De beste route om met de auto naar Spanje te gaan

Een zonnig land met veel rijkdommen, Spanje is een land dat veel verrassingen te bieden heeft. Wilt u een roadtrip in het hart van Andalusië door prachtige landschappen? Neem plaats om de verschillende facetten van Spanje te verkennen!

HAPJES IN MARBELLA

Marbella ligt in het zuiden van het land, aan de Costa del Sol en is het perfecte startpunt om Spanje met de auto te bezoeken en rond te reizen in Andalusië.

Een paar dagen in deze badplaats kunt u ontspannen, door lekker te zwemmen en dutten op het strand. Wees tijdens uw wandelingen in de stad niet verbaasd om indrukwekkende muren te ontmoeten die zijn verrezen vanuit Marrakech. Ze omringden ooit de oude stad en zijn de overblijfselen van het Moorse tijdperk.

Ga op zaterdag naar Plaza de Toros in Puerto Banús voor een kleurrijk uitje op zoek naar het perfecte souvenir op de markt. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan zitten op Taberna del Pintxo, een van de beste adressen in de stad voor tapas.

Kom naar Spanje via onze reizen en uitjes!

VOLG HET PICASSO-SPOOR IN MALAGA

Om Málaga te bereiken, neemt u de kustweg: u bereikt uw doel in slechts twee uur en u kunt stoppen voor een geïmproviseerde duik.

Bij aankomst ziet u onmiddellijk het paleis van het Alcazaba, dat keizerlijk is, op een heuvel met uitzicht op de stad. Deze weelderige site zal een must zijn om te bezoeken, maar Málaga zal ook een gelegenheid zijn om uzelf onder te dompelen in de kindertijd van Pablo Picasso die daar werd geboren en zijn eerste schilderijen schilderde.

Vanaf de Plaza de la Merced, waar u zijn huis kunt vinden, nu de zetel van de Picasso Foundation, naar de straat San Augustín en het museum dat aan hem is gewijd, maak een wandeling door de smalle straatjes die Pablo Picasso hebben zien opgroeien om het decor op te snuiven dat zijn smid heeft gesmeed.

ONTDEKKING VAN DE SCHATTEN VAN GRENADA

Om door te gaan met deze aangepaste reisroute om Spanje te bezoeken, gaat u richting Granada. Het Alhambra-paleis staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO dat zich bevindt op het Sabika-plateau en bewaakt al eeuwen de stad. Dit bezoek is onmiskenbaar een van de must-do's in Spanje. Bereid u voor op een tijdloos bezoek om de mooiste set van islamitische architectuur te ontdekken.

Weelderige tuinen wachten op u en brengen u van de primitieve citadel van Alcazaba naar de ontelbare binnenplaatsen van het paleis van de Nasrid, door het zomerpaleis van Generalife en het schaduwrijke park, en niet te vergeten dat van Charles V. Verwacht een onvergetelijke ervaring.

Als u eenmaal uit deze droomstop bent, werd u lid van de Mirador San Nicolas, waar u een subliem panorama op het Alhambra zult ontdekken. 'S Avonds komen de straten van de buurt tot leven. Neem plaats op het terras van het restaurant Estrellas om de typische Andalusische specialiteiten te proeven en geniet van een adembenemend uitzicht op het verlichte paleis.

PAUZE IN DE BACKCOUNTY VAN ANTEQUERA

Teruggaand naar het westen, biedt uw reisroute om Spanje met de auto te bezoeken u veel gezichtspunten over een grandioze natuur.

Voordat u Antequera bereikt, stopt u bij de hunebedden van Viera en Menga en bij de Tholos de El Romeral. Deze uitzonderlijke neolithische uitzichten zijn extra fascinerd door hun belang en de sereniteit die van hen uitgaat.

De steegjes van Antequera, voormalig bolwerk dat ook zijn Alcazaba heeft, zullen u dan verwelkomen voor een tussenstop in het authentieke Andalusië om de lokale bodem te ontdekken.
Ajoblanco, een heerlijke koude amandelsoep, konijn met cortijera en molletes (broodjes) royaal bestrooid met de olijfolie van de vintage zal uw smaakpapillen prikkelen.

El Torcal, een laatste stop

Uw route terug naar de kust voert u door El Torcal en zijn unieke landschappen in Spanje. Dit kalkstenen massief heeft indrukwekkende geologische formaties gevormd door weer en erosie. Onderweg ziet u enorme stenen paddenstoelen en de beroemde Tornillo, waarvan het silhouet doet denken aan een schroef.

ook interessant...