Ontdek de archeologische vindplaatsen en adembenemende landschappen van Griekenland!

Droomt u ervan om Griekenland te bezoeken? Het is een land met een rijk archeologisch erfgoed. Zo rijk dat u niet altijd weet wat u eerst in Griekenland moet bezoeken. Van Athene tot de Cycladen, via Evia, Griekenland is een veelzijdig land.

HET ESSENTIËLE VAN ATHENE

Als u zich nog steeds afvraagt ​​wat u in Griekenland moet bezoeken, mis dan Athene niet. Een van de oudste steden ter wereld, Athene staat bekend om de oude bezienswaardigheden. De acropolis is waarschijnlijk de bekendste. Dit symbool van de oude Griekse beschaving dateert uit de 5e eeuw voor Christus en staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op deze heuvel kunt u het Parthenon bewonderen terwijl aan de voet de Agora, het oude centrum van het oude openbare leven is. Dit is waar de zaken plaatsvonden, waar de Grieken commentaar gaven op het nieuws, enz. Om te genieten van het uitzicht op de acropolis, bezoekt u het museum, zodat u de context en geschiedenis van de plek kunt begrijpen. Aarzel niet om de Akropolis te observeren vanaf andere heuvels zoals Lycabettus Hill of Philopappos Hill.

Neem een ​​pauze in de nationale tuin en het Zappéion-park, dat in feite één en hetzelfde park is. Maak een wandeling rond het Syntagma-plein, het centrale plein in Athene waar het parlement zich bevindt, en zie de wisseling van de presidentiële garde. Bezoek ook de wijken Monastiraki en Plaka. Blijf hangen voor het Panathenae-stadion, volledig in wit marmer.

Ten slotte, als u van musea houdt, heeft Athene er een aantal: Byzantijns en christelijk museum, natuurhistorisch museum, numismatisch museum, museum voor Griekse volkskunst...

Om uw bezoek compleet te maken...

Athene gaat echter niet alleen over de Akropolis en bezit andere schatten. Om uw interesse naar cultuur en geschiedenis te voeden, bezoekt u het Nationaal Archeologisch Museum van Athene. Op 8.000 m² gaat de collectie van het Neolithicum tot het einde van de Romeinse periode. U ziet onder andere het gouden masker van Agamemnon, het standbeeld van Zeus en het standbeeld van Athene.

Bezoek de mooiste plekken in Griekenland via ons all-inclusive Resort!

EVIA: EEN NOG TE ONTDEKKEN MYSTERIE

Het op één na grootste Griekse eiland na Kreta, aan de voet van een berg, gescheiden van het vasteland door de Straat van Euripe, is niet populair bij toeristen. Het is echter de omweg waard. Neem de tijd om de rijkdom te ontdekken, van de kleine haven van Saint-Georges tot Eretria.

Edipsos, een badplaats die al sinds de oudheid werd erkend (er werd gezegd dat Aristoteles daarheen kwam om te profiteren van de therapeutische wateren), is ook rijk aan middeleeuwse geschiedenis.

Waar de zeestraat het smalst is, slechts 35 meter, is Chalcis, de hoofdstad van het eiland. De joodse begraafplaats is een van de belangrijkste in Griekenland met zijn 15e-eeuwse graven. In deze stad kan men Fort Kara Baba bewonderen, gebouwd in de 17e eeuw, en genieten van het uitzicht op Aulie Bay.

Eretria, een voormalige rivaal van Athene, valt op met zijn archeologisch museum, een van de belangrijkste in Griekenland. Rondom is de site gedeeltelijk open voor het publiek en kunt u het huis met mozaïeken ontdekken, of in ieder geval de reconstructie ervan, aangezien het oorspronkelijke gebouw in 270 voor Christus werd verwoest na een eeuw bewoond te zijn geweest.

Ontdek de mooiste plekken in Griekenland met onze all-inclusive verblijven!

SITES MET UITZONDERLIJK HISTORISCH ERFGOED

Een van de meest bezochte sites in Griekenland is Epidaurus, de tweede belangrijkste archeologische vindplaats op de Peloponnesos, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het oude theater uit de 4e eeuw voor Christus is buitengewoon goed bewaard gebleven. Het biedt plaats aan maximaal 14.000 mensen. De site bevat ook een archeologisch museum.

In het midden van Griekenland biedt Meteora, een van de meest bezochte sites van het land, een buitengewone setting. Deze prachtige uit erosie ontstane rotsformatie is niet de meest indrukwekkende: op sommige van deze rotsen zijn kloosters gebouwd! De hoogste, het Grand Meteor-klooster, stijgt tot 610 meter hoog.

De Cycladen-archipel, die een dozijn Griekse eilanden omvat, ten noorden van Kreta, heeft ook een aantal uitzonderlijke locaties: Santorini en de witte dorpjes aan de rand van kliffen, Mykonos en de windmolens, Tinos en de dorpen verdwaald in de bergen...

Op het vaste land of op de eilanden verbergt Griekenland archeologische wonderen en uitzonderlijke locaties. Wacht niet langer om te vertrekken!

Epidaurus, tempel van de geneeskunde

Volgens de legende opende Aesculapius, zoon van Apollo en god van de geneeskunde, daar zijn eerste spreekkamer. Een tempel van het heiligdom is volledig aan hem gewijd.

Ook interessant voor u: