Onze selectie van de mooiste plekjes van Mauritius om deze tropische schat te ontdekken!

Uw verblijf is geboekt, en als u van plan bent om te genieten van de fijne zandstranden en het kristalheldere water die over het hele eiland te vinden zijn, waar kunt u dan heen op Mauritius voor authentieke ontdekkingen?

PORT-LOUIS, EEN WERELDSTAD

Port-Louis, opgericht door Mahé de la Bourdonnais in de 18e eeuw, is de plek op Mauritius voor een bezoek tussen traditie en moderniteit.

Van de majestueuze gevel van het stadstheater tot de smetteloze witheid van het Hôtel du Gouvernement, de architectuur van Port Louis onthult de verschillende invloeden die de stad hebben gevormd.

De veelkleurige kraampjes van de centrale markt bieden u een wandeling die al uw zintuigen prikkelt. Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​dholl puri te proeven, een Indiase pannenkoek die erg populair is op het eiland, tenzij u de voorkeur geeft aan Aziatische delicatessen die worden geserveerd in restaurants in Chinatown.

Vervolg dan uw reis naar Fort Adélaïde (De Citadel) op de hoogten van de stad: u krijgt dan een subliem panorama van Port-Louis aangeboden.

Een prachtige botanische tuin net buiten Port-Louis

Een paar minuten van Port-Louis vandaan bevindt zich de Botanische Tuin van Curepipe, een opmerkelijke groene omgeving. U zult genieten van een wandeling over paadjes omgeven met plantensoorten van over de hele wereld, voordat u de sublieme vijver met waterlelies en diens reflecties aanschouwt. Werkelijk waar betoverend.

Bezoek Mauritius en verblijf in onze Resorts

AUTHENTIEKE BEZOEKJES AAN MAHEBOURG EN GRAND BAY

Mahebourg, gelegen aan de oostkust, is een klein vissersdorpje waar u heen kunt gaan om te genieten van een exotisch uitstapje in het hart van een pittoresk dorpje. Hier lijkt de tijd stil te staan.

Van het koloniale gebouw in Franse stijl waarin het Nationaal Historisch Museum is gevestigd, tot de straten van het oude dorp die getuigen van de Nederlandse bezetting, langs de koekjesfabriek Rault die sinds 1870 lekkere cassavekoekjes maakt: een wandeling in dit dorp zal u onderdompelen in het rijke erfgoed van het eiland. Neem 's avonds plaats in een van de strandrestaurants van Mahebourg om de vangst van de dag te proeven bij een van de mooiste lagunes van Mauritius.

Het is onmogelijk om de mooiste plekjes van Mauritius te noemen zonder Grand Bay te noemen. Meer dan een bezoek, het is een typische Mauritiaanse ervaring die op u wacht. Genesteld in het hart van een beschutte baai, nodigt de lagune uit tot bewondering.
De kleine winkeltjes aan de rand van de oceaan, de kraampjes waar je roti's kunt proeven, pittige sandwiches die bij de Mauritianen in de smaak vallen, en de bars waar u kunt ontsnappen aan het ritme van de sega, de karakteristieke muziek van het eiland, zullen zorgen voor onvergetelijke herinneringen.

DE MOOISTE EXCURSIES OP MAURITIUS

Mahébourg, een naam die niet willekeurig is gekozen

U zult tijdens uw reis naar Mauritius ontdekken hoe groot de invloed van Mahé de La Bourdonnais was, de gouverneur van het eiland onder Lodewijk XV. Als eerbetoon aan hem werd Port-Sud-Est in 1804 omgedoopt tot Mahébourg.

KLEURRIJKE ONTMOETINGEN IN DE WATEREN VAN FLIC EN FLAC BEACH

Flic En Flac Beach is de plek van Mauritius om naartoe te gaan om te genieten van snorkelsessies in een weelderige omgeving. Turkoois water, wit zand en lichtspel met in de verte de imposant silhouet van Mourne Brabant dat opvalt tegen de blauwe lucht.

Probeer in de vroege ochtend op Flic En Flac Beach aan te komen om de spelende dolfijnen in het water te zien dartelen voordat u op uw gemak gaat duiken om koralen in alle vormen en kleuren, diodons, roggen, zeenaalden en veelkleurige papegaaien die de zeebodem bewonen te ontdekken.

In het hart van de Mascarene-archipel, in de wateren van de Indische Oceaan, is Mauritius een tropisch paradijs met veel schatten. De mooiste plekjes van Mauritius zullen pittoreske en authentieke dorpjes en een eeuwenoude mix van cultuur en erfgoed onthullen, en natuurlijk, prachtige stranden die een ansichtkaart waardig zijn.

dit vindt u vast ook leuk…