Wat zijn de beste plekken om te langlaufen in Val Thorens?

Val Thorens, gelegen op een hoogte van 2.300 meter in de Tarentaise-vallei in de Savoie, is één van de hoogste skioorden in Frankrijk. De kwaliteit van de sneeuw en het uitgestrekte skigebied zullen alle liefhebbers van langlaufen zich doen verheugen, zeker als zij op op zoek zijn naar spanning, mooie omgevingen, en nieuwe routes om te verkennen.

LANGLAUFPISTES IN VAL THORENS

Het skioord Val Thorens heeft een uitgestrekt skigebied: het bevat maar liefst 150 km aan pistes voor alpineskiën. Langlaufen is iets minder vertegenwoordigd met 2 tot 6 km aan pistes. Het oord heeft onlangs nieuwe langlaufpistes geopend.

Neem deze pistes en verken zo de majestueuze** Péclet-gletsjer of de Cime Caron**. Langlaufen in Val Thorens is een geweldige kans om de tijd te nemen om de minder bekende plekken van het domein en de majestueuze landschappen te ontdekken. Op een steenworp afstand kunt u uw dorst naar skiën stillen in de Belleville Vallei en in de grote nabijgelegen skioorden.

Vergeet niet uw ski's te waxen voordat u aan de tocht begint. Ook al is het niet per se essentieel voor langlaufen, waxen werd toch aanbevolen omdat het de ski beter in de sneeuw laat glijden en de onderkant beschermt. Ga voor advies over waxen naar een professioneel skiverhuurbedrijf.

Ga langlaufen in Val Thorens en bezoek onze Resorts

Tignes
Tignes
Nieuw ResortWinter
Met Exclusive Zone

Tignes

Frankrijk

AFDALING NAAR HET HART VAN DE BESNEEUWDE VALLEI VAN BELLEVILLE

Als u wilt langlaufen in Val Thorens, is het oord Les Menuires, gelegen onder Val Thorens, een ideaal startpunt voor een langlaufafdaling naar Saint-Martin-de-Belleville. In de Belleville Vallei heeft u gratis toegang tot ongeveer 28 km langlaufpistes.

Begin uw tocht in het centrum van Les Menuires op een hoogte van meer dan 1.850 meter. Het pad volgt dan de Doron-stroom en gaat door Les Granges, Bettaix en Praranger.

Bij aankomst splitst het pad zich in tweeën: u kunt kiezen tussen Saint-Martin-de-Belleville, dat oploopt tot 1.450 meter, of Châtelard, 1.360 meter, naast de Encombres-vallei.

Wist u dat?

De rivier de Doron in Belleville is een plek om op forel te vissen. Met zijn 34 zijrivieren is de Doron bijna 30 km lang. Als u de stroming volgt, ervaart u een rustgevende wandeling, met op de achtergrond het geluid van stromend en kolkend water.

SKIËN IN HET GEBIED LES 3 VALLÉES: MÉRIBEL EN COURCHEVEL

In de Alpen is het gebied Les Trois Vallées één van de grootste skigebieden ter wereld! Met 169 skiliften staan ​​er vele mogelijkheden tot uw beschikking. Dit is de perfecte plek om te langlaufen in de buurt van Val Thorens.

Courchevel is een ideale plek voor ervaren skiërs. U beschikt over maar liefst 90 km gemarkeerde en gratis pistes. Bewegwijzerde circuits nemen u mee vanuit Courchevel Village, Courchevel Le Praz, Courchevel La Tania of Courchevel Moriond.

De langste afdaling vergt enige training met een afdaling van 17 km van Courchevel naar de Altiport de Méribel. Doorkruist door sparrenbossen, betovert de route met wonderbaarlijke sferen en de rust die er heerst.

Wist u dat?

Het skioord Courchevel kwam van de grond in de jaren 70. De thuisstad voor de Olympische Spelen van Albertville in 1992, werd toen een must-visit. In 2023 organiseert het samen met Méribel de toekomstige wereldkampioenschappen alpineskiën.

dit vindt u vast ook leuk...