Wintersporten in
Alpe d'Huez

Skiën in Alpe d’Huez

Alpe d'Huez is een wintersportoord in Isère in de Alpen. Het staat bekend om het grote aantal pistes, maar ook om de grootte van het gebied dat deel uitmaakt van het Grandes Rousses-massief.

Skiën in Alpe d’Huez

Alpe d'Huez staat bekend als een groot skigebied. En dat klopt, want het gebied bevat 135 skipistes, wat gelijkstaat aan 250 kilometer sneeuwpret. Daarvan zijn er 17 zwart, 39 rood, 37 blauw en 38 groen. Daarnaast zijn er 2 snowparks en tal van andere indoor sportactiviteiten. Ongeveer 84 skiliften maken het super makkelijk om van piste naar piste te gaan. Als u zin heeft in een lange afdaling, mis dan vooral niet de beroemde piste La Sarenne. Met een 16 kilometer lange afdaling, staat deze zwarte piste goed bekend bij skiërs en is het tevens de langste van de Alpen. Met een startpunt op 3.300 meter hoogte biedt het een 360° panorama over het hele Alpenmassief. Wat om versteld van te staan! Liefhebbers van langlaufen zullen genieten van 7 langlaufroutes, waaronder 3 rode en 4 blauwe. Wat uw niveau ook is, Alpe d'Huez zal u verzekeren van sneeuwpret.

Wist u dat? Een bobsleebaan in Alpe d'Huez

Dit skioord huisvest een bobsleebaan, gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1968, vlakbij de Col du Poutran. De start bevindt zich op 2.030 meter, terwijl de finish 1.890 meter bereikt. De lengte van de baan is 1,5 kilometer. Dit zeldzame bouwwerk is zeker de omweg waard!

Ontdek het Club Med Resort Alpe d'Huez

Uw vakantie in Alpe d’Huez

Geniet van de zon aan de voet van de Zuidelijke Alpen! Met diens moderniteit en groot comfort zal het skioord Alpe d'Huez u niet teleurstellen. Vanuit het Resort, gelegen op 1.850 meter hoogte, heeft u uitzicht op de prachtige met sneeuw bedekte Oisans-vallei. En ons Resort Alpe d'Huez is ook in de zomer geopend, ideaal dus voor buitenactiviteiten in de bergen! Genieten van de frisse berglucht? Aan de voet van uw accommodatie wacht u een schitterend panorama! Ontdek tussen twee skisessies door het historische en culturele erfgoed van deze regio van de Zuidelijke Alpen: gastronomie, tradities, en nog veel meer. In de gezellige ruimtes kunt u 's avonds ontspannen en bijkomen van uw intensieve sportdagen. U hebt genoeg tijd om een ​​drankje te drinken met vrienden in een van de bars van het dorp, of u kunt zelfs een keer bowlen in het dorp met uw gezin!

Wat te doen in Alpe d’Huez met het gezin?

Alpe d'Huez is een "Famille Plus" gecertificeerd gebied. Het biedt dus een persoonlijk welkom voor gezinnen. Het dorp is perfect geschikt voor kinderen, met slee-routes en speelplaatsen. Na het skiën kunnen kinderen zich vermaken op de grote rodelbaan op rails, een attractie die leuk is voor jong en oud! Ook is er een ijsbaan en een Game Room, en er zijn ook sneeuwschoenuitstapjes en hondensledetochten. Kortom, al het nodige om uw familieskivakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Ontdek hoe een skidag in de Mini Club eruitziet!

Dit vindt u vast ook interessant...

... en ontdek ook deze andere skigebieden