Een tour door de essentiële plaatsen van Spanje, voor een onvergetelijk verblijf!

Een weelderig erfgoed, een smakelijke gastronomie, een grandioos karakter en een zonovergoten kust: onze Spaanse buurman heeft veel troeven. Verleid door een "caliente" verblijf, maar u weet niet waar u heen moet in Spanje? Ontdek de mooiste bestemmingen om te genieten van de vele gezichten van het land.

MARBELLA, HET KONINKRIJK VOOR DE LUILAKKEN

Lange stranden met goudkleurig zand, palmbomen en bruisend nachtleven, Marbella is de zonbestemming bij uitstek in Spanje. Een sterresort aan de Costa del Sol, het combineert traditie en moderniteit voor een verblijf ondergedompeld in de Iberische cultuur.

Ontdek de straten van de historische stad, een zak met churros in de hand, voor een dag in de Spaanse tijd. Lunch op de Plaza de los Naranjos voordat u de ambachtslieden in hun charmante winkels ontmoet.

'S Avonds gaat u naar Puerto Banús. De jachthaven van Marbella is inderdaad een hotspot voor het nachtleven, waar u kunt genieten van heerlijke tapas en een feestelijke avond kunt doorbrengen in de meest populaire restaurants in de stad.

Kom naar Spanje via onze reizen en uitjes

GESCHIEDENIS EN CULTUUR IN MALAGA

Als u een fan bent van kunst en zich afvraagt waar u heen kunt gaan om te genieten van ontspannende momenten en culturele activiteiten, is Málaga de perfecte bestemming.

De ene dag in het hart van de oude stenen van het Romeinse theater van de stad, de andere in het doolhof van de middeleeuwse gangen van het kasteel Gibralfaro of op de wallen van het paleis Alcazaba dat een prachtig panorama biedt op de prachtige Blue, mis deze uitzonderlijke locaties niet.

En hoe zit het met het Picasso Museum? De stad waar hij werd geboren, geeft hem een levendig eerbetoon aan een prachtig paleis van Arabische architectuur getransformeerd in een museum.

Het Pompidou-centrum in Málaga

Málaga is dé plek voor liefhebbers van moderne kunst in Spanje. Naast het Picasso Museum, maar ook het Centre d'Art Contemporain, heeft de stad sinds 2013 ook een eigen Centre Pompidou, ontworpen in samenwerking met Parijs. Gelegen in een veelkleurige glazen kubus aan de haven, vertoont deze vestiging 80 werken van gerenommeerde kunstenaars.

CORDOBA, HET HART VAN ANDALUSIË

Cordoba, de karakteristieke stad van Andalusië, is de bestemming om naar Spanje te gaan om uzelf onder te dompelen in de cultuur van het land en de Moorse invloed te ontdekken die deze regio eeuwenlang heeft gevormd.

Niets beter dan een paar wandelingen volgens uw nieuwsgierigheid om de schoonheid van deze weelderige stad te vangen. Nadat u de Almodovar-poort bent gepasseerd, komt u in de Juderia, de voormalige Joodse wijk van UNESCO Werelderfgoed.

Neem de calleja de las Flores, een steeg met witte huizen met bloemrijke gevels, om een van de mooiste uitzichten op de kathedraal-moskee van Cordoba (Mezquita) te ontdekken. Deze plek is een perfecte illustratie van de vele levens die de stad heeft gehad.

Het paleis Alcazar de los Reyes Cristianos is het hoogtepunt van de show en de tuinen bieden de gelegenheid voor een ontspannen vakantie in de schaduw van een sinaasappelboom.

NATUURSTOP IN SIERRA DE LA GRAZALEMA

In het noordoosten van de provincie Cádiz zal het natuurpark Sierra de la Grazalema de plek zijn voor natuurliefhebbers. Ingedeeld als UNESCO biosfeerreservaat, is het de thuisbasis van weelderige uitzichten en majestueuze panorama's, een paar van de mooiste in Spanje.

Maak een wandeling om de met pijnbomen bedekte hellingen van dit fantastische bos te bezichtigen. Vertrekkend vanuit het uitkijkpunt Puerto de las Palomas, neemt de Cerro de Coros-wandeling u mee naar een prieel met een adembenemend uitzicht op het water van het meer van Zahara en clusters van dorpen met smetteloze gevels die zich vastklampen aan de bergen.

En dit is slechts een suggestie, met vele paden kunt u de ongelooflijke grot van Gato bereiken, niet ver van Benaoján of Cueva de la Pileta, een grot die schilderijen en prehistorische overblijfselen herbergt

Op zoek naar de beste bestemming in Spanje? Met deze suggesties heeft u zeker een grote stap gezet in uw zoektocht! Tussen weelderige natuur, vriendelijke resorts en steden met een rijk erfgoed, is Spanje een divers land dat veel mogelijkheden biedt. Trouwens, waarom zouden we kiezen? Maak uw verblijf onvergetelijk en rijk aan ontdekkingen door te bezwijken aan elk van deze avonturen!

Ook interessant...