Ontdek Spanje, kies ervoor om te duiken in een unieke diversiteit die je zal verrassen tijdens je verblijf!

Spanje is een fantastisch land waar elke regio haar eigen persoonlijkheid heeft. De cultuur in Spanje is enorm rijk! Het Iberisch schiereiland heeft prachtige steden, oude tradities en zelfs gemeenschappen waar folklore en tradities bewaard zijn gebleven...

HET SPANJE VAN VANDAAG

Er is geen Spanje, elke Spaanse regio is een land op zichzelf om te ontdekken met haar geschiedenis, cultuur en tradities. De diversiteit is aanvankelijk te vinden in de vele talen die in Spanje worden gesproken. Onder hen is er Castiliaans, dat is de meest voorkomende, Catalaans dat werd gesproken in het Noord-Oosten van het land en Baskisch dat werd gesproken in het Noord-Westen, maar ook Galicisch en Valenciaans.

De cultuur in Spanje is zeer duidelijk in elke regio. Catalonië is bijvoorbeeld de regio van de kunst bij uitstek. Daar woonden kunstenaars Dalí, Gaudí, Tapiès en Miró. Bovendien zijn veel musea in hun hommage te ontdekken.

In het zuiden van Spanje zal Andalusië u verleiden met haar Arabische invloeden die zowel in de keuken als in de architectuur te vinden zijn. Sommige uitzichten zijn onvermijdelijk, zoals het Alhambra, de Plaza de España, de moskee van Cordoba of het Alcazaba-paleis.

De oostkust van Spanje is ook weelderig met haar Baskenland en haar Keltische Galicië, waar de natuurlijke landschappen adembenemend zijn en de sfeer dichtbij die werd gewaardeerd in Ierland. De cultuur van Spanje werd weerspiegeld in sommige steden zoals Salamanca, waarvan de uitzonderlijke cultuur sinds 1988 is geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed. In Toledo werd het middeleeuwse verleden van het land benadrukt. De verscheidenheid aan landschappen en tradities in Spanje werd ook weerspiegeld in de keuken die bijzonder gevarieerd en lekker is.

Spanje in cijfers

Het aantal inwoners in Spanje is 49.000.000 en het grondgebied van het land is 504 645 km². Spanje is verdeeld in 17 autonome gemeenschappen. 70% van de bevolking is katholiek.

Ontdek de Spaanse cultuur met onze all-inclusive verblijven!

DE TRADITIES VAN SPANJE

We kunnen u vertellen over de Spaanse diversiteit, maar we moeten weten dat de hele bevolking van het land weet hoe hen zich rond haar tradities moet verzamelen. Een van hen is flamenco, die in de 19e eeuw in Andalusië werd geboren. Dit soort muziek met zigeuneraccenten gaat gepaard met dansen. Heel populair, flamenco is erg populair in heel Spanje en biedt momenten van vreugde delen.

Het is onmogelijk om over Spanje te praten zonder het stierenvechten te noemen, dat nog steeds erg populair is. De shows trekken nog steeds veel fans aan en de sfeer is uitzonderlijk.

De vakanties zijn ook erg populair in het hele land. In alle regio's worden het hele jaar door verschillende festivals georganiseerd, het land heeft meer dan 25.000! Elke stad viert zijn patroonheilige, de regio's vieren hun wijnen, hun zeevruchten en zelfs de oogsten.

Vergeet ook niet dat Spanje niet één maar twee nationale feestdagen heeft die plaatsvinden op 12 oktober en 1 mei. Op 25 juli vieren de Spanjaarden hun patroonheilige Saint-Jacques. Het is ook noodzakelijk om alle religieuze festivals te tellen die erg populair zijn als 15 augustus, datum waarmee men de Maagd Maria, Allerheiligen of Kerstmis viert. Het belangrijkste is Pasen, dat gepaard gaat met de Heilige Week. Driekoningen en gastronomische feesten completeren deze kalender.

DE GODSDIENST IN SPANJE

Religie is een integraal onderdeel van de cultuur in Spanje. Katholieken vertegenwoordigen tussen 73% en 94% van de bevolking. Natuurlijk vieren de Spanjaarden feest tijdens religieuze evenementen, maar dat is niet alles.

Veel families respecteren de tradities door deel te nemen aan processies of bedevaarten. Zelfs als niet alle kerken ten tijde van de mis gevuld zijn, is de religieuze ijver in Spanje een van de belangrijkste in Europa.

De kerken zijn altijd zeer goed onderhouden en staan ​​open voor iedereen die een deel van de Spaanse geschiedenis wil ontdekken of het erfgoed van een stad of regio wil ontdekken. Vergeet niet dat het belangrijkste monument van de stad Barcelona de Sagrada Familia is, een basiliek waarvan de bouw begon in 1885 en nog steeds niet is voltooid.

Spanje is een uitzonderlijke bestemming die u ongelooflijke landschappen en onvergelijkbare cultuur laat ontdekken. Tussen tradities en vakanties, het land is altijd in beroering en deelt met u deze momenten van vreugde de tijd van uw verblijf.

WAARHEEN IN SPANJE?

ook interessant...