Beste reisperiode Thailand

Zin om cultuur en ontspanning te combineren tijdens uw volgende vakantie? Fijne zandstranden, lekker eten en fascinerende boeddhistische tempels: in Thailand vindt u het allemaal. Val voor de charme van ‘het land van de glimlach’ en ontdek hoe veelzijdig Thailand is. Om de beste reisperiode te bepalen, ontdekt u hier wat u van het Thaise klimaat mag verwachten.

VERSCHILLENDE SEIZOENEN IN VERSCHILLENDE STREKEN

Thailand strekt zich uit over 1700 km en kan onderverdeeld worden in 5 aparte regio’s. Het klimaat is verschillend afhankelijk van de streek waar u zich bevindt.

Noord-Thailand kent drie seizoenen: het warme seizoen, het ‘koele’ seizoen en het regenseizoen.
In Centraal-Thailand zijn er eigenlijk maar twee seizoenen die een invloed hebben op het weer: het droogteseizoen en het regenseizoen. Ook in het zuiden van het land vinden we deze twee seizoenen terug, maar doordat deze streek eerder een tropisch regenwoudklimaat heeft zijn de regenperiodes veel langer.

De beste periode voor een culturele reis loopt van februari tot en met december. De tempel van Wat Chalong, de grootste tempel van Phuket, mag zeker niet aan uw bezoek ontbreken. Hier kunt u tal van ceremonies en feesten bijwonen; de perfecte gelegenheid om u helemaal onder te dompelen in de Thaise cultuur.
Houd zeker ook even halt bij het beeld van de Grote Boeddha: het standbeeld is maar liefst 45 meter hoog! Van hier af heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de stad en de Chalon Bay.

Onze Resorts in Thailand

THAILAND WORDT GEKENMERKT DOOR HET TROPISCHE KLIMAAT

Thailand ligt in het hartje van Zuid-Oost Azië en heeft een tropisch regenwoudklimaat: het hele jaar rond is de gemiddelde temperatuur 29°C.
We onderscheiden twee grote seizoenen: een droge periode en het regenseizoen.

Het droogteseizoen loopt van november tot maart en brengt aangename temperaturen met zich mee. Tegen het einde van het seizoen kan de temperatuur flink oplopen. Dit is de beste periode om naar Thailand op vakantie te gaan: het regent zelden en de temperatuur is heel aangenaam!

Na maart kan het kwik snel stijgen en kan het weer drukkend heet worden. Als u culturele sites wilt bezoeken is dit een minder aangename periode.

Wist u dit al?

Tijdens het droogteseizoen vindt u in Thailand de mooiste duikspots van heel Zuid-Oost Azië. Vooral in de Andamanse Zee is door het heldere water de zichtbaarheid in deze periode uitzonderlijk goed. Op andere plekken, zoals in de golf van Thailand kunt u haast het hele jaar door duiken. Thailand is dan ook een topbestemming voor wie de prachtige onderwaterwereld van onze planeet wil verkennen.

HET REGENSEIZOEN IN THAILAND

Het regenseizoen begint in mei en loopt tot oktober. In deze contreien werd deze periode ook wel de moesson of de regentijd genoemd. Zoals de naam het al aangeeft is dan erg nat en de vochtigheidsgraad van de lucht kan hoog oplopen, ook al is het minder warm dan tijdens de droogteperiode. In dit seizoen regent het haast iedere dag, maar gelukkig niet de hele dag!

Sommige eilanden zijn in deze periode zelfs helemaal niet bereikbaar omdat de boten aangemeerd blijven door het slechte weer. Houd hier rekening mee als u van plan bent om tijdens de moesson naar Thailand te reizen.

Het goede nieuws? Een regenbui duurt nooit lang in Thailand en u weet wat ze zeggen: na regen komt zonneschijn. En dat is hier gegarandeerd zo! Laat u vooral niet afschrikken om in deze periode van het jaar te reizen. Het wisselende weer zorgt voor sprookjesachtig licht en de natuur trakteert u op een prachtig schouwspel. Zo geniet u van de magische Thaise landschappen op een heel andere manier!

Ook interessant voor u?