Op basis van wat u wilt doen bepaalt u wat het beste moment is om naar Thailand op vakantie te gaan!

U wilt weten wanneer de beste periode is om naar Thailand te gaan? Het land kent een droogsteseizoen van maart tot en met mei. Tijdens deze maanden is het erg warm. Dit is de ideale periode om te gaan duiken in het koraalrif, te wandelen in de schaduwrijke bossen op de bergflanken en de duizend jaar oude tempels te bezoeken.

WANNEER NAAR THAILAND VOOR EEN DUIKREIS?

Kies de juiste periode voor een reis naar Thailand om optimaal te profiteren van de mooiste duik- en snorkelspots. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende seizoenen aan de west- en oostkust.
Aan de westkust, aan de Andamanse Zee, is het weer van november tot eind april het meest geschikt voor een duikreis. Het regent weinig en de zon is altijd van de partij. Voor een geslaagde duikvakantie aan de oostkust, in de golf van Thailand, gaat u liefst van februari tot augustus.

Wilt u de wondere onderwaterwereld ontdekken? Dan is Phuket dé bestemming die u zoekt. Het eiland staat niet alleen bekend om de idyllische stranden met fijn wit zand en kristalhelder water, maar ook om de prachtige duikspots. Warm, helder water met riante koraalriffen en rotsformaties waar het welig tiert van zeeleven in alle kleuren van de regenboog. Dit is een tropisch aquarium in het echt!

Voor reizigers die de pure natuur willen ontdekken en wat minder drukte zoeken, raden wij het kleinere eiland Koh Phi Phi Leh aan. Op deze beeldschone plek waant u zich in het paradijs! Dit onbewoonde eiland werd enkel bezocht door duikers en toeristen die van de natuurpracht komen genieten. Onder water komt u hier allerlei dieren tegen: reuzenroggen, walvishaaien, zebrahaaien, barracuda’s, reuzentandbaarzen... Het eldorado voor liefhebbers van zeefauna en -flora.

Wist u dit al?

Het eiland Koh Pih Pih Leh werd wereldberoemd door de film ‘The Beach’ van Danny Boyle. Herinnert u zich Leonardo DiCaprio nog op een tropisch strand? Ja, dat was hier in Maya Bay! Op dit eiland vindt u ook de Viking Cave, een bekende grot die bezocht werd voor de rotsschilderingen. In de afgelopen jaren werden drastische ecologische maatregelen genomen om de natuur op Koh Pih Pih Leh te beschermen en de toeristenstroom in te perken. Zo mogen er bijvoorbeeld geen boten meer aanmeren op het strand.

Onze Resorts in Thailand

WANNEER NAAR THAILAND OM HET THAISE NIEUWJAAR TE VIEREN?

Als u de kans heeft om naar Thailand te reizen tijdens het Thaise Nieuwjaar in april is dat een absolute aanrader. U zult een van de vrolijkste en belangrijkste feestdagen van het land bijwonen. Deze feestdag werd meestal van 13 tot 15 april gevierd. Het kan rond het Thaise Nieuwjaar al flink heet worden, maar toch is deze periode ideaal om een strandvakantie te combineren met een cultureel evenement, want u kunt zich geregeld even verfrissen in het water op de warmste uren van de dag.

Bewonder de tempels met kleurige offerandes en kijk hoe de Thai rozenblaadjes en jasmijn op het water laten drijven, een ritueel om tegenspoed af te weren. Dit feest staat in het teken van water, en dat zult u geweten hebben! Volwassenen en kinderen grijpen deze gelegenheid te baat om elkaar (en onschuldige omstaanders!) nat te spetteren. Doet u mee met het watergevecht? Dit waterfeest weerspiegelt heel goed de Thaise mentaliteit: rituelen en tradities in ere houden maar altijd met humor en een kwinkslag.

In de straten van Patong (op het eiland Pukhet) rijden tijdens Songkran mensen in de laadbak van pick-uptrucks met maar één doel voor ogen: iedereen zo nat mogelijk maken!
Een goede raad: neem op die dag geen fototoestel of ander kwetsbaar materiaal mee, want u zou wel eens ‘gezegend’ kunnen worden voor het nieuwe jaar...

U zoekt nog een ideale avondactiviteit? Laat u dan meevoeren door een van de meest traditionele evenementen: Muay Thaï, het authentieke thaikboksen. Er worden geregeld wedstrijden gehouden en u kunt niet naast de box trucks kijken die overal in de stad rondrijden om de evenementen te promoten. Meer dan de moeite waard om te gaan: hier klopt het hart van de Thaise cultuur.

Ook interessant voor u?