Deze excursies op Mauritius zullen uw vakantie uniek maken!

Mauritius is een fantastisch land waar culturen samenkomen. Gelegen in de Indische Oceaan, is het een ongelooflijke bestemming die u zal verleiden met haar sferen die Indiase en Creoolse accenten bevatten. De natuur hier is een spektakel, zowel op land als in de zee.

TAMARIN, EEN EXCURSIE OM DE SCHATTEN VAN DE ZEE TE ONTDEKKEN

Mauritius is de ideale bestemming als u een exotische vakantie wilt beleven.
U kunt bijvoorbeeld aan boord van een boot gaan, het eiland verlaten en de dolfijnen bewonderen. Afhankelijk van waar u kiest, kunt u zelfs met ze zwemmen. Sommige reizen naar zee duren een paar uur, anderen nemen een groter deel van de dag in beslag. Walvissen spotten is ook mogelijk.

Om van Mauritius en haar excursies te genieten, moet u naar Tamarin gaan, in het oosten van het land. De baai van Tamarin is de ideale plek voor liefhebbers van watersport. Het is ook een erkende surfspot.
Bovendien, niet ver van Tamarin ligt het dorp Flic en Flac met zeegrotten bewoond door koralen, die u kunt bewonderen tijdens een duik in het water.

Een tip: reserveer vooraf

Het is belangrijk om uw excursies op Mauritius voor vertrek en zelfs zo snel mogelijk te boeken! Uitstapjes op zee om met dolfijnen te zwemmen en walvissen te bekijken zijn erg populair. Tijdens het hoogseizoen is het misschien niet mogelijk om daar een reis op zee te boeken.

Al onze Resorts in Mauritius

GANGA TALAO, DICHT BIJ DE NATUUR IN HET ACHTERLAND

Tijdens een uitstapje naar Mauritius maakt u ook kennis met de weelderige natuur waaruit dit land bestaat. Inderdaad, in het centrum van het eiland zijn tropische bossen, bergvlaktes, watervallen en zelfs vulkanen. Een van de beste excursies op het eiland is om naar Ganga Talao te gaan. Deze uitzonderlijke plek ligt op grote hoogte, maar niet ver van hemelse stranden!

Ganga Talao is een vulkanisch meer. Het is natuurlijk een buitengewone natuurlijk zicht dat u zal verrassen met haar schoonheid. Het is ook een bedevaartsoord voor de hindoe-bevolking van het eiland, dat meer dan de helft van de Mauritianen vertegenwoordigt. Het vulkanische meer van Ganga Talao staat ook bekend als Grand Bassin.

Om daar te komen, moet u naar het Savannah District gaan en een van de vele wandelpaden nemen die de geïsoleerde bergen van de regio doorkruisen. Terwijl u loopt, werd u verblind door de schoonheid van het landschap, maar ook door de flora en fauna. Kunt u vleerhonden tegenkomen, ze zijn erg talrijk in deze regio.

Wist u dat..?

Het Maha Shivaratri-festival, dat plaatsvindt in maart, is een evenement voor gelovigen, maar ook een cultureel evenement voor toeristen. Voor de gelegenheid verlaten veel hindoes hun huis op blote voeten en gaan alleen of in processie naar de tempel gewijd aan Lord Shiva, aan de oevers van Lake Ganga Talao.

ONTDEK PORT-LOUIS, DE HOOFDSTAD VAN HET LAND

Een cultureel uitje en een show voor de zintuigen, Port Louis is een tour op Mauritius die u niet mag missen. Het moet gezegd worden dat de belangrijkste stad van het land veel toeristische locaties heeft die u de geschiedenis van het eiland laten ontdekken, maar ook de cultuur.

In Port-Louis kunt u de Franse koloniale architectuur bewonderen, inclusief het uitzicht van het koloniale huis Eureka. Gelegen aan de voet van de Ory-berg, heeft het antieke meubels ondertekend door de Oost-Indische Compagnie.
U zult ook de ongelooflijke Hippodrome Champ de Mars ontdekken die dateert uit de negentiende eeuw, of de botanische tuin Sir Seewoosagur Ramgoolam, daterend uit de achttiende eeuw, waarin u veel essences zult bewonderen, zeldzame en verrassende soorten, en het kasteel van Mont Plaisir.

Mauritius werd opgeschrikt door vele culturen die u in de stad Port Louis vindt. Inderdaad, een stap is nodig in de Chinatown, de centrale markt en in een van de vele restaurants die de lokale keuken aanbieden met Creoolse, Indiase, Chinese en Europese invloeden.

ook interessant