Hier is onze selectie van plaatsen die u voor uw vakantie in Mexico op uw lijstje kunt zetten

Vraagt ​​u zich af wat u in Mexico kunt bezoeken? Mexico heeft het allemaal: overblijfselen van de Maya en Azteekse beschavingen en paradijselijke stranden met turquoise wateren. Ontdek de archeologische rijkdom van het land evenals de dorre landen en majestueuze bossen. De badplaatsen bieden gigantische golven en een zeebodem bevolkt door walvissen.

DE CENOTES VAN X'BATUN EN DZONBACAL

Bezoek zeker de ** cenotes van het schiereiland Yucatán**. Deze ** natuurlijke zwembaden ** zijn erg populair, sommige zijn zelfs ** vertrouwelijker ** waardoor u in alle rust kunt genieten van het zwemmen.

Er zijn twee cenotes die toegankelijk zijn via dezelfde weg en deze zijn vooral de moeite waard om te bezoeken gezien hun specifieke kenmerken. Allereerst ** X’Batun**, deze bevindt zich in de open lucht ** in het hart van de jungle ** en is gedeeltelijk bedekt met ** waterlelies**. Lianen en palmbomen geven deze plek een ** magische sfeer**. Voor velen is dit een populaire locatie om trouwfoto's te maken.

Die van ** Dzonbacal ** bevindt zich in een grot die toegankelijk is via een trap. Het biedt prachtig ** helder water ** waar ** veel vissen ** zwemmen. Omdat ze dicht bij elkaar in de stad ** San Antonio de Mulix ** liggen, kunt u beide op dezelfde dag gemakkelijk bezoeken. Daarbij is het toegangsticket voor het bezoek van X'Batun ook geldig voor Dzonbacal. Dit zijn unieke plaatsen om te bezoeken tijdens gezinsvakanties, kinderen en volwassenen zullen een speciale tijd hebben in een ** beschermd natuurgebied**.

Wist u dat...

Cenotes gaten zijn die op natuurlijke wijze zijn ontstaan ​​wanneer het plafond van een grot is ingestort? Ze vullen zich vervolgens met zoet of zout water en worden voornamelijk gevonden op het schiereiland Yucatán. Deze natuurlijke bronnen kunnen tot enkele tientallen meters diep gaan. Met 318 meter is de Zacatón cenote de diepste ter wereld.

Al onze excursies in Mexico

DE SCHATTEN VAN DE MEXICAANSE ZEE

Houdt u van verkennen? Ga dan ** duiken in Cozumel**. Of u nu een beginner of een gevorderde bent, het ** op één na grootste koraalrif ter wereld ** wacht op u met al ** zijn prachtige flora en fauna ** die u zullen verbazen.

Er is geen tekort aan ** droomstranden**, van Cancún tot Acapulco via ** playa del Carmen ** of ** playa Carrizalillo**. Turquoise wateren, witte zandstranden en buitengewone landschappen, er ontbreekt niets. Ontdek de souvenirwinkels, kleine bars en typische Mexicaanse restaurants om niets te missen van de ** lokale cultuur ** en de ** feestelijke avonden**.

De regio Yucatán, met name Playa del Carmen, is in alle seizoenen aangenaam vanwege het gunstige klimaat gedurende het grootste deel van het jaar.

Al onze Resorts in Mexico

Cancún
Cancún
Met Exclusive Zone

Cancún

Mexico

DE VREUGDEN VAN MEXICO-STAD

Dwaal tijdens een ** bezoek aan Mexico-Stad ** door de ** straten vol met leven en kleur**. Wandel door de verschillende markten om producten van ** lokale ambachten ** te bewonderen. Als u klaar bent met winkelen, verken dan het historische centrum met ** architecturale wonderen**. Ga richting ** Zocalo**, het ** Plaza de la Constitución**. Hier vindt u de Kathedraal van Mexico-Stad, een must-see plek in Mexico-Stad.

Daarna kunt u uw stadswandeling vervolgen met een bezoek aan ** Bellas Artes**, half museum, half theater. Bezoek tijdelijke of permanente tentoonstellingen en geniet van ** Mexicaanse opera's ** en ** balletten**. Bezoek ook de gigantische ** Torre Latino**. U kunt een drankje drinken op de bovenste verdieping terwijl u geniet van een ** adembenemend uitzicht ** over Mexico-Stad.

Benieuwd naar meer cultuur? Stop bij het ** Frida-Kahlo Museum ** in het kleurrijke en pittoreske oude huis van de kunstenaar. U kunt uw culturele reis voortzetten naar de ** site van Teotihuacán , een enorm Azteeks ceremonieel centrum. U kunt dan wandelen tussen de ** piramides van de maan en de zon ** die de moeite waard zijn om te bekijken vanwege hun grootte en hun schoonheid. De ** Alley of the Dead, de hoofdstraat, is 4 km lang.

WAAR NAARTOE OM DE MAYA CULTUUR TE ONTDEKKEN?

Mexico heeft een ** buitengewoon cultureel verleden ** overvloedig in archeologische vindplaatsen van de Maya cultuur. ** Chichén Itzá ** is een van de belangrijkste ** Maya-steden**, in het hart van het bos van het schiereiland Yucatán. De ** gigantische piramides ** die tot de meest indrukwekkende overblijfselen van het land behoren zijn het meest bijzonder.

In het hart van Chiapas vindt u de ** Mayastad Palenque ** die sinds 1987 op de lijst van ** UNESCO Werelderfgoed ** staat. De stad is nog niet volledig onthuld en de ontdekking gaat verder door de jaren heen. Naar schatting is tot de dag van vandaag amper 10% van de totale oppervlakte van de oude Maya-stad ontdekt.

Liever ** meer authenticiteit**? Bezoek dan ** Tulum**, die zijn traditionele kant heeft behouden en ** ontsnap aan de massatoerisme**. Van oorsprong is het een ** klein vissersdorp**, maar Tulum staat internationaal bekend vanwege de paradijselijke stranden. Tulum is ook een ** oude Maya-stad ** prachtig gelegen aan de Caribische Zee.

Wist u dat...

De Maya-beschaving uit het pre-Columbiaanse tijdperk dateert? Dit besloeg een enorm gebied dat zich uitstrekte van Zuid-Mexico naar Honduras, door Belize, Guatemala en El Salvador. We vinden sporen van deze beschaving van 2000 jaar voor Christus.

dit zal u ook leuk vinden...