Wanneer naar Zwitserland op vakantie gaan?

In Zwitserland varieert het weer sterk tussen de verschillende regio's en is het erg afhankelijk van de seizoenen. Daarom, in plaats van u af te vragen wanneer u naar Zwitserland moet gaan, zou u moeten zeggen "wáár ga ik heen in Zwitserland, en op welk moment?". Ieder seizoen is namelijk geschikt voor een reis naar Zwitserland, van zomer tot winter en niet te vergeten het laagseizoen. Van het kanton Graubünden tot het Meer van Genève, Zwitserland en het perfecte weer zullen u aanmoedigen om te reizen!

Wanneer naar Zwitserland gaan: de winter voor skiën en Kerstmis

Wanneer kunt u beter naar Zwitserland gaan dan wanneer de vakantie in volle gang is en de sneeuw de bergtoppen bedekt? Zwitserland is een ideaal land voor vakantieliefhebbers tijdens de feestdagen en voor wintersport. Als u vlak voor het einde van het jaar naar Zwitserland gaat, kunt u de vele kerstmarkten in het land ontdekken. Het is niet ongebruikelijk om er meerdere in één stad te vinden. Wilt u weten wanneer u naar Zwitserland moet om Zürich te bezoeken? December is perfect om te genieten van concerten in kerken of in de straten van de stad. Kerstverlichting en straatshows zullen zowel kinderen als ouders betoveren! Een reis naar Zwitserland in de winter geeft u ook de mogelijkheid om te skiën, te snowboarden of zelfs te sneeuwschoenwandelen. De Alpen en de Zwitserse Jura zijn twee bergketens met honderden wintersportplaatsen. Of het nu rond het Meer van Genève is of in St. Moritz, een paar kilometer van Oostenrijk, u kunt uw vaardigheden testen op de pistes terwijl u geniet van de schoonheid van de winterlandschappen van Zwitserland.

Ontdek onze Club Med Resorts in Zwitserland

Wanneer naar Zwitserland gaan: de zomer voor verfrissing

In Zwitserland verandert het weer drastisch tijdens de zomer. Het klimaat is hier zacht en bereikt nooit extreme hitte, wat een groot voordeel kan zijn voor degenen die niet van hoge temperaturen houden. Of u nou op lage hoogte of in de hoge bergen bent, als u in deze tijd van het jaar naar Zwitserland gaat, kunt u van de zon genieten zonder last te hebben van de hitte. De talrijke Zwitserse meren zorgen voor lokale winden die de atmosfeer opfrissen. Het Meer van Genève is bijvoorbeeld erg populair bij zwemmers en watersporters. Het water in meren, zoals dat van Konstanz, is altijd rond de 20°C tot 25°C. De zomer is daarom het ideale seizoen voor liefhebbers van natuur, zwemmen en verfrissing. Tijdens een reis naar Zwitserland in juli en augustus kunt u wandelen of gletsjermeren ontdekken.

Wist u dat?

Zwitserland is één van de landen in Europa met de meeste kilometers aan wandelroutes voor wandelaars, mountainbikers en zelfs ruiters! Deze wandelroutes kunnen regionaal, nationaal en zelfs internationaal zijn. Tot de bekendste behoren de tocht door het Meer van Genève, de Via Alpina of de bergkam van de Jura.

Wanneer naar Zwitserland gaan: het laagseizoen voor rust

Als u zich afvraagt ​​wanneer u in alle rust kunt genieten van het goede weer, zoek dan niet verder. Zowel de lente als het begin van de herfst zijn de perfecte seizoenen om tijdens rustige perioden naar Zwitserland te gaan. Het Zwitserse naseizoen is heerlijk nazomeren. In de bergen is de hoeveelheid zonneschijn bijzonder hoog dankzij de bescherming die de Alpen bieden tegen de wolken. De terrassen van restaurants en bars blijven open tot laat in de herfst. Bovendien blijft de temperatuur van het water in de meren zacht, rond de 20°C. Zwemmen is dan heel goed mogelijk eind september of zelfs begin oktober. Het is niet eenvoudig om te beslissen wanneer u naar Zwitserland gaat, aangezien dit land in alle seizoenen zeer aantrekkelijk is. Om te kiezen wanneer u naar Zwitserland gaat, moet u weten welke activiteiten u interesseren. Kies voor zomer of vroege herfst om te** wandelen, zwemmen of te ontspannen op de stranden aan de oevers van het Meer van Genève**. Wilt u echter gaan skiën of sneeuwschoenwandelen, dan moet u natuurlijk in de winter de reis naar Zwitserland maken.

Wist u dat?

In Zwitserland werd het weer sterk gekenmerkt door de "föhn", een zuidelijke wind die het klimaat van de plateaus in het noorden van het land droger en zachter maakt. Het verzacht de temperaturen van de lente en de herfst, wat het mogelijk maakt om tijdens deze twee seizoenen zeer mooie zonnige periodes te hebben. Het Meer van Genève is een gebied dat sterk werd beïnvloed door deze wind.

dit vindt u wellicht ook leuk