Kies de beste tijd om naar Griekenland te gaan en vervul al uw wensen!

Een mediterraan klimaat in het zuiden en een continentaal klimaat in het noorden, Griekenland is een bestemming die het hele jaar door werd bezocht. Elk seizoen heeft een speciale sfeer. Ontdek elk van hun voordelen om erachter te komen welke periode het geschiktst is voor uw vakantie

GENIET VAN ALLE VOORDELEN VAN GRIEKENLAND IN DE ZOMER

Wanneer u uw vakantie plant en u zich afvraagt ​​wanneer u het beste naar Griekenland kunt gaan, is ** de zomer ** een must voor iedereen. ** Warm en droog ** onder zowel het mediterrane als continentale klimaat, kunt u genieten van ** sublieme stranden ** van het land dankzij de milde temperaturen van de lucht en het water, maar ook van de vele ** archeologische vindplaatsen ** in het land.

De ** stranden van het eiland Euboea ** zijn de ontmoetingsplaats tijdens uw zomervakantie. Ga in de richting van ** Limni**, een klein kustplaatsje vol charme. Na een wandeling in de kronkelende steegjes, gaat u naar een van de ** tavernes ** voordat u naar het strand gaat voor een ontspannende middag. Geniet ook van uw vakantie door een ​​** boottocht naar Lichadonisia ** te maken, een reeks eilanden omgeven door ** turquoise wateren ** waar u kunt zwemmen in weelderige landschappen. Tijdens uw vakantie kunt u van genoeg culturele activiteiten genieten. Zoals het ** theater van Dionysus**, de ** tempel van Apollo Daphnephoros in Eretria ** of het ** klooster van Panagia Spiliotissa ** gelegen op de hoogten van de ** Vikos-kloof**.

Wist u dat...

Vanaf de lente een wind uit het noorden tot het einde van de zomer naar de Egeïsche Zee komt? Deze werd in het Grieks meltemi genoemd. Deze wind is erg geliefd doordat gedurende lange periodes de temperaturen boven de 30°C kunnen stijgen.

Al onze reizen in Griekenland

WANNEER GRIEKENLAND BEZOEKEN VOOR EEN VAKANTIE BUITEN DE DRUKTE?

De ** schoonheid van landschappen en erfgoed ** maakt Griekenland een populaire bestemming in de zomer. Als u liever een ** rustige vakantie ** ervaart in plaats van de drukte in juli en augustus, kies dan voor de ** lente of herfst**.

** Wandelingen op het strand ** waar u ook kunt zwemmen, ** wandelingen in pittoreske dorpjes ** en ** wandelen op het platteland ** onder de warme zon: neem de tijd om te genieten van wat Griekenland u te bieden heeft.

Om te ontspannen in de natuur gaat u naar ** de berg Ochi ten zuiden van het eiland Euboea**. Op de top heeft u een buitengewoon uitzicht op ** de baai van Karystos**.

Ga dan terug naar het dorp en zijn ** kleine vissershaven**. De talloze ** cafés en restaurants van de Plateia Amalias ** verwelkomen u voor een gezellige avond met uitzicht op zee.

Ons Resort in Griekenland

DE WINTERVERRASSINGEN VAN GRIEKENLAND

Als er in het noorden van het land een strenge winter is, worden de temperaturen milder in het zuiden. Griekenland zit vol met verrassingen waar u ongetwijfeld van zult genieten!

** Mount Parnassus ** staat bekend om de ** ruïnes van Delphi**, een UNESCO-werelderfgoed. Na het ontdekken van dit prachtige monument, sluit u de ** culturele tour ** af met een bezoek aan het ** majestueuze amfitheater ** en ** de tempel van Apollo**.

Vergeet zeker niet om het noordwesten van het eiland Euboea te bezoeken. Het ** dorp Loutra Édipsos ** ervaart een ** warme lente ** waarvan de helende werkingen sinds de oudheid worden geprezen. Veel ** hydrotherapie ** centra verwelkomen u om te ontspannen met uitzicht op de Egeïsche Zee.

Loutra Edipsos: zelfs mythologie spreekt erover!

Volgens de mythologie werden de baden van Loutra Edipsos gemaakt door Hephaestus op verzoek van zijn zus, Athena. Ze wilde dat Hercules na elk van zijn werken kon rusten. Maar de held was niet de enige die van deze weldadige wateren genoot. Keizers Hadrianus en Constantijn en, meer recent, Maria Callas en Greta Gabo baden daar ook.

Dit zal u ook leuk vinden...