Een rondleiding langs de mooiste langlaufplekken in Alpe d'Huez!

Wintersport met de wind in de zeilen, bij langlaufen kunt u genieten van de geneugten van skiën terwijl u geniet van de schoonheid van het landschap. Alpe d'Huez is in 2017 verkozen tot beste skigebied van Europa en heeft meer dan één Noords circuit om op skitour te gaan

ALPES D'HUEZ, STATION AAN HET ONTBIJTLANDSCHAP

Gelegen op meer dan 1800 meter boven de zeespiegel in het hart van het massief van Grandes Rousses, is de ideale setting voor een skitour. Vanaf de top, de Pic Blanc, kunt u de prachtige bergketen bewonderen in het Ecrins National Park bedekt met zijn smetteloze mantel. Alpe d'Huez biedt u niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de geneugten van skiën door absoluut weelderige landschappen, maar biedt u ook een ontspannen verblijf op het platteland.

De bijnaam het eiland is 'de zon', hier geniet u inderdaad van een buitengewone zonneschijn die uw afdaling op de piste nog aangenamer zal maken. Verbonden met vijf andere skigebieden is Alpe d'Huez een groot skigebied, en opent de deuren van 251 km pistes voor alle niveaus en alle stijlen van skiën, waardoor het een familie resort en sport bij uitstek is.

Wat betreft langlaufen, de Alpe d'Huez is omgeven door vijftig kilometer pistes met verschillende moeilijkheidsgraden en biedt altijd buitengewone panorama's.

Een piste voor de kampioenen

Alpe d'Huez heeft een van de langste skipistes ter wereld. Beginnend bij de gletsjer met dezelfde naam, neemt de Sarenne u 16 km lang mee en kijkt u uit op een adembenemend panorama van de Ecrins, Aiguilles d'Arves en de Mont Blanc

Langlaufen in Alpes d'Huez via onze resorts!

LANGLAUFEN BIJ ALPE D'HUEZ: DE EERSTE KEER VOOR U?

Als u een beginner bent in langlaufen en training nodig hebt voordat u meer veeleisende tracks aanpakt, zult u geluk vinden in drie blauwe niveau-lussen. De gemakkelijkste manier is de lus van Huez, een aangename rondreis van 10 km over de bodem van de vallei, zodat u zich kunt perfectioneren weg van de drukte op een zeer rustige weg.

Korter, maar met meer opmerkelijke landschappen, brengt de Brandes-lus, die 6 kilometer lang is, u van Altiport naar de ruïnes van Brandes Castle terwijl u een prachtig uitzicht hebt op de Sarenne-kloof.

Met een totale lengte van 10 km is de Poutran-lus van Alpette het meest panoramische circuit dankzij de locatie op een hoogte van ongeveer 2.100 meter. U zinkt weg in een woestijn van ongerepte duinen, geniet van een prachtig uitzicht op de toppen en passeert majestueuze bergmeren.

Als u ten slotte het gevoel hebt dat u uw glijtechniek beter kunt beheersen, probeer dan de La Rochette-lus van het blauwe niveau naar het rode niveau op een totale baan van 16 km tegenover het resort van Alpe d'Huez!

LA BOUCLE DES LACS, DE UITDAGING VOOR DE DWARSKOP

De kilometers maken u niet bang en u bent altijd klaar voor de uitdagingen? Dus, la boucle des lacs en haar 20 kilometer zijn voor u gemaakt!

De langste langlaufpiste in Alpe d'Huez, dit middellange circuit brengt u van Besson Lake naar l'Alpette en langs de oevers van Lake Carrelet en Lake Faucille. Gedurende bijna 1u30 glijdt u meer dan 2.000 meter boven de zeespiegel, starend naar de toppen van de bergen Grandes Rousses en Belledone. Het panorama is zo adembenemend dat u al uw inspanningen vergeet.

Het is dus een geweldige manier om uzelf te perfectioneren tijdens een rit die u zich nog lang zult herinneren. En om u al haar mooie emoties te geven, kunt u rekenen op de vele bars, restaurants en après-ski in het resort!

De Alpe d'Huez en de andere resorts van het Grand Domaine verbergen nog steeds vele andere circuits om te verkennen. Voeg daar bijna 300 dagen per jaar een schitterende zon aan toe, tracks van verschillende moeilijkheidsgraden en geweldige landschappen, en u zult zeker genieten van een meer dan perfecte skivakantie!

Goed gemarkeerde tracks

Bij Alpe d'Huez bestaat er geen risico om uzelf te verliezen! De langlaufpistes zijn inderdaad goed aangegeven en u weet altijd welke richting u op moet om optimaal van de rit te genieten.

ook interessant...