Maak kennis met Marokko, een wonderlijke wereld waar zo veel te ontdekken valt.

Een kuststreek met paradijselijke stranden en ongerepte gebieden. Schitterende steden waar u de cultuur van het land leert kennen. En natuurlijk de uitzonderlijke natuurgebieden, zoals het Atlasgebergte of de Agafaywoestijn. Het zijn maar enkele van de vele mogelijke uitstappen in Marokko tijdens uw volgende vakantie.

MAAK KENNIS MET DE IMPOSANTE TOPPEN VAN DE ATLAS

Het Atlasgebergte intrekken is zonder twijfel een van de best mogelijke excursies in Marokko. In het land van de Berbers krijgt u unieke vergezichten voorgeschoteld met rode bergtoppen en in terrassen aangelegde velden. Grote steden en moderne infrastructuur hoeft u hier niet te verwachten. Dit is een streek met traditionele dorpjes en een hartelijke bevolking.
In de Imlilvallei vindt u bijvoorbeeld niet alleen groene boomgaarden en hoog oprijzende bergen, maar ook natuurlijke terrassen met een panoramisch uitzicht. U kunt ook richting de Asnivallei trekken om de berg Toubkal te bewonderen en de kloof van Moulay Brahim. Een aantal sites kunt u bovendien verkennen op de rug van een kameel!

Wist u dit al?

Als u dat wenst, kunt u tijdens uw excursie in Marokko eten bij de lokale bevolking, authentieke Marokkaanse thee proeven, de geheimen van de traditionele productie van arganolie ontdekken of een Berbergemeenschap bezoeken. Op die manier komt u in nauw contact met de bewoners van dit afgelegen gebied van het land.

Onze Resorts in Marokko

BRENG EEN DAG DOOR IN DE MAROKKAANSE WOESTIJN

Marokko beschikt over woestijngebieden die u niet over het hoofd mag zien. Ontdek een dag lang de opmerkelijke schoonheid van de Agafaywoestijn, dicht bij de Hoge Atlas. Bijzonder aan de Agafay is dat er twee soorten landschappen zijn: de klassieke, eindeloze zandduinen, maar ook een opmerkelijke steenwoestijn. Tijdens uw excursie zult u merken dat het landschap radicaal verandert. Al snel laat u de beschaving achter u en belandt u in een hele andere wereld met ongelooflijke vergezichten. In de Imlilvallei maakt u kennis met de lokale Berberbevolking, die tijdens een maaltijd of een bezoek alles vertelt over hun specifieke cultuur. Neem zeker ook een kijkje in de souk van de traditionele dorpen waar u langskomt. De handelaars zijn afkomstig van de boerderijen uit de streek. De vlakte van Haouz vormt een belangrijke stop tijdens deze excursie in Marokko. U kunt er kennismaken met de nomadische stammen afkomstig uit de Sahara.

OP AVONTUUR IN OUARZAZATE

Marokko telt verschillende steden die niet op uw programma mogen ontbreken. De levendigheid van Agadir, de magie van Essaouira, de geschiedenis van Casablanca en de tradities en feeërieke sfeer van Marrakesh bieden tal van mogelijkheden voor prachtige uitstappen. Voor een onvergetelijke ervaring moet u echter beslist naar Ouarzazate. Deze stad in de Hoge Atlas ligt letterlijk aan de rand van de woestijn. De omgeving is er ronduit spectaculair en bovendien staat er in de stad een prachtig paleis uit de 19e eeuw. Ouarzazate is een versterkte stad die met zijn typische rode architectuur en kasba‘s tot het kenmerkende patrimonium van Marokko behoort. Twee kasba’s die u absoluut gezien moet hebben, zijn Taourirt en Tifoultoute! Heel verrassend hier is de aanwezigheid van grote palmentuinen en groene oases, waardoor de intense kleuren van de stad nog beter uitkomen tegen de blauwe lucht. In Ouarzazate kunt u proeven van traditionele gerechten, genieten van Marokkaanse thee, praten met de lokale bevolking of een uitstapje maken naar de nabijgelegen Todrakloof of zelfs naar de Drâavallei.

Wist u dit al?

Ouarzazate is een Marokkaanse stad die voorkomt in heel wat films. Zo was de ‘poort naar de woestijn’ te zien in Ali Baba en de veertig rovers, Lawrence of Arabia, The Jewel of the Nile, Gladiator, Black Hawk Down en Babel. De stad telt zelfs een filmmuseum, waar de rol van Ouarzazate in de 7e kunst centraal staat.

Ook interessant...