Tussen met sneeuw bedekte toppen en adembenemende panorama's, enkele ideeën voor uw voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakanties in Frankrijk bieden veel mogelijkheden. De Hexagon heeft indrukwekkende natuurgebieden die liefhebbers van alpineskiën, wandelen of langlaufen, waaronder gezinnen die buitenrecreatie zoeken tijdens de wintervakantie ...

OEFEN SKIËN IN HET NATUURLIJKPARK VANOISE

Als u tijdens de voorjaarsvakantie in Frankrijk met uw gezin wilt langlaufen, moet u weten dat het natuurpark Vanoise en haar uitgestrekte ruimtes zeer geschikt is. Tijdens de wintervakantie trekt het park natuurliefhebbers die willen genieten van de 400 km bewegwijzerde paden, waaronder vele routes voor langlaufers, kinderen en volwassenen.

Tijdens uw wandeling met het hele gezin kunt u de indrukwekkende toppen bewonderen die de vallei domineren, vanaf hun hoogte van 3000 meter.

Open uw ogen om u heen, want veel dieren komen in de vegetatie nestelen: gemzen, steenbokken, vossen, marmotten en anderen nodigen zichzelf regelmatig ter plaatse uit. Uw kinderen zullen versteld staan ​​van deze nieuwe ontmoetingen in het hart van de natuur.

Voor vogelaars is de Vanoise een populair vogelpark. Er zijn ongeveer 120 verschillende soorten, waaronder steenarenden of zwart korhoen. En voor doorgewinterde wandelaars, weet dat de Vanoise zich aan de paden van de Via Alpina en de beroemde GR5 bevindt. Mooie voorjaarsvakanties in Frankrijk zijn aangekondigd!

Breng uw voorjaarsvakantie door in het natuurpark Vanoise met onze all-inclusive verblijven!

Tignes
Tignes
Nieuw ResortWinter
Met Exclusive Zone

Tignes

Frankrijk

TUSSEN FRANKRIJK EN ITALIË IN LA ROSIÈRE

La Rosière, genesteld in de Boven-Tarentaise, op 1.850 m boven de zeespiegel, opent de deuren naar de Grande Botte tijdens de wintervakantie, met haar skigebied tussen de twee landen. Gedomineerd door de Mont-Blanc, heeft het skigebied haar ouderwetse charme behouden ondanks de hoge opkomst tijdens schoolvakanties.

Tijdens de wintervakantie kunt u genieten van alpineskiën, sneeuwschoenwandelen of langlaufen terwijl u uitkijkt op de uitgestrekte bossen met sparren, traditionele chalets en prachtige gletsjers in de verte. Terwijl u naar Italië gaat, hoeft u niet aarzelen om te stoppen in een van de kleine dorpjes om de lokale gastronomische lekkernijen te proeven!
 
Let op: het internationale skigebied van La Rosière heeft 160 km pistes. Het is verbonden met het station La Thuile, gelegen in het hart van Valle d'Aosta. Tijdens de schoolvakanties kun u op één dag de grens oversteken. Als kers op de taart behoort het domein tot de meest sneeuwrijke van de Noordelijke Alpen. Sneeuwomstandigheden zijn ideaal tijdens de voorjaarsvakantie.

En als u met uw kinderen in La Rosière blijft, weet dan dat veel leuke activiteiten worden aangeboden: sneeuwschoentrails, schaatsen, ijshockey ... Dat zal het hele gezin verheugen in afwachting van deze reis tijdens uw voorjaarsvakantie in Frankrijk.

Wist u dat..?

Het toeristeninformatiepunt van La Rosière is een instelling met een rijke geschiedenis. Vroeger diende het als een hospice voor de bescherming van pelgrims en andere mensen die door rovers reisden, maar ook klimatologische gevaren. In de achttiende eeuw werden jaarlijks meer dan 10.000 maaltijden aangeboden aan bezoekers! Ondanks zware schade tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog, werd het gebouw gerehabiliteerd in de jaren 90. Voel u vrij om dit te bezoeken tijdens uw verblijf tijdens de wintervakantie!

Volg de sporen in het regionale natuurpark van de Baugesmassief

Een van de beste voorjaarsvakanties in Frankrijk om te realiseren, een verblijf met familie in het natuurpark van het Baugesmassief. Hier is de alpiene natuur meester en de bossen en lichamen van traditionele boerderijen vullen het landschap van Baugien, en niet te vergeten de bergdieren!

De Semnoz is een van de vele skigebieden die binnen dit massief worden beschut, ten zeerste aanbevolen tijdens de schoolvakanties. Zeer goed bewaard gebleven, deze plek heeft een authentieke en serene sfeer. Het heeft 35 km skipistes en 50 km bewegwijzerde paden voor sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Hogerop bieden veel bergweiden een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergtoppen. Hier worden ook enkele van de beste boerenkazen gemaakt: heerlijke herinneringen om terug te brengen van je wintervakantie.

Welke bestemming u ook kiest tijdens de februari-vakantie in Frankrijk, u zult ongetwijfeld activiteiten vinden voor het hele gezin, of ze nu fysieker of beschouwend zijn, zoals wandelingen tussen de vele charmante dorpjes die reken op de Hexagon en onthul al hun schoonheid in de winter! Een hebzuchtige noot: alpinespecialiteiten zijn bijzonder geschikt voor winterweer dankzij hun royale smaken ... Niets zoals dit na een mooie wandeling of een skisessie.

Wist u dat..?

Het natuurpark van het Baugesmassief in 2011 het label Geopark kreeg. Het is inderdaad een territorium dat werd gekenmerkt door tijd, omdat de reliëfs een deel van de geologische geschiedenis van de Alpen vertellen. Ongeveer vijftig geosites worden geïdentificeerd, waaronder gletsjermeren en uitgebreide ondergrondse netwerken. Sommige zijn onafhankelijk bezoekbaar en andere hebben de steun van een professional nodig. Ze bieden een unieke kans om terug te gaan in de tijd tijdens je voorjaarsvakantie in Frankrijk, om de verschillende landschappen te ontdekken die elkaar op het grondgebied hebben gevolgd, van de zee tot de bergketen.

ook interessant...