Volg onze gids naar Mauritius om het programma van uw dromen samen te stellen!

Turkoois water en witte zandstranden omgeven door palmbomen en weelderige vegetatie... Mauritius is de perfecte illustratie van wat we ons voorstellen bij een tropisch paradijs. Ontdek wat u op Mauritius kunt doen om een ​​lui verblijf te aan te vullen met betoverende ontdekkingen.

EEN EILAND MET MEERDERE INVLOEDEN

Om de beurt Nederlands, Frans en vervolgens Brits, heeft Mauritius een gemengd erfgoed geërfd. De invloed van India, maar ook van China, heeft ook de lokale cultuur en gastronomie verrijkt met tradities. Een bezoek aan Port-Louis is een van de must-sees op Mauritius om de vele facetten van de parel van de Indische Oceaan te ontdekken.

De door de Engelsen gebouwde Citadel Aapravasi Ghat, die de eerste gastarbeiders uit India verwelkomde, of de ruïnes van het Nederlandse fort Frederik Hendrik, zijn enkele van de getuigenissen van het multiculturele verleden van Mauritius. Maak een omweg door de centrale markt vol exotische kleuren, geuren en smaken.

De vele plekken die getuigen van een rijk erfgoed op Mauritius zijn het bezoeken zeker waard. Begin met het Château de La Bourdonnais, een subliem koloniaal herenhuis omgeven door een groen park dat een echte reis door de tijd zal bieden.

De botanische tuin Sir Seewoosagur Ramgoolam in Pamplemousses, aangelegd in 1735, de eerste tropische tuin ter wereld, verwelkomt u voor een fascinerend bezoek aan zijn 37 hectare. Een vijver met waterlelies, lanen met vacoas, honderd soorten palmbomen, waaronder ongelooflijke talipots, bieden u een betoverend aanzicht. De rumfabriek Chamarel en de koekjesfabriek Rault zijn twee gastronomische tours om de smaken van Mauritius te ontdekken.

Chinees Nieuwjaar, een groot feest op Mauritius

Als u tussen half januari en half februari de kans heeft om Mauritius te bezoeken, maak dan van de gelegenheid gebruik om het Chinese Nieuwjaar te vieren. De straten van Port-Louis worden versierd met rood en tijdens de straatoptredens beginnen rijk versierde draken waanzinnig te dansen. Bij het vallen van de avond schrikken vuurwerk en vuurwerk de demonen af.

Bezoek Mauritius en bezoek onze Resorts

ONTELBARE DUIKPLEKKEN EN DROOMSTRANDEN

Onmogelijk om het onmisbare Mauritius te bespreken zonder de prachtige stranden te noemen die daar op u wachten. Wateren die soms turkoois en soms helder blauw zijn, en zand dat altijd onberispelijk wit is: deze wonderen zijn verspreid over de hele kust.

Begin met 3 km fijn zand bij Trou aux Biches voor een ontspannende dag onder de casuarinas. Ga dan verder met een bezoek aan de smetteloze Mont Choisy, waar het kalme water de uitstraling van een zwembad krijgt. In het oosten in Belle Mare is er meer dan 10 km strand waar u kunt wandelen met uitzicht op de cyaanlagune. Tot slot, voor een onvergetelijke zonsondergang, kunt u een bezoek brengen aan het dorp Flic-en-Flac, zijn typische sfeer en het strand in het westen van Mauritius.

Tijdens uw bezoek aan Mauritius mag het ontdekken van het water van de lagunes niet ontbreken. Of het nu in Flic-en-Flac is, met het nobele silhouet van Mount Brabant dat in de verte oprijst, of in de onverstoorbare lagune van Blue Bay, de zeebodem is een ware koraaltuin bevolkt door veelkleurige vissen die op u wachten voor de kust van de Mauritius.

DE AANTREKKINGSKRACHT VAN MAURITIUS: PRACHTIGE NATUUR

Ontdek de weelderige natuur tijdens een bezoek aan Mauritius. Het tropische woud is vol schatten die u tijdens het wandelen kunt ontdekken. Aan de kant van Chamarel zult u gefascineerd raken door de onwerkelijke tinten van het Land van de Zeven Kleuren. Titen oker, violet, oranje en roze golven daar op een heuvelachtige open plek.

Vervolg uw bezoek tot de Chamarel-waterval, een van de mooiste watervallen van Mauritius, die meer dan 100 meter naar beneden stort. Verder naar het noorden, zal de natuur van Tamarin 7 watervallen onthullen die u op uw gemak kunt bewonderen voordat u hun zoete water proeft.

Van een bezoek aan de botanische tuin Sir Seewoosagur Ramgoolam, tot de paradijselijke stranden van de kust, door de verborgen wonderen van het regenwoud... Het is op Mauritius onmogelijk om zich te vervelen. Een bezoek aan Mauritius neemt u mee door sublieme landschappen om kennis te maken met een cultuur die rijk is aan meerdere erfgoederen. Bereid u voor op een verandering van omgeving.

dit vindt u wellicht ook interessant…