Sicilië, een ideale bestemming voor een exotische kerst, een paar uur van huis!

Wat staat er op het programma? Warme temperaturen in de winter, paradijselijke landschappen en ongelooflijke culturele rijkdommen! Naar Sicilië, voor een onvergetelijke kerst in Italië.

TRADITIONELE KERSTMIS IN PALERMO

Pak uw koffers voor Palermo, de hoofdstad van het contrasterende Italiaanse eiland, om Kerstmis op Sicilië te vieren! De historische monumenten, de smalle straatjes en de warme pleinen maken van Palermo een stad die u niet mag missen tijdens uw vakantie.

Bewonder de schoonheid van de kathedraal van Palermo en het Palazzo dei Normanni, twee opmerkelijke historische monumenten met een andere architectuur. Wandel door de straten van de stad voordat u op Sicilië in de kerststemming komt. In de late namiddag kunt u een uitvoering bekijken van de Opera dei Pupi, een Siciliaans poppentheater dat in de vroege 19e eeuw op Sicilië werd geboren. Een unieke ervaring om te beleven tijdens uw vakantie op Sicilië!

Dan kun u kerstavond voortzetten door de middernachtmis bij te wonen in de kathedraal van Monreale, een prachtige basiliek die beroemd is om zijn Byzantijnse mozaïeken. Een authentiek moment voor een onvergetelijke kerst op Sicilië!

Kerstavond is ook een gelegenheid om te genieten van een heerlijke maaltijd tussen klassieke gerechten en typisch Siciliaanse recepten. Geniet van een aantal antipastis als voorgerecht voordat u doorgaat met een inktvisrisotto of ovengebakken kabeljauw, en eindig met heerlijke desserts zoals de beroemde "I Fiocchi de Neve", de traditionele koekjes. U zult genieten van het vieren van Kerstmis op Sicilië!

Vier Kerstmis op Sicilië bij onze Resorts!

KERSTMIS AAN DE SICILISCHE KUST

Bezoek in het winterseizoen de oostkust van Sicilië. U zult de rust en de authenticiteit van de regio waarderen, terwijl u geniet van het milde en zonnige klimaat van Sicilië, zelfs midden in de winter.

Een vakantie in Catania is ideaal om te kunnen schitteren aan de oostkust van het eiland. Maak van de gelegenheid gebruik van de rijkdommen om de op een na grootste stad van het land te ontdekken, zoals de Piazza del Duomo of de Cattedrale di Sant'Agata en haar sublieme witte marmeren gevel.

Vervolg de ontdekking van de kust met het kleine eiland Ortigia, het zal u verleiden met haar schilderachtige charme en authenticiteit! Taormina, het Siciliaanse St. Tropez, is ook niet te missen.

Dompel uzelf onder in de Siciliaanse cultuur door een bezoek te brengen aan de stad Montaperto, een klein middeleeuws dorp in het zuiden van het eiland. Het dorp werd met Kertmis omgetoverd tot een gigantische wieg, en geeft leven aan ambachtslieden met respect voor lokale tradities. Een unieke onderdompeling, die uw eindejaarsvakantie op Sicilië onvergetelijk zal maken! Geniet van de festiviteiten om de Siciliaanse keuken te proeven en vooral de Buccellato, de beroemde kersttaart van Sicilië.

Wist u dat..?

De Buccellato een typisch Siciliaanse taart is, en vooral op Palermo, tijdens de kerstperiode werd gegeten. Buccellato werd gemaakt van gedroogde vijgen, amandelen, noten en rozijnen, maar ook chocolade. De vulling is omgeven door gebroken deeg en geparfumeerd met sinaasappelschil. Een genot voor de smaakpapillen!

VIER DE JAARWISSELING AAN DE VOET VAN ETNA

Bezoek Sicilië in de winter, geniet van de rust op het eiland, het is ook het geweldig om Siciliaanse wintersport te testen! Ga ten noorden van het eiland aan de voet van de Etna voor een kerstvakantie vol verrassingen. De meest actieve vulkaan in Europa is een van de wonderen van Sicilië, en het is ook de ideale plek om te skiën, in alle veiligheid!

Wat is beter dan genieten van de sneeuw om op Sicilië in de kerststemming te komen? De Etna trekt de winterjas aan en biedt twee prachtige skigebieden, om zo te genieten van de sensaties van zweefvliegen en te genieten van de heerlijke frisse lucht.

Voor de meer avontuurlijke onder ons, is het ook mogelijk om de Etna te beklimmen op ski's of sneeuwschoenen, vergezeld van een ervaren gids. Mooie familiemomenten om op Sicilië te beleven!

Geniet in de winter van de schatten op Sicilië, ver weg van de zomerdrukte, en ontdek het eiland vanuit een ander oog! Breng uw kerstvakantie op Sicilië door om onvergetelijke en authentieke herinneringen te garanderen, op een van de mooiste Italiaanse eilanden!

ook interessant