Reizen: wat te zien in Europa?

Wilt u voor uw volgende vakantie naar Europa reizen? Tussen historische steden, ongerepte natuur en betoverende landschappen is er in Europa geen gebrek aan bestemmingen voor een geslaagde vakantie. Om te weten wat u in Europa kunt zien en van uw reis een geweldige herinnering te maken, is ons advies er om u te begeleiden.

Wat te zien in Europa? Rome en Dubrovnik, de klassiekers

Ervaar de Italiaanse dolce vita wanneer u naar Rome vertrekt. Rome, gelegen op zeven heuvels, is een ode aan cultuur en schoonheid en een waar openluchtmuseum. De Trevifontein, het Colosseum, het Vaticaan… Er zijn veel bezienswaardigheden te ontdekken in Rome. In de hoofdstad van Italië ziet u 3000 jaar cultuur op elke hoek van de straat. Rome, een erfenis van het Romeinse rijk, neemt u mee terug in de tijd met archeologische ruïnes. Om uw bezoek compleet te maken, moet u zeker een bezoek brengen aan de Palatijn. Volgens de legende is dit de plek waar een van de grondleggers van Rome, Romulus, zich vestigde. Ga vervolgens naar de Adriatische Zee, waar een stad van onmiskenbare charme ligt: ​​Dubrovnik. Omringd door stadsmuren, schittert de Kroatische stad met architectuur en geschiedenis met haar stenen gebouwen en haar overblijfselen. Verken de stadsmuren, een** UNESCO-werelderfgoed** waarvan bekend is dat ze elke invasie hebben weerstaan. Met het geluid van de omringende zee en het uitzicht op de horizon achter de golven, is Dubrovnik een bestemming die u gezien moet hebben als u zich afvraagt ​​wat er in Europa te zien is. Laat u meeslepen door de warme sfeer van de geplaveide straten en geniet van een moment buiten de tijd.

Wist u dat?

In Rome en Dubrovnik kunt u bekende locaties bezoeken uit films en series die over de hele wereld te zien zijn geweest! Cinecittà, in Rome, Italië, was het decor van de serie Rome en de film The Godfather 3. Dubrovnik diende als decor voor de opnames van de serie Game of Thrones.

Ontdek wat Club Med te bieden heeft in Europa en het Middellandse Zeegebied

Wat te zien in Europa? Frankrijk en Portugal, twee Europese parels

Frankrijk, een van de meest bezochte landen ter wereld, staat bekend om de diversiteit van haar landschappen en haar vele bestemmingen. Ontdek Corsica, een eiland omringd door de Middellandse Zee en met adembenemende landschappen. Bewonder bij de Calanques de Piana het werk van Moeder Natuur, zoals de rotsen die millennia lang zijn geërodeerd. Op dit UNESCO-werelderfgoed maken de vele kleine eilanden in de open zee alle charme van de plaats. Keer terug naar het continent om het departement Vaucluse te ontdekken, waar het Sentier des Ocres zich nestelt, de Europese versie van de Colorado-woestijn! Tot slot, als u zich afvraagt ​​wat u in Europa te zien kunt krijgen, mag een uitstapje in de Bordeaux-regio niet uitblijven om de wijngaarden van de grootste wijnen van Frankrijk te ontdekken: Pétrus, Saint-Émilion, Margaux ... De kastelen van de wijngaarden zullen u verbazen en bieden wijngerelateerde activiteiten. Een niet te missen tussenstop tijdens een verblijf in Frankrijk! Portugal heeft ook een bijzondere plaats op de lijst van Europese must-sees. In het buurland van Spanje ontdekt u een unieke manier van leven. Ga naar het zuiden van Europa om dit land met vele schatten te ontdekken. Voor natuurliefhebbers is het Parque natural da Serra da Estrala een tussenstop die niet te missen in. Laat u meeslepen in het hart van de bergen, bossen en rotsen, door de schoonheid van dit kleine hoekje ongerepte paradijs. Maar Portugal is ook een topbestemming voor diegenen die graag door steegjes van steden dwalen, de architectuur bewonderen en de cultuur tot zich nemen. Ga een van de vele restaurants in de stad Porto binnen om specialiteiten te proeven, zoals lekkere Pesticos, kleine snacks, onder het genot van een glaasje Porto, de lokale wijn! Verlaat tenslotte Portugal niet zonder Lissabon te hebben bezocht. In het centrum van de hoofdstad vindt u gezellige pleintjes waar het heerlijk vertoeven is in de zon. Stads en levendig, Lissabon is een omweg waard en een must-see! Het is moeilijk om een ​​precies antwoord te geven op de vraag wat de must-sees van Europa zijn, omdat er zoveel wonderen te ontdekken zijn. Of u nu bezwijkt voor de charme van Frankrijk, de gastvrijheid van Portugal, de musea van Rome of de schoonheid van Dubrovnik, uw vakantie in Europa zal onvergetelijk worden.

Ontsnap in Sintra

Dicht bij Lissabon ligt de stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed. Diens bijzonderheid? Een verbazingwekkend paleis dat over de stad uitkijkt: het paleis van Pena, gebouwd in opdracht van koning Ferdinand II. Bewonder verschillende soorten constructies, variërend van gotische tot Moorse invloeden, versterkt met verschillende kleuren, en dat allemaal in één gebouw!

Dit vindt u wellicht ook interessant…