Onze selectie van de beste excursies op Sicilië!

U heeft besloten om naar Sicilië te gaan, maar u weet niet welke excursie u ter plaatse moet doen? Verken het grootste eiland van de Middellandse Zee en haar onverwachte bronnen: de typische keuken, de paradijselijke stranden en de uitzonderlijke natuurparken.

MEER AAN BIJ DE SICILISCHE CULTUUR!

Tijdens uw vakantie op Sicilië, mag u de ongelooflijke culturele bronnen niet missen. Historische gebouwen, Gallo-Romeinse overblijfselen, barokke steden, voor elk wat wils!

De stad Palermo is een echt openluchtmuseum, de stad staat vol prachtige historische gebouwen met meerdere invloeden! Een stedelijke excursie om niet te missen voor culturele vakanties!

Vertrek vervolgens naar het kleine dorpje Erice, meer dan 700 meter boven zeeniveau. Het uitzicht is adembenemend, vooral vanuit het kasteel dat een ongelooflijk panorama op regio Trapani biedt.
Geschiedenisliefhebbers? Neem richting naar de vallei van de tempels van Agrigento! Dit archeologische uitzicht is erg populair in Sicilië en omvat 8 tempels die te voet kunnen worden bezocht.
Vergeet ten slotte niet om naar Taormina te gaan tijdens uw vakantie op Sicilië! De parel van Sicilië verbergt vele schatten, zoals een Grieks theater met uitzicht op zee, een symbolisch monument van de stad, een must-see-excursie.

Wist u dat..?

De steden Noto, Modica en Ragusa door UNESCO zijn geclassificeerd als werelderfgoed! Wandel door de steegjes van deze sublieme steden om de schoonheid van barokke gebouwen in het hart van hun historische centra te bewonderen!

Al onze resorts op Sicilië

EXCURSIE IN HET HART VAN DE NATUUR

Sicilië is de ideale bestemming om de natuur te bewonderen. Dit vulkanische eiland staat vol met ongelooflijke landschappen, tussen hemelse stranden, steile kliffen en een natuurpark. Genoeg plaatsen voor prachtige excursies.

Het is echter onmogelijk om de Etna te missen tijdens uw verblijf. De grootste actieve vulkaan in Europa is de belangrijkste attractie van het eiland, met zicht op grandioze landschappen tijdens haar beklimming! Klim samen met een ervaren gids naar de krater en bewonder het uitzonderlijke uitzicht op heel Sicilië, om uzelf te belonen voor al de inspanningen tijdens de beklimming.

Nog een onvermijdelijke excursie op Sicilië: de Scala dei Turchi! Deze witte kalkstenen klif en haar speciale vorm maken het een unieke plek op het eiland. Het witte zandstrand is ideaal om te zonnebaden en te loungen.
Na het verkennen van de kust van Sicilië, ontdek het binnenland. Ondanks dat het is verwaarloosd, biedt het centrum van het land toch betoverende landschappen. Het Madonie Regional Park is een ideale excursie voor wandelaars. De toppen beloven u een fantastisch panorama op de vallei!

Wist u dat..?

Etna een van de meest actieve vulkanen ter wereld is met meer dan 100 uitbarstingen in het hart van de 20e eeuw! De laatste datum van 2017, gelukkig zonder gevaar voor de Siciliaanse bevolking, die de grote lavastromen op de hellingen van de vulkaan kon bewonderen. Een unieke show!

ONTDEKKING VAN DE HEMELSE EILANDEN

En als u vertrekt om de ** kleine eilanden van Sicilië ** te ontdekken, neem dan vooral om een ​​dagje ontspanning, per boot, op de Eolische eilanden **!
Deze ** archipel van 7 vulkanische eilanden ** biedt een breed scala aan activiteiten, tussen ** zwemmen en lui ** op de stranden liggen, ** modderbaden ** of ** wandelen ** in het midden van weelderige landschappen. De perfecte excursie om te genieten van de zon op Sicilië!

De ** Aegadische archipel ** is ook een van de juwelen van Sicilië. Bekend om haar ** onderwatergrotten ** en ** betoverende baaien **, is het een ** perfect klein paradijs ** om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Italië.

En als u uzelf wilt koesteren op het ** mooiste strand van Italië **? Dan zien we u op ** Lampedusa ** per boot, op het ** "strand van konijnen" ** bekend als een van de mooiste van het land! ** Turquoise water en blauwtinten **, wit zandstrand en uitzonderlijke snorkelplek, het landschap is idyllisch op Sicilië.

ook interessant...