelijkheid zijn, halverwege tussen droom en ontspanning. Dit eiland in het zuiden van Italië heeft ook enkele stranden die je gezien moet hebben. Gelegen tussen de oude stad en de Middellandse Zee, lijkt het strand van Cefalù een klein stukje paradijs in Europa. In dit kleine Italiaanse stadje schijnt de zon 2.600 uur per jaar, met water van 26°C in juli en augustus. Met het gezin kunt u watersporten beoefenen, zoals snorkelen, of parasailen.

Ontdek de parels van Frankrijk

Waarom zou u niet profiteren van een last-minute vakantie in Europa om Frankrijk te ontdekken? Het Provençaalse achterland, tussen Cannes en het kleine dorpje Opio, is een mix tussen berg en zee, tot grote vreugde van vakantiegangers. Het zuidoosten van Frankrijk heeft alle activiteiten die u kunt wensen: wandelen in het regionale natuurpark Préalpes d'Azur, zwemmen en zonnen bij het strand van Croisette in Cannes en zelfs skiën in de winter bij het station Gréolières les Neiges. Een last-minute verblijf in Europa in deze regio van Frankrijk, biedt koppels de mogelijkheid om te genieten van het zoete leven in Cannes, met zijn restaurants en zijn altijd aanwezige zon. In het regionale natuurpark Préalpes d'Azur kunnen gezinnen hun hart ophalen aan kajakken, maar ook aan snorkelen en canyoning! Een last-minute reis naar Europa brengt u overal: Portugal, Spanje, maar ook Italië en natuurlijk Frankrijk. De zon en zachte temperaturen zijn te vinden in elk van deze landen. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u de grote hoofdsteden ontdekken, zoals Madrid of Rome, maar ook fantastische maritieme landschappen zoals de kust van de Algarve in Portugal en Cefalù op Sicilië. Met familie of met z'n tweeën, ontspan of ontdek het erfgoed en de uitzonderlijke gebouwen van het Oude Continent.

Wist u dat?

Het natuurpark Azur Prealps combineert erfgoed en natuur! Dit regionale natuurpark van Frankrijk staat vol met neolithische hunebedden en menhirs, maar ook schaapskooien gebouwd van stenen. Veel grotten en schuilplaatsen in de rotsen hebben grotschilderingen die meer dan 15.000 jaar oud zijn! De natuurlijke ruimtes zijn volledig bewaard gebleven en bestaan ​​uit kloven, rivieren en struikgewassen die typerend zijn voor het achterland van Cannes.

Dit vindt u ook interessant…