Onze tips om op het goede moment naar Marokko te reizen en volop te genieten van uw vakantie!

Met zijn Berberse, Arabische en Europese invloeden is Marokko een droombestemming voor een ontspannende vakantie. Het land heeft een mediterraan klimaat, met zachte winters en hete zomers, maar kent door zijn geografische diversiteit grote verschillen van streek tot streek.

HET BESTE SEIZOEN OM NAAR MAROKKO TE REIZEN

Marokko is een fantastische bestemming voor alle zintuigen: paleizen uit de sprookjes van Duizend-en-één-Nacht, weelderige tuinen, bruisende souks met de bedwelmende aroma’s van specerijen, altijd drukke straten, adembenemende stranden en ga zo maar door.

Bovendien is het aantal mogelijke activiteiten enorm. Cultuur, recreatie, sport: iedereen heeft het hier naar zijn zin. Een vakantie in Marokko is bovendien een mooie gelegenheid om de heerlijke lokale keuken te leren kennen en te herbronnen op het strand of in een authentieke hamam.
Het weer in Marokko is meestal het hele jaar lang aangenaam, ook al kent het zuiden een droger klimaat. Door de felle zon kan het tijdens de zomer zeer heet worden, zeker als de sirocco waait. Deze warme wind brengt bovendien stofdeeltjes mee die recht uit de Saharawoestijn komen.

Om volop te genieten van een vakantie in Marokko raden we dan ook aan om te vertrekken in de lente of de herfst, en dan vooral tijdens de maanden april, mei en oktober. Op die manier vermijdt u zowel de regenperiodes als de grote hitte.

Wist u dit al?

Het is perfect mogelijk om naar Marokko te reizen tijdens de ramadan (de precieze datums wijzigen elk jaar). Voor moslims brengt deze heilige periode veranderingen mee in het dagelijks leven. Toeristen blijven echter van harte welkom en kunnen tijdens de ramadan een cultureel en spiritueel bijzonder verrijkende ervaring beleven, waarbij delen en broederschap centraal staan. Natuurlijk moet tijdens deze periode wel rekening gehouden worden met enkele lokale gewoonten om geen flaters te begaan.

Maak kennis met Marokko dankzij onze resorts!

MAROKKO: WANNEER REIST U HET BESTE NAAR MARRAKESH?

Marrakesh, de rode stad, is een oude Koningsstad met een buitengewoon rijk cultureel en historisch erfgoed. Deze bruisende plek telt heel wat architecturale bezienswaardigheden in een verbluffend mooie omgeving.
De 15.000 hectare grote palmentuin van Marrakesh telt 100.000 bomen en kan bezocht worden met een quad of op de rug van een kameel. Breng zeker ook een bezoek aan de botanische Majorelletuin, waarvan de prachtige blauwe gebouwen zelfs in de winter schitteren.
Liefhebbers van architectuur en geschiedenis kunnen we een bezoek aanraden aan het museum van Marrakesh in het Dar Mnebhipaleis. En wat zou een vakantie in Marrakesh zijn zonder een bezoek aan het Djemaa el Fnaplein en een wandeling door de souks?
De beste periodes om Marrakesh te ontdekken zijn de lente (van maart tot juni) of de herfst (van september tot eind november). De temperaturen schommelen dan tussen een aangename 23 en 28 °C. Het weer in Marokko is echter goed in elke periode van het jaar. Wat dacht u van een heerlijke portie zon tijdens de winter, of misschien zelfs een strandvakantie?

Wat te doen in Marrakech?

WAT IS DE BESTE PERIODE VOOR EEN STRANDVAKANTIE IN MAROKKO?

Marokko telt heel wat bekende badplaatsen, zoals Essaouira of Agadir. Maart tot november is de ideale periode om Agadir te bezoeken. De winters zijn hier zeer zacht, waardoor de temperatuur aangenaam is om langs het strand te wandelen. De parel van Marokko is echt prachtig en beschikt over stranden die tot de mooiste van heel Noord-Afrika behoren.
Dit is dan ook de ideale plek om heerlijk te surfen of te genieten van de zon. Er is echter meer dan het strand alleen! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de idyllische en rustgevende Paradijsvallei of zoek het avontuur op in het nationale park Souss Massa. Een hele aparte belevenis in Agadir is Crocoparc, een schitterende exotische tuin waar liefst 300 Nijlkrokodillen leven.

Als u daarna even wilt bekomen, kunt u shoppen in de souk El Had in de medina Polizzi of kennismaken met het museumaanbod in Agadir, zoals het Bert Flintmuseum met zijn collectie traditionele Marokkaanse objecten, of het erfgoedmuseum Amazigh, waar u prachtige juwelen, tapijten en talismans van de Berbers aantreft.
Zonnige stranden, kurkdroge woestijnen, bruisende steden en besneeuwde bergtoppen: Marokko is een land van contrasten dat met zijn schoonheid elke bezoeker weet te bekoren. Laat u verleiden door het heerlijke leven in dit fantastische land, dat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk zal nalaten.

Ook interessant: