Wat te zien in Zwitserland?

Zwitserland is een land van culturele en natuurlijke wonderen. Als u voor een weekend, een week of voor langer een reis naar Zwitserland wilt plannen, zijn dit de niet te missen activiteiten. Dus, wat te bezoeken in Zwitserland? Van het Meer van Genève tot de Vaudois Alpen, via de prachtige middeleeuwse stad Basel of zelfs wandelen in Wallis, u beleeft een droomvakantie in Zwitserland. En dit alles met gids of alleen!

Wat te bezoeken in Zwitserland vanuit Zürich?

Als u op zoek bent naar wat u vanuit Zürich in Zwitserland kunt bezoeken, weet dan dat u hier op de perfecte plek bent om uw reis goed te beginnen. Zürich is een echte culturele metropool en werd gewaardeerd om zijn creativiteit. De verkeersvrije straten van de oude stad zijn een kronkelend doolhof dat dateert uit de 16e eeuw, waar u de schoonheid van historische herenhuizen en fonteinen kunt waarderen. Tijdens uw bezoek aan Zürich kunt u ook genieten van de vele festivals en concerten die in de zomer worden georganiseerd. Vanaf Zürich kunt u afdalen naar Luzern om uw Zwitserse reis voort te zetten met een ongelooflijke culturele intensiteit. Luzern is inderdaad een stad vol historische monumenten en andere musea waarvoor u rondleidingen kunt krijgen. Wij raden u ook aan de tijd te nemen om langs de Reuss te wandelen, de rivier die de stad doorkruist.

Ontdek ons Club Med Resort in Zwitserland

Wat te bezoeken in Zwitserland voor bergliefhebbers?

Een reis naar Zwitserland is de garantie om te kunnen genieten van adembenemende uitzichten en activiteiten in het hart van prachtige bergen. Zwitserland en diens bergen bezoeken is in elk seizoen mogelijk. U kunt van plan zijn om op de met sneeuw bedekte bergen van de Alpen te skiën of wandelen in het hart van de weelderige groene weiden waar de koeien grazen. U kunt ook gaan paragliden en bergbeklimmen. Tijdens uw reis naar Zwitserland kunt u ook genieten van een treintocht door het land, door aan boord te gaan van de Glacier Express, een trein van St. Moritz naar Zermatt, die door spectaculaire landschappen en even mooie steden rijdt. Als u op zoek bent naar bergen die geschikt zijn voor wintersport, raden wij u de skigebieden Laax, Falera, Flims, Leukerbad, Villars-Gryon of zelfs Crans-Montana aan. Zwitserland is de ideale bestemming om samen op vakantie te gaan, terwijl u ruime keuze heeft uit activiteiten, om zo aan ieders wensen te voldoen.

Wist u dat?

Een echt embleem van het land: de Matterhorn is een must-see. Dit is de berg die op de logo's van veel Zwitserse merken werd weergegeven. De top heeft een hoogte van 4.478 meter!

Wat te zien in Zwitersland rond het Meer van Genève?

Het Meer van Genève werd gescheiden door de grens tussen Frankrijk en Zwitserland en is omringd met zuidelijke vegetatie. De regio heeft een gematigd klimaat, ideaal om Zwitserland in goede omstandigheden te bezoeken. Als u zich afvraagt ​​wat u in Zwitserland rond het Meer van Genève kunt bezoeken, kunnen we u alleen maar aanraden om naar Genève te gaan - ten zuidwesten van het meer - om de oude stad, de musea en de winkels te ontdekken. Lausanne, ten noorden van het Meer van Genève, is een stad die u zal aantrekken vanwege het nachtleven, trendy wijken, maar ook vanwege de culturele achtergrond. Terwijl u op vakantie bent in Zwitserland, kunt u ook profiteren van rondleidingen naar het kasteel van Chillon, dat lange tijd de thuisbasis was van de graven van Savoye. Dit middeleeuwse fort ligt ten oosten van het Meer van Genève en is een historisch juweeltje dat u niet mag missen tijdens uw reis naar Zwitserland, dus plan een tour door Luzern en Bern, voordat u naar het meer van Genève gaat, dat vol met activiteiten is. Onderweg komt u ook prachtige bergen tegen, waar Zwitserland vol mee staat. Vergeet tijdens uw verblijf niet om de stad Genève en de stad Lausanne te bezoeken.

dit vindt u vast ook leuk...