Ontdek de beste tijd om naar Sicilië te gaan en geniet van het perfecte weer!

Een wonder van de Middellandse Zee en de parel van Italië, Sicilië betovert met haar weelderige schoonheid en idyllische levensstijl. In Sicilië en haar eilanden geniet u bijna het hele jaar van lekker weer en een mild klimaat...

WANNEER NAAR SICILIË: WAT IS HET BESTE SEIZOEN?

Sicilië, gelegen op het puntje van de Italiaanse laars, is het grootste eiland in de Middellandse Zee. De rijkdommen van haar erfgoed, de Griekse tempels en de prachtige kapellen, de indrukwekkende landschappen waar vulkanen en stranden nooit ver weg zijn. Dit eiland is een echt kruispunt van verschillende beschavingen, waar u een grote verscheidenheid aan historische en culturele monumenten vindt die in de loop der eeuwen en historische omwentelingen zijn opgetrokken en elkaar hebben verrijkt. De Griekse tempels liggen naast de kathedralen en de oosterse tuinen, in een absoluut fascinerende en unieke mix.

Natuurlijk gaat Sicilië niet alleen over haar ongelooflijke geschiedenis en de overblijfselen die daarvan getuigen: het is ook een prachtig eiland waar men paradijselijke stranden vindt, met name op de Eolische eilanden, en veel plaatsen om de gastronomie te ontdekken; een lokaal feest.

Sicilië onderscheidt zich door haar warme en zonnige klimaat, perfect om lekker te niksen op het strand en voor mooie wandelingen. Als het het hele jaar door mooi weer is, zijn de beste tijden om naar Sicilië te gaan de lente (april tot juni) en de herfst (september en oktober). U zult genieten van gemiddelde temperaturen rond de 25°C, perfect voor buitenactiviteiten.

Ontdek Sicilië bij onze Resorts!

SICILIË: WANNEER VAN DE STRANDEN GENIETEN?

De stranden van Sicilië hebben een onvergetelijke schoonheid, het is echt een droombestemming voor een vakantie waar u in de zon van het leven geniet. Onder de must-see plaatsen zijn de Eolische eilanden, maar ook de oude middeleeuwse vissershaven van Cefalú. Het strand is een van de mooiste op Sicilië, en u kunt ook de Rocca-klif verkennen of de Normandische kathedraal bezoeken.

De zomer is de ideale periode voor een verblijf aan zee, dit is ook het seizoen met de sterkste toeristische activiteit. In de lente op vakantie gaan is een goed alternatief om van het zonnige weer te genieten zonder de drukte van de zomer.

Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u zich wenden tot minder toeristische, maar even zonnige periodes, van maart tot mei en van september tot november. De temperaturen van het late voorjaar zijn perfect tot het middenseizoen, hoog genoeg om te zonnenbaden en te zwemmen, maar minder verstikkend.

Het is heel goed mogelijk om in de winter van de Siciliaanse stranden te genieten, opnieuw zijn de temperaturen vrij mild, er is weinig regenval. Echter is het, in deze tijd van het jaar, perfect om tegen een lage prijs naar Sicilië te gaan. Het is er minder druk, en u kunt nog steeds enkele winkels en toeristische attracties vinden.

Wist u dat..?

Sicilië de thuisbasis van de Etna is, de meest majestueuze vulkaan in heel Europa. Een detail om te onthouden: zij is nog steeds actief. Deze vulkaan beslaat een groot deel van het eilandoppervlak, dus u kunt er gemakkelijk komen voor een onvergetelijke excursie. Ondanks dat zij regelmatig uitbarst, wees gerust: de risico's zijn laag voor bewoonde gebieden. Van december tot maart kunt u zelfs genieten van uw vakantie door te skiën op de Etna!

WANNEER NAAR SICILIË VOOR EEN CULTURELE VAKANTIE?

Sicilië kan het hele jaar door worden bezocht, vooral omdat veel van haar historische en culturele monumenten beschut zijn. Als u liever de toeristische periodes vermijdt en geniet van voordelige prijzen, vermijd dan eenvoudig de maanden juli en augustus. De maanden januari en februari zijn die met de hoogste regenval, een handig detail voor als u monumenten wilt bezoeken.

Bezoek de prachtige stad Palermo om de wonderen te ontdekken, de hoofdstad van het eiland. U kunt bijvoorbeeld het Palazzo dei Normanni en de Palatijnse kapel bezoeken, de kathedraal van Palermo, de Quattro Canti, het historische centrum van de stad, of de kapucijnen. Palermo biedt veel entertainment, maar ook een hoeveelheid van restaurants en markten om de lokale specialiteiten tegen redelijke prijzen te ontdekken.

Sicilië is een paradijselijk eiland waar de tijd langzamer tikt. In slaap gesust door het geluid van de golven en omringd door de zon van Italië, ontdekt u een onvergetelijk historisch en cultureel erfgoed.

EXCURSIES IN SICILIË

ook interessant...