Deze bezoekersgids leidt u door Thailand, ideaal om uw reis naar dit stukje van de wereld te plannen.

U wilt graag Zuid-Oost Azië ontdekken? Dan is Thailand een geweldige bestemming! Laat u verwonderen door de rijke geschiedenis, de interessante cultuur en de prachtige natuur: hier valt u van de ene verbazing in de andere. In Thailand valt er zo veel te beleven!

ONTDEK THAILAND, LAND VAN BUITENGEWONE NATUUR

Thailand heette lang het Koninkrijk Siam en is een boeiende bestemming met veel facetten. In dit Boeddhistische land vindt u weelderige natuur met stranden, bergen en tropische regenwouden. Maar Thailand heeft ook hypermoderne steden zoals de hoofdstad Bangkok, paradijselijke eilanden zoals de Phi Phi eilanden, meer dan 30 000 boeddhistische tempels en zelfs drijvende markten.

Het noorden van het land is bergachtig en in het centrale deel kleuren de vele rijstvelden de uitgestrekte vlaktes felgroen. Het merendeel van de bevolking woont in deze streek die naar de grote Thaise rivier Chao Phraya vernoemd is.
Het zuiden van Thailand heeft weer heel andere landschappen, maar net zo spectaculair. Hier zijn heel wat nationale parken gelegen waar u tussen de exotische vegetatie de mooiste wandelingen en hikes maakt. Langs de kust wachten paradijselijke stranden op u aan het kristalheldere turquoise water. Breng in de Baai van Phang Nga een bezoek aan de grotten en de indrukwekkende kalkrotsen. Hier komt u ook ongetwijfeld gibbons tegen; guitige langarmaapjes met schattige gezichtjes.

De provincie Phuket is erg geliefd bij toeristen. Families komen hier voor de ultieme exotische ervaring en de vele activiteiten. Voor jongeren is dit dé feestbestemming bij uitstek, vooral de Full Moon Parties zijn erg in trek.

Thailand Fast Facts:

Bevolking: ongeveer 69 miljoen inwoners - Oppervlakte: 513 120 km² - Hoofdstad: Bangkok, met 8,5 miljoen inwoners (14 miljoen als het omliggende verstedelijkte gebied meegerekend werd) - Taal: het Thai| Munteenheid: de baht - Godsdienst: het boeddhisme (zo’n 94 %), de islam en het christendom

Al onze Resorts in Thailand

BEZOEK THAILAND EN ONTDEK DE LOKALE CULTUUR

Thailand werd ook wel ‘het land van de glimlach’ genoemd, en met reden! Waar u ook aankomt, u zult door de plaatselijke bevolking altijd vriendelijk onthaald worden. Overal in het land vindt u midden in de haast ondoordringbare jungle opeens weelderige koninklijke paleizen, ruïnes uit een rijk verleden, heel verschillende boeddhistische tempels (ieder in een heel eigen stijl!) en onnoemelijk veel Boeddhabeelden.

Iedereen is welkom in een boeddhistische tempel. Laat uw schoenen achter aan de ingang en toon respect voor de godsdienst. Wist u dat er meer dan 30 000 tempels in Thailand zijn? En ze zijn allemaal anders, dus u bent wel even bezig! De tempels zijn gemeenschapsruimtes waar mensen heen gaan om in stilte te bidden, maar ook om les te volgen of om elkaar te ontmoeten.
In de provincie Phuket vindt u legio culturele bezienswaardigheden. De tempel Wat Chalong en de Big Boeddha zijn absolute toppers.

Wist u dit al?

Tijdens het droogteseizoen vindt u in Thailand de mooiste duikspots van heel Zuid-Oost Azië. Vooral in de Andamanse Zee is door het heldere water de zichtbaarheid in deze periode uitzonderlijk goed. Op andere plekken, zoals in de golf van Thailand, kunt u haast het hele jaar door duiken. Thailand is dan ook een topbestemming voor wie de prachtige onderwaterwereld van onze planeet wil verkennen.

THAILAND, LAND VAN FEEST EN SMAAK

De ** Thaise keuken** staat wereldwijd bekend als een van de lekkerste en meest verfijnde. Volg tijdens uw reis een workshop Thais koken en ontdek veel verschillende gerechten waarin vlees, vis of zelfs groenten de hoofdrol spelen. Foodies zullen hun hart ophalen in Thailand. Nergens ter wereld maakt street food zo’n groot deel uit van de cultuur als hier. Kleine eettentjes, maar van topkwaliteit! Wist u dat sommige uitbaters in Bangkok zelfs een Michelinster hebben? De langste rij is vaak een goed teken, dus schuif gewoon mee aan met de locals. Wedden dat u al snel aan de praat raakt? Want wie samen eet maakt snel vrienden.

Wilt u zich helemaal onderdompelen in de culinaire cultuur? Dan mag een bezoek aan een authentieke drijvende markt zeker niet ontbreken.
In Thailand is er altijd wel een reden om een feestje te bouwen.

In de provincie Phuket mag u onder geen beding een Full Moon Party missen: feesten en dansen tot in de vroege uurtjes met internationale dj’s. Iets rustiger, maar zeker niet minder spectaculair is het Loi Krathong Festival: rond volle maan worden duizenden feeërieke lampionnen opgelaten en talloze drijvende kaarsjes te water gelaten.

Wist u dit al?

Bepaalde bezienswaardigheden zijn het beste te bezoeken per boot. Vooral in het zuiden van het land en rond het eiland Phuket heeft u vanop zee het mooiste uitzicht op de typische rotsen en op de natuurlijke kust die hier onaangetast is gebleven.

Ook interessant voor u?