Kerstmis vieren in Canada

In Canada is Kerstmis de belangrijkste feestdag van het jaar en verlicht het wekenlang de met sneeuw bedekte landschappen van het land. Als u ervan droomt om de feestdagen in het buitenland te beleven, aarzel dan niet om Kerstmis te vieren in Canada!

Kerst vieren in Canada

Een Canadese kerst combineert Franse, Amerikaanse, Britse en inheemse tradities en zal liefhebbers van deze gezellige en traditionele feestdag zich doen verheugen. Canadezen nemen kerstvieringen heel serieus en maken de sfeer van steden en dorpen helemaal magisch met hun versieringen. Hier werd niet bezuinigd op de slingers van lichtjes, nepsneeuwmannen, rendieren en andere typische decoraties die het interieur en exterieur van privé- en openbare gebouwen versieren. Ondanks de koude winter komen de straten tot leven met kerstliederen van koren, de heerlijke geur van glühwein van de kerstmarkten en de optochten. Dat laatste gaat samen met veel pracht en praal en werd geleid door de kerstman, om de ogen van de kleintjes - en de ouderen - te laten fonkelen. Vóór kerstavond zijn de Canadezen druk bezig met het uitzoeken naar hun cadeautjes, gaan ze soms hun eigen bomen kappen op een plantage en bereiden ze enthousiast kerstdelicatessen, zoals de beroemde taarten en de traditionele kalkoen met cranberries. Kerst doorbrengen in Canada geeft u de indruk uzelf onder te dompelen in het decor van beroemde kerstfilms.

Wist.u dat?

Met een land bedekt met bossen, is Canada een belangrijke exporteur van kerstbomen naar de Verenigde Staten. Quebec is de grootste producent van dennenbomen in het land.

Ontdek het Club Med Resort in Canada

De kerstactiviteiten in Canada

Tijdens de kerstperiode naar Canada gaan zorgt ervoor dat u van sneeuw gegarandeerd bent en dus kunt genieten van allerlei winteractiviteiten. Liefhebbers van skiën en snowboarden kunnen hun hart ophalen in de skigebieden aan de rand van grote steden, zoals Mont-Tremblant bij Montreal, het Blue Mountain Resort bij Toronto of zelfs Gatineau Park in Ottawa, waar u kunt langlaufen. Naast skiën kunt u ook genieten van sneeuwschoenwandelingen in adembenemende ongerepte landschappen, een hondensleerit maken in het Laurentians-park, genieten van sensaties met een sneeuwscooter of sneeuwbuggy, gaan ijsvissen of zelfs romantisch schaatsen op bevroren meren. Als u zich vooral aangetrokken voelt tot schaatsen, ga dan zeker schaatsen op de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld! In de winter verandert het Rideau-kanaal in Ottawa in een gigantische, 7 km lange baan die volledig vrij toegankelijk is. Een ervaring die u niet mag missen tijdens uw kerstverblijf in Canada!

Waar kunt u Kerstmis vieren in Canada?

Wanneer Kerstmis nadert, verandert Canada in een sprookjesland met de komst van lichtfestivals in vele steden. Van begin december tot begin januari siert Ottawa, de hoofdstad, de Parliament Hill met duizend-en-één lichtjes en siert de gebouwen met lichtspel. Koningin van het feest, neemt Montreal u mee in haar sprookje met vele kerstmarkten, de rodelbanen op Mount Royal, de ontmoetingen met de kerstman en het vuurwerk dat elke zaterdagavond werd afgestoken boven de ijsbaan in Vieux-Port. De meest magische en romantische stad tijdens de vakantie, Quebec, en in het bijzonder de wijken Petit-Champlain en de Croissant Vieux-Port, zullen u betoveren met een sprookjesachtige decor dat werd gedomineerd door het kasteel Frontenac. Toronto nodigt u uit om de grote kerstmarkt te verkennen voordat u op excursie gaat naar de Niagara Falls, die voor de gelegenheid ook verlicht is. Aan de andere kant van het land nodigt Vancouver u uit om aan boord te gaan van de kersttrein om door Stanley Park en de schitterende Butchart Gardens te reizen, voordat u de beroemde Santa Claus-parade of de parade van verlichte boten op False Creek bekijkt, tijdens de Carol Ship Parade of Lights. Reist u met kinderen? Ga dan zeker langs bij het nabijgelegen Grouse Mountain Ski Resort voor het beroemde ontbijtbuffet met de kerstman zelf! Waar u ook Kerstmis viert in Canada, uw verblijf tijdens de feestdagen zal rijk zijn aan avonturen. Laat u meeslepen door de magie van Canada met Kerstmis!

dit vindt u vast ook leuk...