Ontdek de ongelooflijke diversiteit van Indonesië

Een enorm land, Indonesië is een favoriete bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon en een verandering van omgeving. Van het eiland Bintan in het noorden tot het onmisbare Bali, ontdek cultuur, ontspanning en droomlandschappen. Dit zijn onze tips waar u het beste heen kunt gaan in Indonesië om een onvergetelijke vakantie ver weg te beleven.

VAN DE JATILUWIH RIJSTVELDEN TOT DE T-REX BAY

Een bezoek aan de rijstvelden van ** Jatiluwih ** is een van de must-see excursies in Indonesië. Ze staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bieden een landschap als geen ander. De smaragdgroene heuvels strekken zich zover het oog reikt. Om uw avontuur voort te zetten, volgt u de kronkelende paden die tussen de poelen slingeren voor een wandeling in het hart van prachtige panorama's.

De ** T-Rex Bay**, gelegen op het eiland ** Nusa Penida**, is een van de onmisbare plaatsen in Indonesië. Het dankt zijn naam aan de vorm van een van de twee kliffen die op een dinosaurus lijkt. Dit voorgebergte biedt u een adembenemend uitzicht op de turquoise horizon, de magische golven en soms zelfs mantaroggen. Ontdek beneden ** Kelingking Beach**, een prachtig goudgeel zandstrand en geniet van een duik in het hemelsblauwe water. Na deze activiteiten geniet u van vers kokoswater in een Warung, een kleine hut gemaakt van hout en bamboe.

Onze excursies in Indonesië

DUIK IN DE CULTUUR MET DE TEMPEL VAN 500 LOHAN EN DE TEMPEL VAN BESAKIH

Indonesië is gevormd door verschillende invloeden. De tempel van ** 500 Lohan ** (Vihara Ksitigarbha Bodhisattva) is een prachtig boeddhistisch erfgoed, en onmisbaar tijdens uw vakantie in Indonesië. Na het passeren van de indrukwekkende veranda en de gigantische beelden, ontdekt u in de tempeltuin een pacifistisch leger van 500 sculpturen van Lohan (Arhats). Deze levensgrote beelden vertegenwoordigen allemaal personages die het ultieme niveau van wijsheid in het boeddhisme hebben bereikt. Het geheel is indrukwekkend: neem de tijd om elke creatie te observeren, omdat ze allemaal hun eigen uitdrukking hebben.

Een must-see hindoetempel in de Indonesische archipel is ** Pura Besakih**, deze heeft zelfs de bijnaam de ** "moedertempel"**. Tientallen gebouwen zijn verspreid over deze site aan de voet van de berg Agung. Een lange trap brengt u naar de poorten van dit uitzonderlijke complex. De grootste, Pura Penataran Agung, bestaat uit 6 verdiepingen. Eenmaal boven geniet u van een indrukwekkend uitzicht op de rijstvelden, de pittoreske dorpjes en het omliggende bos.

Waarheen op Bali?

Een tempel in het hart van Bali

Meer dan 70 hindoe-religieuze ceremonies worden elk jaar gevierd in de Besakih tempel, gewijd aan de goden Shiva, Brahma en Vishnu. Het is de enige op het eiland die alle kasten verwelkomt en ook u kunt op deze feestelijke dagen meedoen!

Bezoek onze Resorts in Indonesië

IN HET HART VAN DE NATUUR, IN HET BOS VAN DE APEN VAN UBUD OF BINTAN

Indonesië heeft veel te bieden, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Bali, ook wel ** "het eiland van de goden" ** genoemd, biedt uitzonderlijke plekken. Zo is ** Ubud ** gelegen in het centrum van Bali en biedt de plaats een prachtige natuur.

Na een landschap van sublieme rijstvelden te hebben doorkruist, ontdekt u in het hart van het dorp drie tempels versierd met traditionele sculpturen, deze zijn gevestigd in het tropische bos dat ook bijna 600 primaten verwelkomt. Tijdens uw wandeling kunt u ze observeren, want zij leven daar in vrijheid.

Mount Bintan is ook een must tijdens uw vakantie. Een minder bekende locatie in het hart van Bintan, deze berg van 340 meter is bedekt met tropische jungle met veel kronkelende paden. Er leven apen, hagedissen, tropische vogels en hinden, zij begeleiden u tijdens uw wandeling in de schaduw van een baldakijn tot 40 meter. Eenmaal boven wacht u een 360° panorama met uitzicht op het groene bos van het eiland, de rivieren die erdoorheen lopen, de dorpen die daar uitlopen en het turquoise water van de archipel.

EXCURSIES OP BALI

BEKLIM DE GUNUNG BATUR VOOR EEN ADEMBENEMD UITZICHT

De vulkanen van Indonesië zijn bedekt met dichte vegetatie, typisch voor het equatoriale klimaat, u kunt deze weelderige bossen tijdens een wandeling verkennen. Benieuwd naar een bijzondere excursie? Reis dan richting het zuiden naar het eiland Bintan. Tijdens uw wandeling ziet u de tinten van wit zand schommelen in de richting van oker en soms zelfs rood voordat ze de cyaan wateren van het meer bereiken.

Lake Batur ligt in het noorden van het eiland Bali, 1400 meter boven zeeniveau. Het ligt aan de voet van de berg Batur en de vulkaan Abang. Wandel langs dit kratermeer of maak een boottocht om de sublieme panorama's te bewonderen die zijn gevormd door de vulkanische oorsprong van de archipel.

Beklim in de vroege uren de berg Batur. Uw reis onder de sterren brengt u kort voor zonsopgang naar de top, dit belooft u een van de mooiste panorama's in Indonesië.

BINGIN BEACH, EEN PRACHTIG WIT ZANDSTRAND

Bent u toe aan ontspanning? Op ** Bali ** ontdekt u vele rustgevende momenten. Er zijn talloze stranden langs de kust van het eiland, zo ligt ** Bingin Beach ** ten zuidwesten van Bali. Het is een geschikte plek voor surfliefhebbers of voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie in het hart van een beschermd landschap en weg van de drukte. Probeer er bij eb te komen: wanneer het water zich terugtrekt, vormen zich natuurlijke poelen tussen de rotsen waar u heerlijk in kunt zwemmen.

Van het eiland Bintan tot de reliëfs en witte zandstranden van Bali, de mooiste bestemmingen in Indonesië bieden u onvergetelijke ontdekkingen. Tussen ontspanning en verkenning zijn er genoeg plaatsen om naar Indonesië te gaan om de lokale cultuur te ontdekken en te genieten van de veelzijdige schoonheid van het land. Laat u leiden door uw nieuwsgierigheid, u zult er geen spijt van krijgen!

Nusa Penida, het duikparadijs

Bali zit vol met duik- en snorkelplekken, maar een van de plekken om naar Indonesië te gaan om een ongelooflijk divers onderwaterleven te ervaren is het nabijgelegen eiland ** Nusa Penida**. In ** Crystal Bay ** kunt u de indrukwekkende ** mola-mola ** observeren, ook bekend als de zonnevis. De populaire duikstek ** Manta Point ** biedt de mogelijkheid om de indrukwekkende mantaroggen te bewonderen en de snappers en rifhaaien te observeren.

dit zal u ook interessant vinden...