Met het gezin genieten in Sicilië

Waarom met het gezin naar Sicilië? Omdat jong én oud kan genieten van dit prachtige eiland. Met uitstekende gastronomie, en veel mogelijkheden voor activiteiten, zoals het beklimmen van de Etna en genieten van de azuurblauwe zee, is er voor elk wat wils.

BRENG HERINNERINGEN NAAR BOVEN MET DE MARIONETTEN

Het grootste eiland in de Middellandse Zee, heeft een sterke identiteit, een uniek cultureel erfgoed en een typische levensstijl. Deze bestemming is een mix van Griekenland, de Arabisch-islamitische kunst en niet te vergeten: de grote invloed van de Noormannen.

Begin deze vakantie bij het gezellige Resort en het prachtige strand. Ga hierna op weg naar een typische kunst van Italië: marionetten, een symbool van de jeugd, blijft een gewoonte die nog steeds diep geworteld is in Sicilië, vooral in Palermo.

Sicilianen zijn dol op deze toneelstukken, die 'Opera dei Pupi' worden genoemd, ook kinderen zullen zich hierin vinden. De scènes vertellen voornamelijk anekdotes over de middeleeuwen en haar ridderhelden. U zult veel poppenspel vinden in alle grote steden van Sicilië: Catania, Syracuse, Agrigento, tot grote vreugde van uw kinderen die zeker om meer zullen vragen.

Vaak is de plot zo sterk dat het niet ongewoon is voor een kleine toeschouwer om een ​​standpunt in te nemen en om een favoriete personage te verdedigen. Zelfs als de weergave in het Italiaans is, is dit geen belemmering voor het begrip, de acties zijn zeer gemakkelijk te volgen en lachen, dat werd het zeker.

Ga naar Sicilië voor een familievakantie bij onze Resorts!

LANDSCHAP IN HET HART VAN ETNA

Als er naast de Eolische eilanden nog een activiteit te doen die u niet mag missen, is het een familie-uitstapje naar Sicilië en het beklimmen van de majestueuze** Etna waarvan de hoogte oploopt tot 3.350 meter**, de grootste actieve vulkaan in Europa.

Vanaf de top van de vulkaan kijkt u uit over Sicilië en de stad Catania. Om de Etna met uw gezin te ontdekken, is er niets beter dan in de 4X4 met een privégids. Dankzij de expertise en perfecte kennis van het terrein, is de excursie, deels gedaan in 4X4 en vervolgens te voet, perfect aangepast aan de kinderen om zo het functioneren van de vulkaan te begrijpen.

U zult fascinerende landschappen bewonderen, evenals lavastromen uit verschillende tijdperken, van de oudste tot de meest recente. De kinderen zullen plezier beleven aan het spelen van ontdekkingsreizigers en zullen genieten van deze prachtige excursie.

DE LEUKSTE EXCURSIES OP SICILIË?

Welke uitrusting is nodig om de Etna te beklimmen?

Na de Eolische eilanden vindt men een andere omgeving en sfeer. Een excursie naar de Etna vereist een minimum aan apparatuur, en kan dus niet zomaar worden geïmproviseerd. Om te voorkomen dat u tegen verassingen komt te staan, weet u alvast de benodigheden: sokken, sportschoenen of wandelschoenen, een windjack of een wollen trui om hoge wind, vochtigheid of mist op hoogte te tegen te gaan en een rugzak met een waterfles of bidon.

DE ZOUTVLAKTEN OP SICILIË

Als u de stad Palermo voor een paar uur wilt verlaten. Ga dan richting de Via del Sale, dit gebied ligt tussen Trapani en Marsala en is geclassificeerd als natuurreservaat. Een leuk uitstapje voor met de familie en een spannend bezoek voor de kinderen die gefascineerd zullen zijn door de enorme stapels zout die in de zon liggen te drogen.

Een essentieel levensmiddel, geen keuken kan zonder zout! Ontdek het beroemde zout van Trapani, de windmolens en kwelders, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn. De vindingrijkheid van de locale bewoners en hun duizend jaar oude traditionele methode, geeft het gezin de kans op een geschiedenisles van het zout en de oogst hiervan.

Gehuisvest in een molen, kunt u ook het Zoutmuseum bezoeken. Het presenteert alle gereedschappen die worden gebruikt voor de zoutproductie en biedt een mooie achtergrond van wat de ambachtelijke productie van zout heeft gevormd. Teruggekomen in het Resort, geniet u weer van de luxe en pracht die dit eiland ook biedt.

EXCURSIES OP SICILIË

AGROTOERISME EN KEUKENCURSUSSEN

Aan de zuidkust, tussen Agrigento en Syracuse, zijn er vele boerderijen voor het agrotoerisme. Wilt u leren hoe de traditionele Siciliaanse gerechten worden gemaakt? Deze boerderijen bieden een inleidende cursus over lokale recepten.

Kies zelf de lokale producten in de tuin van de boerderij, voordat u terugkeert om het advies van de chef op te volgen. Na de inspanning en nieuwe inzichten, gaat iedereen gezellig samen aan tafel om te smullen! Syracuse, een stad die overloopt in geschiedenis en mysterie, zal nooit vervelen.

Nieuwe dingen geleerd en klaar om naar Palermo te vliegen? Waarom laat u zich niet gecharmeren door de Siciliaanse Dolce Vita en dit kleine stukje Italië? In het hart van Europa vindt u prachtige stranden, een klimaat van ongeëvenaarde zoetheid, heerlijke gerechten en een uniek cultureel erfgoed.

Sicilië is absoluut een vakantiebestemming voor jong en oud. Als u dit eiland eenmaal hebt ontdekt, zal de wens om terug te keren voor een gezinsuitje naar Sicilië overduidelijk zijn!

ook interessant