Reis door Canada, gastronomie in de schijnwerpers

Net als het land zelf is de Canadese keuken genereus en kosmopolitisch. Van Toronto tot Quebec, via British Columbia en diens visspecialiteiten, put de gastronomie in Canada uit invloeden van over de hele wereld om een ​​kleurrijk gastronomisch menu te creëren.

Canada's must-tastes

Poutine is waarschijnlijk de eerste Canadese specialiteit die bij u opkomt. Gemaakt met zachte frietjes gedrenkt in bruine jus en besprenkeld met cheddarkaas, is dit gerecht zo populair dat er festivals in grote steden in het hele land voor worden georganiseerd. Een gerecht dat u in de winter warmhoudt! Wat bij ons vrij onbekend is maar wat wel het nationale gerecht van Quebec werd genoemd, is Chinese paté, wat ook een heerlijk gerecht is bij koud weer. Deze Canadese ovenschotel bevat een laagje gehakt, bedekt met een crème van mais en aardappelpuree erbovenop. De Canadese keuken bestaat ook uit gerechten die terug te voeren zijn op First Nations en de dagen van de eerste kolonisten, zoals erwtensoep of bannock. Maar als er één specialiteit is waar Canadezen trots op zijn, zo trots zelfs dat het symbool ervan op hun vlag staat, is het ahornsiroop. Zowel in Quebec als in Vancouver, u komt deze gouden nectar werkelijk overal tegen tijdens uw vakantie in Canada. In de vorm van taartjes, boter, bier, snoep... ahornsiroop komt op oneindig veel verschillende manieren voor en werd zelfs gebruikt bij de samenstelling van bepaalde traditionele gerechten, zoals gebakken bonen. Om de beroemde siroop te proeven kunt u het beste naar de allereerste fase van het proces gaan: bezoek een suikerhok om het productieproces te ontdekken! In het vroege voorjaar hebt u ook de mogelijkheid om ahornsiroop "op taffy" te proeven - eerst gekookt en vervolgens uitgerekt op sneeuw, en vervolgens om een stokje gerold.

Wist u dat?

Als u in Canada werd uitgenodigd voor het "diner", werd er 12:00 uur 's middags mee bedoeld. Hier spreekt men van "déjeuner" voor ontbijt, "diner" voor lunch en "souper" voor het diner. Volgt u het nog?

Ontdek het Club Med Resort in Canada

Vakantie in West-Canada: gastronomie van de Pacifische kust

British Columbia, een provincie die ook bekend staat om diens maritieme smaken, heeft een gastronomie met producten van de hoogste kwaliteit. Een verblijf in de omgeving van Vancouver laat u genieten van heerlijke gevlekte garnalen, maar vooral ook van zalm. In de zomer werd deze grote vis in het geheel gebarbecued door Canadezen. De rest van het jaar werd de zalm gerookt gegeten. Aan de kust van de Stille Oceaan kunt u ook genieten van rauwe of gekookte oesters, die vaak naar believen in restaurants worden aangeboden. Krab en kreeft maken deze Canadese visgerechten compleet en verrassen met hun frisse smaak. Bent u meer een vleesliefhebber? De regio Alberta, een echt cowboygebied, werd over de hele wereld erkend vanwege de kwaliteit van het rundvlees. De runderen uit Alberta, die gefokt zijn in groene weiden tussen oceaan en bergen, zijn een culinaire schat waarvan carnivoren in alle smaken kunnen genieten aan de westkust. Tot slot, als het gaat om toetjes in British Columbia, brengt de gastronomie u terug naar de geneugten van het bos en de boomgaarden met smakelijk rood fruit en steenfruit die de pancakes en taarten van de regio sieren.

Van Toronto tot Vancouver, de wereldkeuken verleidt

Net als de aangrenzende Verenigde Staten is Canada sinds lange tijd een gastvrij land. Het land heeft een grote Europese gemeenschap, maar ook een Aziatische. De Canadese keuken kan daarom ook vol verrassingen zitten. In Toronto kunt u bijvoorbeeld de fusionkeuken ervaren. Dit is één van de meest interessante omdat het zowel culturen als technieken combineert. De gastronomie in Canada is verre van beperkt tot deze paar specialiteiten, maar is ongelooflijk rijk en divers. Van wijnmakerijen die gespecialiseerd zijn in ijswijn tot de fusionkeuken van Toronto, de Canadese keuken heeft nog veel meer verrassingen voor u in petto.

dit vindt u vast ook leuk…