Maak kennis met de sublieme landschappen van Marokko!

Verblijft u in Marrakesh? Dan gaat er niets boven een daguitstap om de schatten van het Marokkaanse Atlasgebergte te ontdekken. Nadat u kennis hebt gemaakt met de lokale cultuur op het beroemde Djemaa el-Fna, is een dagje ontspannen aan de watervallen van Ouzoud de ideale keuze. Om de watervallen te bereiken reist u door pittoreske Berberdorpen, waar u kunt proeven van een authentieke, op kolen bereide groentetajine. Bovendien zijn de landschappen hier adembenemend.
Wie houdt van het hooggebergte, kunnen we de vier beroemde Berbervalleien van de Marokkaanse Hoge Atlas aanraden, namelijk Ourika, Sidi Fares, Oukaimeden (dat bekend is om zijn skistation) en Asni. Tijdens een wandeling komt u oog in oog te staan met de Toubkal, met ongeveer 4000 meter de hoogste bergtop van heel Noord-Afrika.
In de nabijgelegen vallei van Imlil kunt u heerlijke muntthee proeven bij de lokale bewoners. Het Berber-platteland in de buurt van Marrakesh is nog echt een traditionele streek. De ideale locatie dus om even te ontsnappen aan de drukte van de grote stad.

Onze Resorts in Marokko

ONTDEK VANUIT MARRAKESH DE ZUID-MAROKKAANSE WOESTIJN!

Wie in Marrakesh verblijft, kan een rondreis maken doorheen de Zuid-Marokkaanse woestijn.
Naarmate u verder naar het zuidoosten van Marokko reist, ziet u de landschappen op spectaculaire manier veranderen. Om de stad Ouarzazate te bereiken moet u over de Tichkabergpas, een unieke plek waar Berber-dorpen zijn opgetrokken uit het gesteente van de Hoge Atlas. Bovenop de Tichkabergpas kunt u de kasba bezoeken van Aït-Ben-Haddou, die Unesco-werelderfgoed is. Ouarzazate werd beschouwd als de poort naar de woestijn. De eerste duinen van de Sahara zijn immers zichtbaar vanuit de stad. Van hieruit kunt u nog verder doorrijden naar het zuiden, richting Merzouga en Zagora, voor onvergetelijke woestijnexcursies. Een hele andere rondreis brengt u naar het zuidwesten, richting Agadir en de stranden aan de Atlantische Oceaan. Agadir ligt op zo’n twee uur rijden van Marrakesh en is een Marokkaanse topper die u onder geen beding mag missen!

Wist u dit al?

Ouarzazate staat bekend om de Atlas Film Studio’s, waar verschillende films werden opgenomen, zoals Asterix & Obelix: Missie Cleopatra, Gladiator of Babel.

ONTDEK DE MAROKKAANSE KONINGSSTEDEN TEN NOORDEN VAN MARRAKESH!

Een excursie naar het noorden van Marokko is een kennismaking met het verleden en het heden van dit schitterende land. Met de koningssteden als referentiepunt kunt u het noorden van Marokko verkennen vanuit de eerste historische hoofdstad van het land: Marrakesh. Onderweg naar de koninklijke steden ontdekt u het verrassend moderne én authentieke Béni Mellal, en de steden Azrou en Ifrane, op respectievelijk 1300 en 1700 meter hoogte.
Daarna zet u koers richting Fez, een van de meest traditionele steden van Marokko. In deze voormalige koningsstad vindt u de beste vaklui van het land. Leerlooiers, traditionele kleermakers, wevers en pottenbakkers bieden er hun waren aan in de souks van de eeuwenoude medina. Een andere optie is een excursie naar Rabat, de hoofdstad van Marokko en de verblijfplaats van de koning. Een monument dat hier alvast de moeite waard is, is het Mohammed V-mausoleum, waar verschillende vorsten en voorouders van de huidige koning begraven liggen. Om uw bezoeken in schoonheid af te sluiten, raden we u graag Casablanca aan, een van de belangrijkste industriële centra van Afrika en de grootste stad van Marokko. Hierdoor bruist Casablanca op elk moment van de dag en de nacht. Slenter door het drukke centrum, breng een bezoek aan de medina’s en wandel langs de promenade aan de oceaan. In Casablanca staat ook de enorme Hassan II-moskee. De grootste moskee van Afrika werd ontworpen door de Franse architect Michel Pinseau.

Maak kennis met de sublieme landschappen van Marokko!

Marrakech, de ‘rode stad’, is een fantastische plek om te ontdekken tijdens uw vakantie. Bovendien vormt de halfweg tussen Casablanca en Agadir gelegen stad de perfecte uitvalsbasis voor tal van excursies. In het stedelijke noorden van Marokko is het leven jachtiger. In het zuiden kunt u echter een versnelling lager schakelen en tot rust komen. Wat zijn de beste excursies vanuit Marrakesh om de vele facetten te ontdekken die Marokko te bieden heeft?

Ook interessant