Wat is er te doen op de Seychellen?

115 eilanden met paradijselijke stranden, de Seychellen zijn de ideale plek voor een buitengewone vakantie... Het enige wat nog ontbreekt, dat bent u! Kiest u voor het grote eiland Mahé? Of gaat u naar de eilanden Curieuse of Praslin... Er is zoveel keuze! En wij begrijpen dat u zich afvraagt wat u het beste kunt doen op de Seychellen. Er zijn heel wat activiteiten mogelijk en nagenoeg allemaal in een idyllisch landschap. Het lijkt wel een filmset!

Een reis naar de Seychellen, wat is er te doen? De eilanden ‘Nord’ en ‘Silhouette’

Laat u overspoelen door een gevoel van gelukzaligheid en verwondering tijdens uw reis naar de Seychellen. Paradijselijke stranden met parelwit zand langs turquoise water zijn het spectaculaire decor van uw vakantie. Wat is er te doen op de Seychellen? Houdt u van heerlijk nietsdoen of kiest u liever voor een avontuurlijke vakantie? Hier bent u altijd aan het juiste adres. Het eiland Nord telt veel mooie stranden en staat bekend om zijn ongeëvenaarde schoonheid. U loopt op het natte zand, de golven plagen uw blote voeten en smeken om even te komen zwemmen. Hoe kunt u weerstaan aan deze geweldige omgeving? Het eiland Silhouette kenmerkt zich dan weer door weelderige oernatuur, een unieke plek, midden in de Indische Oceaan. Dit is een ongeschonden en goed verborgen paradijs waar het ecotoerisme helemaal op zijn plaats is. Dit beschermde eiland is de ideale bestemming voor een wandeling door de natuur of om te gaan diepzeeduiken. Mis zeker de statige koloniale residenties met hun aparte architectuur niet.

Kom de Club Med-producten op de Seychellen ontdekken

Seychellen: waar naartoe voor een avontuurlijke vakantie?

Wat dacht u van een tussenstop op het eiland Curieuse? Het eiland lijkt wel een berg die uit de Indische Oceaan rijst. Hier wonen de beroemde reuzenschildpadden! Het Nationale Park is een beschermde zone en ideaal om zeedieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Maar u kunt er ook een glimp opvangen van papegaaien en andere wonderlijke dieren die op de Seychellen leven. Dankzij de perfecte ligging en het ideale reliëf met relatief hoge toppen is het eiland de mooiste plek om van het uitzicht te genieten. Het eiland ‘La Digue’ en het spectaculaire strand aan Anse Source d’Argent zijn zondermeer verbluffend. Dit strand werd beschouwd als een van de allermooiste ter wereld. Om eventjes heel stil van te worden... Het lijkt wel een droom! Verken dit paradijs verder op de fiets en breng een bezoek aan de vanilleplantages. En wilt u écht iets origineels doen op de Seychellen? Doe dan zoals de locals en spring op een ossenkar, hét traditionele vervoermiddel bij uitstek op de hele archipel.Het eiland ‘Praslin’ moet zeker niet onderdoen voor de buureilanden. Het staat immers bekend om zijn stranden met wuivende palmbomen zoals Anse Georgette en Anse Lazio. Het eiland is ook beroemd om het tropische oerwoud waarin het Praslin National Park gevestigd is dat deel uitmaakt van het natuurreservaat Vallée de Mai. Het ideale vertrekpunt om de prachtige landschappen te verkennen.

Wist u dit al?

Een aantal eilanden van de Seychellen zijn enkel bereikbaar per boot. Het ideale excuus om de Seychellen op een heel andere manier te zien. Even helemaal alleen op de wereld, maar in het voorname gezelschap van de ongelooflijke biodiversiteit van de onderwaterwereld. De gedroomde gelegenheid om activiteiten uit te proberen die u nog nooit eerder gedaan heeft.

Genieten in een beschermd gebied én in een prachtige hoofdstad

Ga diepzeeduiken om een van de meest spectaculaire koraalriffen van onze planeet van dichtbij te bewonderen. Of ga watersporten en geniet optimaal van het helderblauwe water en de prachtige landschappen van de archipel. Op de Seychellen is er voor ieder wat wils. Toch zijn de Seychellen ook een plek die goed beschermd is. Maar liefst 50% van het volledige territorium is beschermd gebied en de archipel heeft tal van nationale parken. Het Morne Seychellois National Park telt 9 wandelpaden voor exotische wandelingen. De top op 906 meter boven de zeespiegel is het hoogste punt van de eilandengroep. Het nationale park van Sainte-Anne is trouwens het oudste zeereservaat van de Seychellen. U zult uw ogen niet geloven, dit is een aquarium in het echt! Wat een kans om deze prachtige en verbazingwekkende fauna van dichtbij te verkennen. De hoofdstad van de Seychellen ligt op het eiland Mahé, het grootste eiland van de archipel. In Victoria komt de geschiedenis tot leven in de spectaculaire architectuur uit verschillende stijlperiodes. Met al deze mooie architectuur lijkt deze oude stad wel een openluchtmuseum. De stad is niet heel groot en dus makkelijk te voet te bezoeken. In de botanische tuin komt u tussen de prachtige exotische bloemen en planten ongetwijfeld reuzenschildpadden tegen. De beroemde ‘Sir Selwyn Selwyn Clarke-markt’ mag u zeker niet missen. Allerlei gekleurde stalletjes met niet alleen groente, fruit en vis, maar ook plaatselijke kunstambachten.U heeft nog geen idee wat u allemaal kunt doen op de Seychellen? Dan helpen wij een handje. Want in de eilandengroep kunt u iedere dag voor een andere activiteit kiezen. Wacht niet langer en maak eindelijk die droomreis! De paradijselijke landschappen in combinatie met de laidback en gemoedelijke lifestyle van de Seychellers zorgen voor een geweldige vakantie met iedere dag weer nieuwe verrassingen.

Ook interessant voor u?