Bent u van plan om Spanje te bezoeken voor uw volgende vakantie?

Als u zich afvraagt wat u in Spanje kunt bezoeken, maak u geen zorgen, dit land biedt duizend-en-één schatten. Bewaarde natuurparken, steden met ongelooflijke culturele rijkdommen, uw verblijf zal onvergetelijk zijn!

ONEINDIGE HISTORISCHE EN CULTURELE SCHATTEN

Een bezoek aan Spanje is ideaal voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Van noord naar zuid volgen de steden elkaar op en onthullen hun schatten. Valencia, een van de meest bezochte steden door de Fransen, verleidt door zijn alliantie van moderniteit en oude architectuur. De zijdemarkt, 2.000 m² gotische kunst, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de kathedraal behoren tot de must-see's in deze stad.

Segovia onderscheidt zich door zijn Romeinse aquaduct van 800 meter lang en perfect bewaard gebleven; het werd ook vermeld als werelderfgoed. In Cartagena staan ​​de Andalusische huizen met duizend kleuren in de stad, rijk aan artistiek erfgoed dat door de eeuwen heen is gebouwd.

Mis Ronda niet in Andalusië. Stad gelegen op een natuurlijke kaap, het werd in tweeën gescheiden door de Tajo del Ronda, een diep ravijn van meer dan 150 meter. Malaga neemt u mee in de voetsporen van Picasso: u vindt zijn geboorteplaats maar ook een museum met meer dan 200 werken.

Hoe zit het met Granada, een Andalusische stad bij uitstek! Het Alhambra, een wonder van islamitische kunst uit de 18e eeuw, is zonder twijfel het beroemdste monument in Andalusië. Marbella heeft zijn charme behouden dankzij het zeer bloemrijke oude dorp. In het zuiden, Gibraltar, een klein perceel van Engeland met zijn rode telefooncellen, kunt u de Noord-Afrikaanse kust zien.

Zie meer

BARCELONA, DE MEEST ARTISTIEKE STAD IN SPANJE

In Spanje verblijven zonder Barcelona te bezoeken,dat kan eigenlijk niet. Net als Parijs heeft Barcelona een mythische laan: de Ramblas. Deze wandelpromenade, waarop u een prachtig mozaïek van Joan Miro kunt bewonderen, verbindt de haven van Barcelona met de Plaza Catalunya. Vanaf deze straat bereikt u de Boqueria-markt, de oudste markt in de stad. De Spaanse Trappen en het Nationale Kunstmuseum van Catalonië, dat de grootste collectie romaanse kunst ter wereld bevat, werden beide speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929. Tussendoor bewondert u de magische fontein van Montjuïc. Op sommige avonden licht het op met muziek tot grote vreugde van de bezoekers.

Barcelona bezoeken is ook in de voetsporen treden van Gaudi. Deze architect uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw heeft zijn sporen in de hele stad achtergelaten. Naast de Sagrada Familia, die Gaudi voorstelde toen hij iets meer dan 30 jaar oud was, zijn veel gebouwen het bekijken waard. Op verzoek van Güell, zijn vriend en beschermheer, bouwde Gaudi twee villa's, een paleis en een park. Beide villa's bevinden zich op Passeig de Gracia. Casa Batlló, bijgenaamd het Bone House, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, evenals Casa Milà, bijgenaamd de steengroeve. Het Palace Güell, in feite het familiehuis van Güell, heeft een luxe interieur en een prachtige smeedijzeren poort. Park Güell is een must in het werk van Barcelona en Gaudi, een combinatie van moderne architectuur en art nouveau, en biedt zijn ontelbare kleuren aan de bewonderende blikken van bezoekers.

De Sagrada Familia, een onafgewerkt monument

De volledige naam van de Sagrada Familia is Templo Expiatorio van de Sagrada Familia in het Spaans, wat betekent: de verzoenende tempel van de Heilige Familie. De bouw van deze basiliek begon in 1882 en is nog steeds niet voltooid (het zou in 2026 klaar kunnen zijn). Deze lange bouwperiode werd verklaard door het feit dat het een verzachtend gebouw is en dat de financiering van de werken daarom uitsluitend door een aalmoes werd gedaan.

BEZOEK SPANJE EN HAAR WILDE AARD

Droomt u van wilde natuurgebieden? Spanje is het perfecte land voor uw verblijf. Wat dacht u van wandelen op weg naar Santiago de Compostela? Een manier om Galicië te ontdekken terwijl u geniet van het buitenleven. Voor de meer avontuurlijke, kiest u voor de Caminito del Rey, Little King's Path en haar loopbruggen op de klif. Wees gerust, het werd ooit beschouwd als het gevaarlijkste ter wereld, maar het is nu volkomen veilig.

Andalusië is de ideale regio om de Spaanse wildernis te observeren. In het El Torcal-reservaat in Antequera bewondert u het werk van de natuur dat verbazingwekkende rotsformaties heeft uitgehouwen die niets te benijden hebben voor de Grand Canyon.

Geen verandering van omgeving meer? Bezoek het Cabo de Gata-Nijar Park waar verschillende spaghettiwesterns werden neergeschoten in de jaren 60. Neem tussen Malaga en Ronda de tijd om naar het natuurpark Sierra de las Nieves te gaan en de Pico Torrecilla die oploopt tot 1919 meter.

Spanje bezoeken is steden bezoeken met een rijke geschiedenis en culturen, parken met prachtige landschappen en weelderige artistieke schatten ontdekken. Een bezoek aan Spanje betekent volle aandacht tijdens uw verblijf. Droom niet meer, boek uw verblijf en leef het

WAARHEEN IN SPANJE?

ook interessant...