De beste ideeën voor een vakantie in Europa

Met familie, vrienden, geliefden, alleen… Europa is een interessante bestemming voor iedere reiziger. Tussen witte zandstranden, bruisende steden met een rijk erfgoed of bezoeken aan culturele en exotische plaatsen, bekijk onze selectie van de beste vakantie-ideeën in Europa!

De Franse stranden voor een gezinsvakantie

Frankrijk heeft afwisselende en betoverende landschappen. Voor een** gezinsvakantie in Europa** zijn de Franse stranden een must! Ga naar de Côte d´Azur, in het zuidoosten van Frankrijk, om onder de zon te genieten van Nice en de Promenade des Anglais. Bewonder de paleizen van de stad en geniet van een ijsje aan zee. Ga voor een andere soort vakantie naar het eiland Porquerolles, bij Hyères, in de buurt van Toulon. Hier kunt u uw kinderen kennis laten maken met duiken, fietstochten maken langs het strand en zwemmen in het prachtige blauwe water.
Frankrijk heeft niet alleen de Middellandse Zee te bieden voor uw gezinsvakantie-ideeën! In het westen van het land worden de immense Atlantische Oceaan en zijn indrukwekkende golven onthuld. In de buurt van** Royan kunt u met het hele gezin stoppen bij Grande Conche, een fijn zandstrand beschut tegen de wind en waar ouders en kinderen samen plezier kunnen hebben. Mis het strand van Bonne Anse niet, een paar kilometer van Royan vandaan, waar watersporten in de schijnwerpers staan. De perfecte gelegenheid kennis te maken met kitesurfen, windsurfen**, etc... Dit strand, gelegen aan de rand van het dennenbos, is een traktatie voor gezinsvakanties.

Wist u dat?

Ontdek Club Med in Europa en het Middellandse Zeegebied

Potugal: een goede vakantiebestemming in Europa

Portugal is de ideale bestemming voor een vakantie in Europa. Zon, stranden, steden en landschappen, Portugal heeft duizenden dingen te zien. Eerst richting de Algarve, in het zuiden van het land. Bezoek Lagos en de mooiste stranden in de regio: Praia do Camilo en Praia da Marinha. Bezoek ook het natuurpark La Ria Formosa, wat tussen bossen en moerassen is. Ontdek dan Faro, een stadssymbool van de regio, bruisend en levendig. Het zuiden van Portugal is een ideale vakantiebestemming in Europa! We kunnen Lissabon natuurlijk niet vergeten als we het hebben over Portugal. Lissabon, badend in de zon, is een onvergetelijke ervaring. Ontdek de hoofdstad van Portugal door over de geplaveide straten van de wijk Alfama te wandelen en bewonder de sublieme azulejo's, deze aardewerken tegels die de gevels van gebouwen versieren. Bezoek dan de Belém-toren, een iconisch monument van Lissabon, met meerdere architectonische invloeden.

Wist u dat?

De hoofdstad van Portugal werd in 1755 getroffen door een aardbeving. Deze vernietigende aardbeving verwoestte bijna de hele stad. Sporen van de ramp blijven zichtbaar achter in het Covento de Carmo, een klooster dat nooit is herbouwd.

Rome voor verrijkende Europese vakanties

Rome, een echt openluchtmuseum, is een veilige gok om als vakantiebestemming in Europa te kiezen. Ontdek de Italiaanse hoofdstad onder de mediterrane zon! Rome staat vooral symbool voor het eeuwenoude erfgoed van het Romeinse rijk, waarvan u de overblijfselen op de Palatijn kunt bewonderen. Mis ook het Colosseum niet, dit spectaculaire gebouw waarvan het silhouet voor altijd in uw geheugen gegrift zal blijven. Geniet ten slotte van een kopje koffie bij de **Trevifontein **en ervaar uw reis naar Europa op Italiaanse manier! Als Rome de nummer één werd op uw lijst met Europese reisideeën, mag een bezoek aan het Vaticaan niet ontbreken. In de pauselijke stad ontdekt u de mooiste meesterwerken ter wereld. Verken de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint-Pietersbasiliek. In het hart van Rome heeft het Vaticaan de beroemdste fresco's en schilderijen.

Wist u dat?

In Rome is de Trevi-fontein een echte must-see voor toeristen. De legende gaat dat als u een munt in het water gooit met uw rug ernaar toe, het lot ervoor zal zorgen dat u terug zult keren naar Rome!

wellicht ook interessant voor u…