Wintersport in
Grand Serre-Chevalier

Skiën in Serre-Chevalier

Serre-Chevalier, niet ver van het Nationaal Park Ecrins, is een wintersportplaats in de Guisane-vallei, in de Hautes-Alpes. Het is het grootste oord in de Zuidelijke Alpen, door de lengte van de pistes, de grote open ruimtes en het aantal toeristen.

Uw wintersportvakantie in Serre-Chevalier

Het skigebied Serre-Chevalier strekt zich uit over verschillende gemeenten en ligt tussen de 1.400 en 2.800 meter. Met bijna 410 hectare maakt het deel uit van een van de grootste gebieden van Europa. Tijdens uw vakantie zult u genieten van de grote open ruimtes, waar u de mooiste berglandschappen kunt bewonderen. De skipistes laten u afwisselen tussen sportief skiën in de hoge bergen of meer ontspannen skiën door de lagergelegen bossen. Skiën in Serre-Chevalier betekent gebruik maken van goed uitgeruste en beveiligde pistes met uitzicht op het Ecrins-massief en diens majestueuze bergen. De nabijheid van het gelijknamige natuurpark biedt u de mogelijkheid om deze besneeuwde natuurschat te ontdekken. Wat Serre-Chevalier ook zo fijn maakt, is dat het klimaat bijzonder aangenaam is: de zon schijnt er immers bijna 300 dagen per jaar. Dus, op naar het zonovergoten terras, onder het genot van een warm drankje aan de voet van de pistes! De frisse berglucht zorgt voor welzijn en ontspanning voor het hele gezin.

Een enorm skigebied

Het gebied van Grand Serre-Chevalier telt maar liefst 250 km aan pistes. Daarvan zijn er 13 zwart, 35 rood, 29 blauw en 23 groen. Tel daar 35 km aan langlaufpistes bij op, waarvan 1 zwarte, 4 rode, 2 blauwe en 1 groene. Ten slotte zijn er 61 skiliften, waaronder een kabelbaan.

Ontdek het Club Med Resort Serre-Chevalier in de Franse Alpen

Sport- en glijdactiviteiten in Serre-Chevalier

Serre-Chevalier is een wintersportplaats die meerdere activiteiten biedt, waar u zich geen moment zult vervelen. De meer avontuurlijke gasten zullen de faciliteiten waarderen die zijn gewijd aan nieuwe sporten, zoals de de leuke rodelbaan Déval'bob, of de Serre Che Mountain, een kartbaan met een hoogteverschil van 300 meter. Wilt u op een rustigere manier sporten? Waarom maakt u dan geen wandeling in de bergen? Trek uw sneeuwschoenen aan en verken de gemarkeerde paden van het Ecrins-massief! Langlaufen en skitochten is ook mogelijk in Serre-Chevalier, aangezien het gebied groot en veilig is. Ten slotte wordt er ook paragliding aangeboden, om de berg eens van een ander perspectief te bewonderen!

Een populair gebied voor sportevenementen

In de wintersportplaats Serre-Chevalier vonden in 1991, 1996 en 1999 maar liefst 4 wereldbekeretappes voor alpineskiën plaats. De stad was ook meerdere keren een etappe van de Tour de France en de Critérim du Dauphiné. In het hart van het Ecrins-massief zijn de bergpassen van Serre-Chevalier en omgeving inderdaad erg populair bij wielrenners.

Een modern en comfortabel oord

Serre-Chevalier is een groot wintersportoord, met de modernste faciliteiten. Het hoge bezoekersaantal maakt het een populaire toeristenbestemming, waar de wachttijden van liften tot een minimum worden beperkt. U zult genieten van comfortabele accommodatie, met een ontspanningsruimte, spa, zwembad en restaurants. Winkels en voorzieningen zijn gemakkelijk bereikbaar om uw dagelijkse leven te vergemakkelijken.

Ontdek met uw gezin de gezellige dorpjes en bewonder het erfgoed van de Hautes-Alpes! In Briançon staan u vele bezoeken aan historische monumenten te wachten, voor een culturele pauze tussen twee dagen skiën. Een verblijf in Serre-Chevalier is ook een gelegenheid om de gastronomische specialiteiten van de Zuidelijke Alpen te ontdekken en uzelf te trakteren op heerlijke bergmaaltijden.

Daarnaast biedt het een enorme speeltuin in het hart van de natuur met grote ruimtes, waar u onvergetelijke sneeuwavonturen kunt beleven tijdens het skiën met uw familie en uw kinderen, in het hart van de Hautes-Alpes.

Dit vindt u vast ook interessant...

... en ontdek ook deze andere skigebieden