Onze visie

Vakantie, dat is het pure geluk! Het leven heel intens beleven. Hier en nu... Maar ook in de toekomst!

Bij Club Med beseffen we maar al te goed dat de natuurlijke grondstoffen van onze planeet niet onuitputbaar zijn. Wij zijn ons bewust van de groeiende impact van toerisme op het milieu. Wij willen dat onze business een positieve invloed heeft op de plaatselijke economie en de bevolking. En wij zien hoe onze medewerkers (G.O.s & G.E.s) diepere zingeving zoeken in hun baan.

Dezelfde filosofie, met een nieuwe aanpak!

Van 1950 tot nu: een overzicht van de belangrijkste momenten

§ 1950: oprichting van ‘Club Méditerranée’, oorspronkelijk als non-profitorganisatie.
§ 1965: opening van het eerste permanente ‘Clubdorp’ in Agadir (Marokko). Deze bestemming werd gekozen omwille van de mooie omgeving en de vriendelijke mensen, maar ook om de economie aan te zwengelen van deze streek die in 1960 zwaar getroffen werd door een aardbeving.
§ 1973: eerste waterzuiveringsinstallatie op Mauritius in La Pointe aux Canonniers.
§ 1978: grootste veld zonnecollectors van Europa in de Club Med van Les Boucaniers op het eiland Martinique (Frankrijk).
§ 1979: oprichting van de Club Med Foundation
§ 2005: aparte Directie voor Duurzame Ontwikkeling bij Club Med
§ 2012: Valmorel, eerste berghotel in Frankrijk met het HQE-label (Haute Qualité Environnementale) voor Duurzaam Bouwen.
§ 2013: eerste natuurlijk zwembad in China in de Club Med van Guilin
§ 2019: start ‘Happy to Care’-programma

Wist u dit al?

De Club Med Foundation ontstond meer dan 40 jaar geleden en was daarmee in Frankrijk één van de allereerste Stichtingen die door een bedrijf opgericht werd. Werknemers en zelfs klanten betrekken bij solidariteitsprojecten was in die tijd een vernieuwend idee. Ondertussen zetten duizenden G.O.s en G.E.s zich dagelijks via de Foundation in voor een mooiere samenleving. Ontdek en steun de projecten op de Franstalige website van De Vrienden van de Club Med Foundation

Meer weten over de Foundation

Droombestemmingen met kwetsbare natuur

Voor het behoud van ons natuurlijk erfgoed

§ Gegarandeerd een duurzame vakantie: 80% van onze Resors hebben al het GREEN GLOBE label. We gaan voor 100% in 2021.
§ Concrecte eco-initiatieven: geen plastic voor eenmalig gebruik meer, voedselverspilling tegengaan, dierenwelzijn promoten
§ Activiteiten om de natuur te ontdekken en te beschermen

Meer weten

Pionier in toerisme, booster voor lokale economie

Onze waarden, ook in onze gastlanden

§ Solidariteit staat centraal bij al onze vakanties, met de Club Med Foundation: bijvoorbeeld met ‘Friends around the World’, een intiatief waarbij kinderen uit de buurt in het Resort komen spelen met onze jongste G.M.s®: een culturele uitwisseling op speelse manier!
§ Steun aan plaatselijke en ecologische landbouw met het programma ‘Green Farmers’
§ Respect voor de gastlanden en steun aan de lokale economie: preventie van kindermishandeling in het toerisme met ECPAT
§ 75% van alle jobs worden plaatselijk ingevuld, voorkeur voor lokale productie

Meer weten

Happy G.O.s & G.E.s = Happy G.M.s

Wij bieden meer dan een baan, wij bieden een unieke levenservaring, de kans om talent te ontplooien en contacten te leggen voor het leven

§ 100% van alle Chefs de Village worden intern aangeworven via interne promotie
§ 46% vrouwen in de directiecomités
§ 90% van alle Resorts stellen G.O.s uit minimum 9 verschillende landen tewerk

Meer weten

Een aantal initiatieven in onze Resorts

Het engagement van Club Med voor duurzaam toerisme is diepgeworteld in haar waarden

en werd bekroond met internationaal erkende certificaten:

§ 100% van alle nieuwe Resorts wordt sinds 2018 gebouwd volgens de ecologische bouwnormen van BREEAM (of evenwaardig)
§ 46 Resorts hebben al het 'Green Globe'-label, een internationaal keurmerk voor duurzaam toerisme (doelstelling: 100% in 2021)
§ Meer dan 20 Resorts kregen al de Tripadvisor® Eco-leadersbadge
§ Alle ‘Rondreizen by Club Med’ dragen sinds 2017 het Franse ATR-label (‘Agir pour un Tourisme Responsable’)

Wat houdt de BREEAM-certificering precies in?

Milieuvriendelijk bouwen

Club Med heeft beslist om sinds 2018 alle nieuwe Resorts ecologisch te bouwen én te laten certifiëren met het BREEAM-label (of een equivalente certificatie). BREEAM is een onafhankelijk en internationaal erkend keurmerk voor de constructie van duurzame gebouwen. Het is een van de meest toonaangevende labels uit de sector, zowel voor het ontwerp als de constructie van verschillende soorten gebouwen.

Bovendien heeft de afdeling Duurzaam Bouwen en Ondernemen van Club Med samen met BREEAM in oktober 2017 de eerste ‘handleiding voor ecologische Resort-constructie’ samengesteld. Dit is het allereerste standaardwerk voor de bouw van Resorts op een milieuvriendelijke manier. Resorts hebben namelijk de eigenheid dat bestaan uit verschillende gebouwen verspreid over grote oppervlakten, en daar moet rekening mee gehouden worden bij duurzaam bouwen.

ENKELE VOORBEELDEN VAN RESORTS MET ECOLOGISCH BOUWLABEL:

CSR Rapport 2021

Ontdek en download het CSR Rapport 2021 van Club Med. Dit rapport is er om te voldoen aan de wettelijke verantwoordingsvereisten, maar in sommige gevallen gaan wij nog verder. Wij hechten vooral veel belang aan oprechtheid jegens onze belanghebbenden en aan voortdurende ontwikkeling en vooruitgang.

Download het rapport