Wat is er te zien op de Seychellen?

Paradijselijke stranden, turquoise water... De eilanden van de Seychellen zijn een oase van rust en welzijn, ideaal om te ontspannen en van een rustgevende vakantie te genieten aan de Indische Oceaan. Uw volgende vakantie brengt u naar deze idyllische archipel, maar u vraagt zich af wat de niet te missen bezienswaardigheden op de Seychellen zijn om het beste van de cultuur en het plaatselijke erfgoed mee te krijgen? Volg ons en ontdek alle must-sees tijdens een reis naar de Seychellen.

Victoria, een kleurrijke hoofdstad

De schoonheid en de strategische ligging midden in de Indische Oceaan zorgen ervoor dat de Seychellen altijd al een begeerd plekje geweest zijn. De archipel was lang een Britse kolonie. Vooral op het eiland Mahé ziet u nog invloeden in verschillende stijlen. Om een goed algemeen beeld te krijgen van de Seychellen, raden wij u aan om te starten met een wandeling door de hoofdstad Victoria, het perfecte beginpunt om de unieke sfeer van de archipel te vatten. Tijdens uw wandeling komt u vast langs de Clock Tower, een replica van de Londense Vauxhall Clock Tower. Loop nog even verder en u komt aan bij het State House. Deze koloniale residentie op het eiland Mahé dateert uit de periode van het Britse Rijk en was toen de woonst van de Gouverneur-Generaal. Tegenwoordig is het voormalige ‘Government House’ een overheidsgebouw. Laat u tijdens uw reis naar de Seychellen leiden door uw nieuwsgierigheid. Ga uw neus achterna en al snel staat u in de Botanische tuin van Mahé, de groene long van de stad. U bent benieuwd wat de beste plek is om even op adem te komen of een rustige wandeling in het groen te maken tijdens een bezoek aan Mahé? Zoek niet langer! Want de rijke lokale flora in deze kruidtuin is een bezoekje meer dan waard. Inheemse palmbomen en orchideeën in al hun glorie geven aan dit park een feeërieke uitstraling. Daarna is het tijd om de vrolijk gekleurde marktkraampjes van de bruisende Sir Selwyn Selwyn Clarke Market te bezoeken. Artisanale producten, exotische kruiden, groente, fruit, vis... hier kom heel Mahé elkaar tegen! Een bezoek aan deze authentieke markt is dan ook een niet te missen topper als u de typische bezienswaardigheden van de Seychellen zoekt.

Kom de Club Med-producten op de Seychellen ontdekken

Morne Seychellois, back to nature tijdens uw vakantie op de Seychellen

Iedereen is het erover eens dat de Seychelse kuststreken betoverend mooi zijn, maar het zou jammer zijn om het rijke binnenland vol weelderige natuur te missen. Het Morne Seychellois National Park mag onder geen beding ontbreken op uw wishlist van must-do’s in de Seychellen. Dit natuurreservaat op het eiland Mahé is een absolute topbestemming voor natuurliefhebbers die de ongerepte wildernis van de Seychellen willen ontdekken. Een stevige hike op de bergflanken van de Morne Blanc of een wandeling naar de top van de Copolia laten u de exotische fauna en flora van de Seychellen ontdekken. Een onvergetelijke ervaring met als kers op de taart spectaculaire panorama’s op de Indische Oceaan en de omliggende eilanden. Of ga op verkenning op het eiland La Digue, het op twee na grootste eiland van de archipel, bekend om het mooie zandstrand van Anse Source d’Argent met de typische kunstige granietformaties.

Mahé – Praslin: boottocht naar een verborgen paradijs

Profiteer van een verblijf in de Seychellen om de Indische Oceaan te verkennen tijdens een cruise, of geniet van het uitzicht op het helderblauwe water tijdens een boottocht van Mahé naar Praslin. Alle eilanden van de Seychellen hebben paradijselijke stranden om van de aangename temperatuur van de Indische Oceaan te genieten, maar de stranden van Praslin hebben de reputatie bij de allermooiste van de archipel te behoren. Na een boottocht tussen Mahé en Praslin vraagt u zich af wat u nog kunt bezoeken op de Seychellen? Ga dan naar Anse Lazio en ontdek er een van de meest emblematische landschappen van de Seychellen. Het parelwitte zandstrand, de turquoise zee, de azuurblauwe hemel... Dit lijkt wel een postkaartje in het echt! De zeldzame ‘cocos de mer’, de palmbomen en de aparte granietformaties maken van deze baai een uniek plekje op onze mooie planeet. Vallée de Mai ligt in het hart van het eiland Praslin en staat op de Werelderfgoedlijst. Een unieke gelegenheid om een authentieke tropische jungle te bezoeken. De natuur heeft hier de vrije hand, daarom vindt u in dit natuurreservaat een rijk en gevarieerd palmbos dat nog vrijwel volledig in oorspronkelijke oerstaat is. Maar liefst zes inheemse palmensoorten maken van Praslin een buitenbeentje. Geen enkel ander eiland in de Seychellen of zelfs in de Indische Oceaan heeft zoveel verschillende soorten palmbomen. Zwarte papegaaien (de kleine vasapapegaai), Seychelse blauwe duiven en felgroene daggekko’s... U kunt ze allemaal tegenkomen in dit uitzonderlijke ecosysteem op de Seychellen.U wilt weten wat u kunt beleven en bezoeken tijdens uw volgende reis naar de Seychellen? Geen nood, een vakantie in deze archipel staat altijd bol van de spannende ontdekkingen. De eilanden Mahé en Praslin hebben idyllische stranden aan de Indische Oceaan en weelderige, ongerepte natuur. Of ga naar Victoria, de bruisende hoofdstad op het eiland Mahé. Deze bezienswaardigheden maken van uw vakantie op de Seychellen een onvergetelijke reis. Waar u ook bent in de archipel, alles in de Seychellen zet aan om te ontspannen in een droomomgeving.

Wist u dit al?

Vallée de Mai heeft het grootste bos ‘cocos de mer’ ter wereld, maar ook op de andere eilanden van de Seychellen kunt u deze kokosbomen tegenkomen. Neem zeker uitgebreid de tijd om tijdens een reis naar de Seychellen op Mahé of Praslin deze zeldzame inheemse boomsoort van dichtbij te bestuderen. De vruchten van deze boom kunnen maar liefst 50 cm lang worden en tot 45 kg wegen! Het ‘zaadje’ van de vrucht is het grootste op onze planeet, sommige wegen wel 25 kg! Dit maakt van de ‘Coco de Mer’ een van de meest indrukwekkende bomen die u ooit zult zien.

Ook interessant voor u?