Hier zijn enkele ideeën voor leuke plaatsen tijdens uw volgende zomervakantie in Frankrijk!

Zomervakanties in Frankrijk gaan vaak samen met avontuur. Ze geven aanleiding tot vele buitenactiviteiten: wandelen in de bergen, zwemmen in zee of in de rivier, canyoning, fietsen, culturele en gastronomische ontdekkingen...

RESERVEER VOOR AVONTUUR IN CHARENTE-MARITIME

De Charente-Maritime is een populaire bestemming tijdens de schoolvakanties, en daarom een ​​ideale plek in het zomerseizoen tijdens de zomervakantie in Frankrijk. Er zijn veel mogelijkheden voor u om deze plek te bezoeken die door de natuur werd overheerst.

Als u met het gezin reist, is het gebied vol met avontuurlijke activiteiten die kinderen en ouders zullen verrassen, te beginnen met het beroemde Fort Boyard. Het kan worden bereikt vanuit de stad Saint-Martin-en-Ré, opmerkelijk vanwege zijn versterkte poorten en prachtige herenhuizen.

Aan boord van de boot kunt u de geschiedenis van dit gigantische stenen schip ontdekken dat is gebouwd op de azuurblauwe zee, bij voorkeur met een gids om de kleinste details te ontdekken. Neem de tijd om dit majestueuze ronde gebouw te observeren dat ooit gevangenen huisvestte.

Vervolg uw gezinswandeling naar het Île d'Aix, waar u alleen wandelt of fietst! Tijdens een wandeling door willekeurige geplaveide straten en bloemen, valt u misschien op het weelderige Baby-strand? Dit is een kreek genesteld midden in de wilde vegetatie, ideaal voor bezoekers die rust zoeken tijdens schoolvakanties.

Wist u dat..?

Fort Boyard oorspronkelijk gebouwd werd om het gebied in de 19e eeuw te beschermen tegen vijandelijke kanonnen. Maar de opmars van de artillerie ging vooraf aan de bouw van het fort, waardoor vervolgens nutteloos werd. Zo werd het omgevormd tot gevangenis voor communards, hier geplaatst vóór hun deportatie naar Nieuw-Caledonië... Opmerking: het fort kan alleen van buiten worden bezocht.

Ga naar Charente-Maritime voor de zomervakantie voor een all-inclusive vakantie in:

CULTUREEL VERBLIJF IN LA MEUSE VOOR ZOMERVAKANTIES

La Meuse is een plaats met een rijke geschiedenis. Een echt pluspunt als u met het gezin het historische erfgoed wilt ontdekken tijdens uw zomervakantie in Frankrijk. Terwijl u met uw kinderen door de verschillende natuurlijke ruimtes en plaatsen van herinnering wandelt, zult u verrast zijn om te ontdekken hoeveel de Grote Oorlog nu deel uitmaakt van de natuur.

Ga naar Crête des Éparges, een uitgestrekt maanlandschap gekenmerkt door gevechten. Het is nu bezaaid met indrukwekkende kraters die ooit woedden tussen de twee vijandelijke kampen. Terwijl u tijdens uw zomervakantie in Frankrijk op deze historische zichten loopt, zult u de verschillende punten van het uitzicht opmerken die het bezoek begeleiden.

Punt X, gelegen aan de rand van de Hauts-de-Meuse, biedt u een prachtig uitzicht op de vlakte van Woëvre, omzoomd met groene vegetatie. U zult ook een monument vinden ter ere van de soldaten zonder begrafenissen. Een ontroerend en educatief verblijf voor het hele gezin.

Duizend en één plaatsen lenen zich voor culturele, natuurlijke, historische of gastronomische activiteiten voor uw zomervakantie in Frankrijk. De Hexagon is een van de meest diverse landen in Europa en u moet zijn rijke erfgoed in de zomer ontdekken!

Wist u dat..?

In het gebied rond La Meuse is er een geweldige plaats om te bezoeken: het verdwenen dorp Fleury-devant-Douaumont. De laatste was sterk het doelwit van de conflicten uit de Eerste Wereldoorlog en werd volledig vernietigd. In dit uitgestrekte bosgebied reconstrueren panelen het dagelijkse leven van het dorp, met vermelding van de oude straten, boerderijen, scholen en andere plaatsen, zodat u zich kunt voorstellen hoe het leven was in deze kleine stad. Je kunt ook een herdenkingskapel bezoeken die scènes uit het boerenleven reproduceert, ter ere van de geschiedenis van het dorp.

In de buurt bij La Meuse:

OOK FRANKRIJK, MAAR DAN IETS VERDER WEG

Bezoek Anses-d'Arlet om tijdens de zomervakantie uzelf in de Franse Antillen onder te dompelen in de Martinicaanse cultuur. Deze authentieke en traditionele stad ligt aan de rand van de zee, op deze prachtige witte zandstranden.

U zwemt in het turquoise water van de zee en duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen op een paar meter van de kust. Ze zullen een veelvoud aan veelkleurige vissen ontdekken. Niet ver daar vandaan is de Diamond Rock, die een uitkijkpunt biedt om het indrukwekkende landschap van de baai te bewonderen.

Maak een wandeling in het hart van de natuur met familie, alleen of met vrienden, maak een uitstapje naar het puntje van de Caravelle. Dit natuurreservaat biedt adembenemende landschappen. In de schemering is het de ideale plek om een ​​prachtige zonsondergang te bewonderen. Aan het einde van de paden zijn paradijselijke stranden waar u tijdens de schoolvakanties wateractiviteiten kunt doen met uw gezin. Het is mogelijk om op de baai te surfen.

Aarzel niet om naar Fort-de-France te gaan om uw inkopen te doen om uw reis in Martinique af te ronden. Veel markten en winkels bieden lokale producten, perfect om herinneringen terug te brengen die typisch zijn voor Martinique tijdens uw zomervakantie in Frankrijk.

Onze resorts op de Franse Antillen

ook interessant...