Weet u waar u moet zijn om de eindejaarsvakantie te leven? Hier zijn enkele ideeën!

Kerstmis werd overal in Frankrijk gevierd en is een traditioneel familiefeest. Beleef de eindejaarsfeesten in Frankrijk biedt talloze mogelijkheden: Parijs voor een glinsterende kerst, Elzas voor haar kerstmarkten of Provence voor een traditionele kerst...

EEN VOGEZEN KERST IN VITTEL

Wilt u een kerst in de bergen? Waarom niet met familie op vakantie gaan naar Vittel? De stad biedt een kerstmarkt waar u uw nieuwste cadeaus kunt kopen en de plaatsen in een magische sfeer kunt ontdekken. Kinderen zullen de kerstdecoraties, de kleine houten chalets en de glinsterende dennenboom kunnen bewonderen. Het is de ideale plek om Kerstmis met het gezin te vieren, lokale gerechten te ontdekken en te proeven en de tradities te ontdekken tijdens het wandelen in een magische sfeer.

Hier werd de traditie van Saint-Nicolas voortgezet. Kinderen kunnen koekjes bereiden aan de vooravond van St. Nicholas Day. Dit karakter bekend om kersttradities is aanwezig in veel kerstmarkten. In Vittel werd de Saint-Nicolas onderbroken door subliem vuurwerk dat jong en oud zal verbazen!

Niet ver weg kunt u van een uitje naar het skigebied van Ballon d'Alsace genieten. Met minder welvaart dan alpine skigebieden, is dit skigebied geschikt voor het hele gezin. Het biedt skiën, sneeuwschoenwandelen, rodelen, hondensleeën en nog veel meer! Voor degenen die liever een welverdiende ontspanning na een lange wandeling, de stad Vittel, beroemd om zijn spa, biedt Spa en massage.

De oorsprong van de kerstmarkten

Hoewel kerstmarkten zich sinds de jaren 90 in heel Frankrijk hebben verspreid, zijn gemeenten zonder deze zeldzaam, maar bestaan ze al sinds de 14e eeuw en komen ze uit Duitsland. In die tijd werden ze markten van St. Nicholas of "Klausenmärik" genoemd. Het was onder de invloed van het protestantisme in de 15e eeuw dat deze markten werden omgedoopt tot "Christkindlmarkt" (markt van het kind Jezus) om te vechten tegen de cultus van de heiligen. De kerstmarkt in Straatsburg dateert uit 1570, het is de eerste in Frankrijk en een van de oudste in Europa (die van Neurenberg is 1628).

Vier Kerstmis in de Vogezen of de Provence met onze all-inclusive verblijven!

TRADITIONELE KERSTMIS IN DE PROVENCE

Is Kerstmis voor u de belangrijkste traditie? Haal voordeel uit de Provence voor uw eindejaarsvieringen. Bewonder de mooiste kribben en hun prachtige santons, vaak handgemaakt.

Inderdaad, Santons, "lei Santant" in Provençaals, is een woord dat kleine heilige betekent. Deze kleine terracotta-personages blijven een van de juwelen van Provençaalse ambachten en tientallen workshops blijven elke dag in de Provence vormgeven. Sommige worden bezocht en er zijn zelfs musea aan gewijd, zoals bijvoorbeeld in Baux-de-Provence. Uw kinderen zullen verbaasd zijn om hun vakmanschap te ontdekken en misschien zelfs in hun geschenken aan de voet van de boom te vinden, de ochtend van Kerstmis. Middernachtmis, met kerstliedjes, is ook een essentiële ceremonie en in sommige steden trekt het pelgrims van over de hele wereld aan.

Een kerst in Frankrijk is zeker een magische kerst. Als Parijs de stad van het licht u verleidt, heeft de traditie, skipistes en ontspanning vele kwaliteiten. Zeker, u zult de activiteit vinden die bij u en uw kinderen past voor een onvergetelijke kerstreis naar Frankrijk. Geweldige kerst, toch?

Het verhaal van 13 desserts

De 13 kerstdesserts maken al lang deel uit van de Provençaalse traditie, maar dit aantal van 13 is vrij recent. Het dateert pas uit het begin van de twintigste eeuw, in 1925. Er is ook geen nauwkeurige lijst van deze 13 desserts, omdat deze per regio, stad of familie verschillen. Het zou tot 55 zijn vermeld! We kunnen echter de ingrediënten vermelden: vijgen, amandelen, noten en rozijnen, maar ook hazelnoten, pistachenoten, noga, dadels, appels, peren, sinaasappels, fougasse, kweepeerpasta, watermeloen, enz.

ook interessant...