De beste duiklocaties in Frankrijk

Frankrijk is een van de favoriete bestemmingen van de duikgemeenschap. Met meer dan 5.400 km kustlijn bieden de onderwaterlandschappen een grote diversiteit voor de duikers. Afhankelijk van de regio zijn duikplekken in Frankrijk zeer divers en is er een verscheidenheid aan flora en fauna. Laten we eens kijken wat de beste duikplekken in Frankrijk zijn.

ONTDEK RIJKE EN GEVARIEERDE LANDSCHAPPEN!

Frankrijk heeft niets te benijden naar de meest exotische bestemmingen. De kusten verbergen onverwachte schatten die bestaan uit een fauna en een flora met een grote diversiteit.

Neem uw eerste duik in Frankrijk

Wilt u duiken ontdekken? Dit kan de tijd zijn om uw eerste duik door te brengen. Met dit diploma kunt u enkele noties verwerven met betrekking tot de gebruikte apparatuur en de veiligheidsinstructies die moeten worden gerespecteerd tijdens een onderwaterexcursie. Met de eerste duik kunt u vervolgens onafhankelijk duiken.

Breng uw duikvakantie door aan de Franse kust

DUIKEN IN HET HART VAN LE LAC DE TIGNES

Wilt u een buitengewone duikervaring beleven? Richting Lake Tignes voor een ijsduik. Natuurlijk heeft u aangepaste apparatuur nodig om ten volle van deze ongelooflijke duik te genieten.

Geniet onder water van deze adembenemende show. Een gat werd onder het ijs gegraven zodat duikers de bodem van dit bevroren water konden bezoeken. Om ze in goede omstandigheden te verkennen, werd het sterk aanbevolen om met een duikschool te gaan om te profiteren van toezicht en veiligheidstips.

Onder het ijs is de show geweldig. Een gevoel van kalmte en volheid dringt de duikers binnen. Onder het bevroren water ziet u luchtbellen, stalactieten en ijsstalagmieten.

In Tignes kunt u deze unieke duik ervaren van december tot april. Nachtduiken kunnen worden georganiseerd om anders deze ongewone plek te ontdekken. Weet dat u geen bevestigde duiker hoeft te zijn om aan deze duik deel te nemen. Beginners zijn welkom.

Logeren in Tignes, vlakbij het meer

Tignes
Tignes
Nieuw ResortWinter
Met Exclusive Zone

Tignes

Frankrijk

ONTDEK HET NATUURPARK VAN PORT-CROS

Deze duikplek in Frankrijk is een van de meest populaire voor ervaren duikers en beginners. Neem een shuttleboot om het eiland te bereiken. In dit beschermde natuurgebied leven veel vissen.

Port-Cros water is transparant en turkoois blauw. Deze duikplek verbergt wrakken in het water, inclusief de Donor, beschouwd als de beste duikplek in Frankrijk. Deze boot, gesloopt in 1945, op meer dan 50 meter diepte, werd zeer gewaardeerd door de gemeenschap van duikers.

Onder de wrakken kunt u ook de Griek, de Ferrando of oorlogsvliegtuigen bezoeken met Hellcat en de Wildcat. Het eiland Port-Cros werd beschouwd als een marien heiligdom. Inderdaad, het eiland herbergt bijna 180 vissoorten in het reservaat (groupers, barracuda's, grote parels of de posidonia.).

Wat uw niveau ook is, u geniet van een prachtige show in de wateren van Port-Cros.

Ga door ons dichtstbijzijnde resort in Port-Cros

AQUATISCHE IMMERSIE OP SCHOONHEIDSEILAND

Zoals de naam al doet vermoeden, is Corsica de thuisbasis van een adembenemende zeebodem. Dit eiland heeft veel must-see duikplekken. De golfbaan van Porto is een voorbeeld van de diversiteit van het onderwaterleven in Corsica.

Het Scandola-reservaat, een UNESCO-werelderfgoed, herbergt een rijke waterfauna. U kunt barracuda's, korstmossen of groupers kruisen. Deze duikplaats is alleen per boot bereikbaar.

Op Corsica kunt u ook zwemmen aan de kant van de Lavezzi-eilanden en prachtige zeebodems ontdekken in kristalhelder water. De Lavezzi-eilanden zijn een archipel van eilandjes en riffen ten zuidoosten van Bonifacio.

Een veelheid aan kleine paradijselijke baaien zijn om te verkennen. Het water is doorschijnend. Dit kleine paradijs voor duikers zal een shuttleboot nodig hebben om er te komen.

Als u wilt duiken in Frankrijk, heeft u een ruime keuze aan bestemmingen en mogelijkheden: bevroren meer, Middellandse Zee, grot, Bretonse eilanden, enz. Elke regio vertoont een verscheidenheid aan fauna en flora, maar altijd uitzonderlijk. U hoeft alleen maar de plek te vinden die aan uw verwachtingen voldoet en uw vinnen aantrekken om van het landschap te genieten.

ook interessant...