Nieuwjaar vieren in Canada

Wilt u even van omgeving veranderen en naar Canada gaan voor het nieuwe jaar? Dit is wat u kunt verwachten tijdens uw verblijf.

Waarom met Nieuwjaar naar Canada gaan?

De eindejaarsfeesten zijn één van de beste tijden om een goede ​​eerste indruk van Canada te krijgen. In het begin van de winter herstelt Moeder Natuur zichzelf in al haar kracht door de weelderige landschappen van bergen en bossen te bedekken met een dikke witte jas. Als u tijdens dit seizoen op een all-inclusive vakantie gaat wat betreft accommodatie en maaltijden, kunt u ongelooflijke ervaringen beleven in het hart van dit adembenemende landschap, zoals een tocht met een hondenslee in Laurentian Park, een duik in de warmwaterbronnen van Banff of een sneeuwscooterrace in de vrije natuur van Quebec. In plaats van in winterslaap te gaan, lijken de steden van Canada op te leven vanaf de komst van de eerste sneeuwvlokken. De straten van Montreal, Quebec City, Toronto, Ottawa en Vancouver zijn bedekt met kerstverlichting en kerstbomen, terwijl de festiviteiten volop aanwezig zijn met een overvloed aan kerstmarkten, lichtshows en openluchtschaatsbanen. U zult Canada op haar best kunnen ontdekken terwijl u de eindejaarsfeesten beleeft in een ongelooflijke omgeving.

Ontdek het Club Med Resort in Canada

Waar kunt u oud en nieuw vieren in Canada?

Een rondreis door Canada brengt u niet alleen naar de prachtige nationale parken van het land, maar ook naar de grote steden. Naarmate de feestdagen dichterbij komen, strijden de steden om festiviteiten, waardoor het een beetje moeilijk kan zijn om te beslissen waar u heen wilt op oudejaarsavond. Bekend om de menselijke warmte die ervoor zorgt dat u de kou van de winter vergeet, zal Quebec u op 31 december een verrassende avond bezorgen. Montreal, de op één na meest feestelijke stad ter wereld, zet het beste beentje voor om klokslag middernacht dankzij het feestelijke Festival Montreal. Naast de faciliteiten en het entertainment in het oude Montreal, kunt u de hele nacht dansen op het nieuwjaarsfeest dat plaatsvindt in Vieux-Port. Nog magischer door de architectuur van een oude Europese stad, nodigt Quebec u uit om u te mengen in de drukte van de Grande Allée, die u ijzige spelletjes, attracties en verwarmde terrassen belooft om u in de stemming te brengen voordat u zich naar de dansvloer van de Place de Assemblée Nationale beweegt. Ook in Ontario is het tijd om te feesten. Ottawa werd verlicht met duizenden lichtjes en Parliament Hill komt tot leven met ongelooflijke licht- en geluidsshows. Toronto, de meest kosmopolitische stad van Canada, geeft u de mogelijkheid om te kiezen welke wereldkeuken u wilt proeven voor oudejaarsavond dankzij het ongelooflijke aanbod aan buitenlandse restaurants, terwijl Nathan Phillips Square u een avond vol emoties belooft met de track-dansen op de ijsbaan, concerten en het prachtige vuurwerk.

Oud en nieuw vieren in Vancouver

Aan de andere kant van het land belooft Vancouver veel minder extreme temperaturen, waardoor u het nieuwe jaar kunt vieren zonder u al te veel zorgen te maken over de kou. Oudejaarsavond doorbrengen in het Venetië van Canada zal u ook toelaten om een ​​typisch Canadese nieuwjaarstraditie uit te proberen: de polar bear swim. Om bij te komen van de excessen van de vorige dag, kunt u zich aan de duizenden dappere mensen voegen die de ijskoude wateren van de Baie des Anglais in duiken. Trek uw beste Superman-, kerstman- of carnavalsoutfit aan en neem deel aan deze verfrissende nieuwjaarsduik! Maar, Vancouver viert vaker dan één keer per jaar oud en nieuw. Omdat de stad de thuisbasis is van een grote Aziatische bevolking, werd hier ook het Chinese Nieuwjaar gevierd met veel tamtam. Als u uw reis naar Canada tot deze periode wilt uitstellen, krijgt u de gelegenheid om getuige te zijn van de festiviteiten die plaatsvinden rondom het Dr Sun Yat-Sen Park in Vancouver, met optochten, concerten en leeuwendansen. Een feestelijk evenement dat u niet mag missen! Van Ottawa tot Vancouver, via Montreal, Toronto en Quebec, het nieuwe jaar in Canada is magisch en vol emoties. Aarzel dus niet om de Atlantische Oceaan over te steken om te feesten!

Wist u dat?

Canada erkende het Chinese Nieuwjaar als de officiële feestdag in 2016.

Dit vindt u vast ook leuk