Een overzicht van mountainbikeroutes bij La Palmyre die een bezoek waard zijn!

La Palmyre ligt in het westelijke deel van het schiereiland Arvert en maakt deel uit van de Atlantische agglomeratie Royan. Het heeft een belangrijk netwerk van fietspaden, ideaal om de regio te bezoeken en de meest verborgen geheimen te ontdekken.

IN LA PALMYRE: DROOM WEG OP DE MOOIE GROENE WEG DIE LEIDT TOT SAINT-PALAIS-SUR-MER

Deze groene weg, bijna 30 km lang, ligt tussen Ronce-les-Bains en Saint-Palais-sur-Mer en belooft een betoverende mountainbiketocht, rijk aan diversiteit. In de eerste helft kruist het het bos van de Coubre, een uitgestrekt dennenbos grenzend aan de 8.000 hectare en de groene long van Royannais. Als de gelegenheid zich voordoet, kunt u edelherten en reeën tegenkomen. In de omgeving zijn ook bunkers te zien, die het strategische karakter van deze plek tijdens de Tweede Wereldoorlog mooi uitdrukken.

Het fietspad komt dichter bij de Côte Sauvage, waar surfers de hoogste golven uit kunnen dagen. Verder naar de beroemde en majestueuze vuurtoren van Coubre, voordat de weg splitst naar de baai van Bonne Anse. Het strand is een heerlijke plek om te zwemmen en te niksen, met de mooie en grote stukken blond zand.

Voorbij deze magische plek stapt u weer op de gehuurde mountainbike en zet u de weg voort naar de fantastische badplaats van La Palmyre en de charmante jachthaven. Ga naar het panoramische terras van het station, waar u het Gironde-estuarium, het puntje van Grave of de kliffen van de toppen van Suzac en Vallières kunt aanschouwen.

Als u de tour voortzet, komt u in de buurt van de dierentuin La Palmyre - een van de belangrijkste particuliere dierentuinen in Europa - en passeert u de duinen begrensd door zeedennen voordat u de Grande-Côte bereikt. Bij de ingang van Saint-Palais-sur-Mer, vormt de kroonlijst een soort natuurlijk balkon en is daarom perfect voor een welverdiende pauze met een drankje of lokale specialiteiten.

Wist u dat..?

Deze tour een van de delen van de EuroVelo 1 (Atlantische kustroute) is. Deze Europese fietsroute, meer dan 8.000 km lang, verbindt de Portugese friguesia van Sagres met de Noord-Kaap van Noorwegen, door Spanje, Frankrijk, en vervolgens zelfs het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Maak een fietstocht in La Palmyre bij onze Resorts!

MOUNTAINBIKEN IN LA PALMYRE: EEN IDYLLISCHE CURSUS VAN DE ROYAN NAAR MORTAGNE-SUR-GIRONDE

Het fietspad dat Royan met Mortagne-sur-Gironde verbindt, is ongeveer vijftig kilometer lang. Het is de laatste fase van het Deux-Mers-kanaal, een toch naar Sète van 800 kilometer. De route begint bij het zandstrand van Grande-Conche, aan de kust, op een prachtig schaduwrijk fietspad.

Vanaf daar gaat u naar Meschers-sur-Gironde en steekt u het bos van Suzac over, waar groene eiken naast aarbeibomen en zeedennen liggen. Onderweg kunt u de pleinen, charmante kleine vissershutten die in aantal aan de kust aanwezig zijn, of de Belle Époque-villa's uit de jaren 50 met geometrische lijnen niet missen.

ONTDEK OOK DE STRANDEN VAN LA PALMYRE

U zult dan Talmont-sur-Gironde bereiken, het middeleeuwse stadje dat is geclassificeerd als het mooiste dorp van Frankrijk, waar fijn gewandeld kan worden, bijvoorbeeld naar de klif van Caillaud. Wat extra trappen zal nodig zijn voordat u aankomt in Mortagne-sur-Gironde, een dorp van stenen en water. Onderweg, op deze prachtige route, zullen de wijngaarden, graanplantages en natuurlijke moerassen de charme van de regio versterken.

De MTB-cursussen in La Palmyre verleiden beginnende mountainbikers als emeritus. Het is ook een gelegenheid om te genieten van prachtige architecturale wandelingen, de lokale gastronomie te proeven, te duiken in de rijke geschiedenis van de regio en de prachtige kustlijn met het uitgestrekte boslandgoed van deze mooie kleine badplaats in het zuiden te ontdekken.

ook interessant